Drive-in crkva: Rešenje za bezbedno bogosluženje u doba korone VIDEO

Društveno distanciranje je naročito pogodilo one koji utehu u vreme pandemije traže u verskim obredima u svojim crkvama.

Podeli
Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Zbog zabrane okupljanja u zatvorenom prostoru, vernici su ostali uskraćeni za bogosluženja u crkvama. Amerikanci su našli rešenje i za ovaj problem.

Iako su drive-in crkve postojale i ranije, tek u doba pandemije i nužnog socijalnog distanciranja dobijaju na značaju. Takav je slučaj i sa ovom crkvom u San Antoniju, u Teksasu, gde se propovedi obavljaju na parkingu, dok su vernici zaštićeni jedni od drugih u svojim automobilima.

Sveštenik im se obraća sa krova crkve, preko mikrofona, a njegove reči mogu da čuju preko audio sistema tako što izaberu određenu frekvenciju na radiju u vozilima:

I dok je ovakav način propovedi bio primenjivan i ranije u američkim drive-in crkvama, u San Antoniju su uveli i neku vrstu interaktivnog bogosluženja, u koje su uključeni i vernici u automobilima.

Naime, oni mogu da daju znak svešteniku i komuniciraju sa njim koristeći svetlosnu signalizaciju ili brisače na svojim vozilima. Tako, na primer, blicanje dugim svetlima označava reč "amin!".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu