Meksička policija kaparisala 15 Tesla Cybertruck kamioneta

Grad Ciudad Valles uplatio je depozit u iznosu od 1.500 dolara, odnosno 100 dolara po vozilu.

Podeli
Foto: Alejandro Mata/Twitter
Foto: Alejandro Mata/Twitter

Policija Dubaija izgleda neće biti jedina koja će u svom voznom parku imati Teslin električni kamionet. Organi reda iz meksičkog grada Ciudad Valles mogli bi da zasednu za volane Cybertrucka, ukoliko njihov gradonačelnik ostane pri odluci o nabavci 15 električnih kamioneta i uplati celokupnu sumu, kada za to dođe vreme.

Lokalni mediji, navode da je gradonačelnik čak poslao Ilonu Masku rendere na kojima je prikazano kako bi trebalo da izgledaju policijski kamioneti kada ih jednog dana Tesla isporuči.

Prema istom izvoru, narudžbina se sastoji od 10 Cybertruck vozila sa dva elektromotora i 5 primeraka top verzije sa tri električne pogonske jedinice.

Gradonačelnik ističe da će se kupovinom električnih kamioneta smanjiti emisija izduvnih gasova koje emituju policijska vozila sa kovencionalnim motorima.

Podsećamo, Tesla navodi da će Cybertruck sa tri elektromotora i pogonom na sva 4 točka biti u stanju da ubrza od 0 do 96 km/h za 2,9 s, a da će autonomija iznositi preko 800 km, dok bi početna cene trebalo da bude 69.900 dolara. Verzija sa 2 elektromotra ima skromnije performanse, ali je i jeftnija za 20-ak hiljada dolara.

U slučaju da se narudžbina 15 kamioneta zaista realizuje, policajci grada Ciudad Valles mogli bi da dobiju prvih 10 vozila sa dva elektromotora u najboljem slučaju krajem 2021. ili početkom 2022, dok bi na model sa tri motora morali da sačekaju bar još godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 24 idi na stranu