Kažnjen sa 3.100 evra - teško je i nabrojati šta je sve prekršio

Hrvatska policija zaustavila je 50-godišnjeg vozača za kojeg se ispostavilo da vozi pod dejstvom alkohola. Međutim, to je bio samo početak.

Izvor: B92, Index.hr
Podeli
Foto: B92 (ilustracija)
Foto: B92 (ilustracija)

Prilikom redovne kontrole saobraćaja u Čakovcu, policijski službenici hrvatske saobraćajne policije zaustavili su u četvrtak uveče automobil Citroen Xsara Picasso, kojim je upravljao 50-godišnjak sa područja ovoga grada.

Kontrolom je utvrđeno da je vozač upravljao automobilom pod uticajem alkohola u koncentraciji od 2,16 promila, kao i da je vozio auto u periodu dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljenog vanrednog zdravstvenog pregleda.

Ujedno, utvrđeno je da mu je istekao rok važenja vozačke dozvole, dok je vozilu kojim je upravljao istekao rok važenja saobraćajne dozvole.

Kako je saopštila uprava policije, vozač je uhapšen na licu mesta i priveden u policijsku stanicu. Izdavanjem prekršajnih naloga izrečene su mu novčane kazne u ukupnom iznosu od 23.000 kuna (oko 3.100 evra), uz primenu zaštitne mere zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu