Uživajte u istoriji Honde: Virtuelna tura sa preko 300 izloženih modela

"Honda Collection hall" se nalazi u Japanu, u Tim Ring Montegi, gde je smeštena najveća kolekcija proizvoda koje je kompanija napravila u svojoj istoriji.

Podeli
Foto: Honda promo
Foto: Honda promo

Zahvaljujući 360° virtuelnoj turi možete pogledati više od 300 izloženih modela.

U obilazak možete krenuti putem linka: https://www.honda.com/collection-hall-gallery

Ovde možete zaviriti u istoriju japanskog proizvođača kroz ekskluzivnu kolekciju automobila, motocikala kao i trkačkih "mašina".

"Honda Collection hall" (HCH) je otvorena 1998. godine povodom obeležavanja pedeset godina postojanja brenda.

Hondina istorija na 3 sprata

Foto: Honda promo
Foto: Honda promo

Virtuelna tura dočarava pravi muzejski obilazak, omogućavajući posetiocima da osete kao da su zaista otputovali u Hondinu postojbinu i proživeli 70 godina istorije ove kompanije.

Na drugom nivou prikazani su automobili, motocikli i ostala prevozna sredstva, a tu se nalaze i istinske zvezde – kompaktni sportski model iz 1963. godine, Honda S500, kao i neki od legendarnih modela kao što su Prelude, NSX i Civic.

Foto: Honda promo
Foto: Honda promo

Izložba takođe nudi pogled na evoluciju japanske proizvodnje automobila, sa posebnim akcentom na mikro vozila koja su bila veoma popularna u Japanu.

Prikazani su neki od najranijih modela, kao što je Honda N360, prvi mali serijski automobil koji je počeo sa prodajom 1968. godine.

U virtuelnom obilasku možete naići i na istinske ikone dvotočkaša kao što je CB750.

Treći sprat je posvećen Hondinoj strasti prema moto sportu. Tu se nalaze jednosedi, GT automobili i motocikli iz trkačkih takmičenja - nekada i sada.

I ovde ćete naići na prave ikone kao što su McLaren-Honda koju je vozio Ayrton Senna, kao i šestocilindrični RC166 koji je izvojevao pobede na Isle of Man TT, a koga je vozio Majk Hejlvud.

"Factory of Dreams "

Foto: Honda promo
Foto: Honda promo

Otvaranje HCH predstavlja napor kompanije Honda da prikaže svetu svoje nasleđe i svoju istoriju, kao i da se pomoću savremene tehnologije i mobilnosti poboljšaju uslovi života ljudi.

Ovi koreni datiraju iz četrdesetih godina prošlog veka kada je Soićiro Honda prvi put upotrebio motor generatora (korišćenog u radio transmiterima) na biciklu svoje supruge kako bi joj olakšao svakodnevne odlaske u kupovinu.

Foto: Honda promo
Foto: Honda promo

Godine 1946. razvio je ideju i počeo da prodaje agregate sa rezervoarima, akceleratore, kablove i druge delove za bicikle.

Ovaj agregat postao je poznat kao Hondin agregat za bicikl, a dve godine kasnije, 1948, osnovao je "Honda Motor Company".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu