Kineski proizvođač automobila okreće se prodaji preko Interneta zbog koronavirusa

Kompanija Geely pokrenula je sopstvenu online prodajnu uslugu, koja omogućava ne samo da kupac odabere svoje vozilo već i da mu ono bude isporučeno na kućnu adresu - najpre radi test vožnje, a kasnije i za stalno - ako se odluči da ga kupi.

Podeli
Foto: Geely promo
Foto: Geely promo

Osim opasnosti po zdravlje i živote ljudi u Kini, koronavirus je izazvao i ogromne probleme na polju ekonomije i biznisa.

Tako je u prvoj polovini februara prodaja novih automobila na kineskom tržištu smanjena za čak 92% u poređenju sa istim periodom 2018.

Poznati kineski proizvođač automobil smanjiće u februaru broj izrađenih automobila za dve trećine, mada se očekuje da se već krajem meseca 90% radnika vrati za mašine.

U međuvremenu, Geely se okreće alternativnim načinima prodaje, s obzirom da su zbog upozorenja kineskih vlasti građanima da se drže podalje od javnih mesta, prodajni saloni automobila u februaru zvrjali prazni.

Kompanija je pokrenula online prodajni servis kojim je pokrivena kompletna usluga prodaje vozila - od konsultacija sa prodavcima i odabira automobila, do plaćanja i njegove isporuke na kućnu adresu. Ceo proces obavlja se iz fotelja putem kompjutera ili smartfona.

Putem Interneta moguće je zakazati i test vožnju, a u dogovoru sa prodajnim salonom, test vozilo se dovozi do doma potencijalnog kupca na probu.

Geely se nada da će na ovaj način donekle povećati posustalu prodaju svojih modela, piše Autonews Europe. Kompanija je i ranije koristila usluge online prodaje, ali putem posredničkih servisa, a ovo je prvi put da je kompletan proces prodaje organizovan preko njihovog sajta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu