Fenomen na srpskim putevima: Policija mu nikad nije napisala kaznu FOTO

U doba bahatih vozača koji ne poštuju ni saobraćajne propise ni policiju, osamdesetpetogodisnji Velizar Savić iz sela Belo Polje kod Gornjeg Milanovca - vozač je za primer.

Izvor: Rina
Podeli
Velizar za volanom svog &jugića& (Foto: RINA)
Velizar za volanom svog "jugića" (Foto: RINA)

Naime, ovaj penzioner za pola veka dugog vozačkog staža nije napravio, verovali ili ne - nijedan prekršaj i za to je dobio i pismeno uverenje od Prekršajnog suda u Gornjem Milanovcu, tako da on možda nije jedini dobar vozač u Srbiji, ali jedini je koji za to ima i odštampanu potvrdu.

"Kad sam jednom prilikom čuo koliko pojedini poznati pevači daju para za saobraćajne kazne, ja sam ostao u šoku. Presabrao sam se i shvatio da ja ni jednu jedinu kaznu nisam platio i zato sam želeo da to imam i dokumentovano, da se zna", rekao je Velizar za RINU.

Jedini u Srbiji ima potvrdu da nije kažnjavan u saobraćaju (Foto: RINA)
Jedini u Srbiji ima potvrdu da nije kažnjavan u saobraćaju (Foto: RINA)

Krstario je širom bivše Jugoslavije, ali sve je radio po propisima, kako kaže, bez obzira da li ima policije na vidiku ili ne. Nikad nije žurio, sem u situacijama kad je bio hitna pomoć, pošto jedini u selu ima automobil, ali ni tada ne brže od 70 kilometara na čas.

"Ja kad sednem u kola i kad idem 60, imam osećaj kao da letim i zato vozim isključivo polako i pažljivo, nigde zakasniti nećemo. Pritom, nemam para za bacanje da bih plaćao kazne i popravljao kola ako se pokvare od brze vožnje", priča ovaj vozač bez greške.

Pevači ga &naterali& da izvadi potvrdu (Foto: RINA)
Pevači ga "naterali" da izvadi potvrdu (Foto: RINA)

Velizar je uvek bio veran samo domaćim automobilima, pa nakon dva stojadina i fiće već skoro 40 godina u njegovoj garaži parkira se "jugić".

"Taj auto sam dobio na poklon od tasta za prvih 10 godina braka, jer sam se pokazao kao dobar zet i domaćin. I evo taj auto je kod mene već nekoliko decenija", rekao je uz osmeh ovaj starac koji je na imanje Andrića, kako kaže došao na miraz.

Savić bi definitivno mogao da posluži za primer svima koji su se ikad dohvatili volana, jer često naš, ali i životi drugih ljudi zavise upravo od ponašanja u saobraćaju.

Velizar je ostao veran domaćim automobilima (Foto: RINA)
Velizar je ostao veran domaćim automobilima (Foto: RINA)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu