Pronađite razlike: Da li je ovo najbolja replika Ferrarija? VIDEO

Grupa zaljubljenika u Ferrarijeve automobile iz Rusije napravila je izuzetno vernu kupiju modela 458 Italia.

Podeli

Ukoliko ste se pitali kako izgleda izrada replike jednog vrhunskog supersportskih automobila, sada možete da vidite na Jutjub kanalu Ilia Strekal.

Grupa zaljubljenika u Ferrarijeve automobile iz Sankt Peterburga došla je na ideju da napravi kopiju Ferrarija 458 Italia, a kao osnova im je poslužio Porsche Boxster.

Jedna od najveći nedostataka replika koje možemo da vidimo na Interentu je to što njihovi tvorci kao "automobil donor" koriste neki jeftini mejnstrim model na koji zatim nakaleme nevešto sklepanu karoseriju. Epilog takvog rada najčešće bude komičan.

U ovom slučaju ekipa iz Rusije je od starta krenula ozbiljno, pa je osnovu činio jedan Porsche.

Kada je veći deo posla na karoseriji bio završen, zamolili su vlasnika pravog Ferrarija 458 Italia da ga parkira pored kopije kako bi ih uporedili. Krajni rezultat njihovih naporea je za svaku pohvalu, što se može videti i na snimku.

Kako navode na Jutjubu, izrada replike je do ovog trenutka trajala više od dve godine i zahtevala je mnogo truda i veštine.

Kao i kod svake kopije, iako izgleda iznenađujuće dobro, razlike se na nekim mestima jasno uočavaju, naročito kada se automobili postave jedan pored drugog.

Na drugom video je prikazana replika u sledećoj fazi izrade - obojena u žuto, i sa enterijerom koji su kreirali tvorci kopije.

Sve u svemu, reč je svakako o impresivnoj kopiji jednog supersportskog automobila kakva se retko viđa.

Konačno, njihov entuzijazam je ono čime plene ovi video zapisi. Momci znaju da nemaju Ferrari, ali jednostavno vole taj automobil i vole da stvaraju, pa uživaju u ovom projektu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu