1. Nemam nista od navedene opreme prilikom tehnickog pregleda, zivim u jednoj Skandinavskoj zemlji, i za pregled vozila je potrebno samo ono sto je komentator,koji se potpisuje sa w, napisao. Ovde na tehnickom, ne traze nista od navedenog u tekstu, osim da je vozilo tehnicki ispravno i sigurno za voznju. Prvu pomoc, trokut, rezervne sijalice i dr. ne treba da imate na tehnickom i to nam ne gledaju, ali se podrazumeva da treba da imamo u toku voznje, ali ne u toku pregleda. I jos nesto, veoma su tolerantni i mnoga vozila koja imaju manje nedostatke prolaze, i ne izivljavaju se nad vozilima i njihovim vlasnicima.
    (Kosta, 14. novembar 2021 14:32)

    # Link komentara

  2. “Takođe može da naiđe policija i da vas kazni. Stoga je bolje da možete da ga obučete dok ste još u automobilu i da tek onda izađete”. Da oblacim prsluk sedeći u kolima?! Nek naidje policija i nek me kazni slobodno. Ionako ce vas kazniti zbog necega. Zadržite makar elementarno dostojanstvo.
    (Gross, 22. oktobar 2021 13:15)

    # Link komentara

  3. Drugar radi na tehničkom, kaže, svki drugi auto dođe sa upaljenom lampicom da je na rezervi goriva, pitam se zašto?
    (Gagi, 19. oktobar 2021 11:24)

    Pa da dokažu da im radi žuta lampica!
    (Valjevac, a naivan, 20. oktobar 2021 08:57)

    # Link komentara

  4. Vrhunsku opremu, OBUKU i ZNANJE treba da imaju prvo ustanove koje odredjuju propise, pa one koje izdaju akreditaciju firmama koje se bave poslom kontrolnih pregleda i registracije polovnih i novih vozila, i na kraju same firme koje odradjuju posao i njihovi zaposleni tehnicari.
    Tehnicari moraju proci jednaku obuku, biti testirani i sertifikovani teorijski i prakticno, i obnavljati sertifikat svake 4-te godine, a u medjuvremenu se prate i redovno rade manje testove da bi se osigurao nivo strucnosti.
    Onda nece biti problema ni za gradjane.
    Sve sto rade i pravilnik mora biti dostupan besplatno, da svako moze doci do podataka koji ga interesuju.
    (kunta bez kinte, 20. oktobar 2021 07:42)

    # Link komentara

  5. @Gagi - tako mora inače ne bi prošao tehnički pregled ako vide pun rezervar i da lampica ne svetli što znači da možda nije ispravna, a takav automobil na putu je nebezbedan.
    (XXL, 20. oktobar 2021 05:25)

    # Link komentara

  6. Drugar radi na tehničkom, kaže, svki drugi auto dođe sa upaljenom lampicom da je na rezervi goriva, pitam se zašto?
    (Gagi, 19. oktobar 2021 11:24)

    Pa da im ne istoce rezervoar na tehnickom.
    (Sima, 19. oktobar 2021 21:40)

    # Link komentara

  7. Ovo je van svake zdrave logike i pameti šta rade i šta traže.

    Tehnički pregled treba da bude tehnički pregled.
    Da se pregledaju njabitnije stvari - kočioni i upravljački sistem, trap vozila.

    Svako auto ima pojas, pa opet ga ne vezuju svi. Da li imam prsluk, prvu pomoć u roku upotrebe, trougao, užariju, patosnice, vodu u prskalicama, da li je auto čisto...

    To su stvari koje ne treba da se proveravaju na tehničkom ni sa kakvim opravdanjem.
    Ako nisam vezao pojas, saobraćajac će da piše odgovarajuću kaznu. Ako nemaš obaveznu opremu, isto tako može da proveri saobraćajac.
    A tehnička ispravnost treba da se odnosi na tehničku ispravnost, a ne namaltretiranje ljudi.

    I opet sam siguran da većina koji ispoštuju formu u vidu ispravnih pozicija, podizača stakala i takvih gluposti, a sa raspalim diskovima, propalim nosačima motora i sl. će proći bez problema tehnički.
    (w, 19. oktobar 2021 21:35)

    # Link komentara

  8. Ko je kada upotrebio prvu pomoć iz auta kada zakon kaže da unesreceni ne sme da se dira dok ne dođe prva pomoc
    (Predrag, 19. oktobar 2021 11:02)

    Јесам ја. Ишао на пецање. Отварам кутију, у којој је варалица, ножем. Омакне се, добр посијечем прст. Трк по прву помоћ...
    (Макарије, 19. oktobar 2021 19:37)


    Ето, дао си држаним властима одличну идеју, при продужењу дозволе за пецање мора да се покаже комплет прве помоћи којој рок важења не истиче у следећих годину дана, а који није намењен да буде у моторном возилу (како би се осигурало да не искористиш комплет прве помоћи из аута).

    У циљу тога, држава ће одобрити сертификацију комплета прве помоћи за риболовце, ловце, планинаре, алпинисте, електромонтере, столаре, браваре, молере и све друге занатлије које раде на терену...
    (Veliki brat, 19. oktobar 2021 21:22)

    # Link komentara

  9. Jelkica sa mirisom vanile?
    CD za odbijanje radara?
    Plejlista sa biranim numerama?
    Tegla ajvara?
    (Draxx, 19. oktobar 2021 20:13)

    # Link komentara

  10. Ko je kada upotrebio prvu pomoć iz auta kada zakon kaže da unesreceni ne sme da se dira dok ne dođe prva pomoc
    (Predrag, 19. oktobar 2021 11:02)

    Јесам ја. Ишао на пецање. Отварам кутију, у којој је варалица, ножем. Омакне се, добр посијечем прст. Трк по прву помоћ...
    (Макарије, 19. oktobar 2021 19:37)

    # Link komentara

  11. A na putevima krateri - planiram instalirati gusenice na auto...
    (Pljuvac svih stilova, 19. oktobar 2021 14:11)

    Samo ako imate papire od proizvođača. Čak je i tad problematično, jer gusenice ne spadaju u serijsku opremu. Padate na tehničkom.
    Naši putevi ne prolaze tehnički to je sigurno.
    (zaboravljen.

    Ovaj stvarno misli da ce pljuvac da ugradi gusjenice pa ga upozorava. IQ u
    dubokom minusu.
    (zivote muko, 19. oktobar 2021 19:34)

    # Link komentara

  12. Da dodam, ispravan nacin postupanja s neispravnim vozilima je debela kazna koja se moze izbeci uz dokaz opravke. Ako nisu u pitanju kocnice i signalizacija, rok je 30 dana, u protivnom 24 sata. Dokaz opravke je teranje auta na uvidjaj u bilo koju stanicu Policije na inspekciju uz racun ili foto dokaze o popravci. To vazi u oko pola Sjedinjenih drzava, mislim da je to ispravan sistem, uz napomenu da se radi samo o osnovnim bezbednosnim funkcijama vozila. Kakvi crni podizaci stakla ili nasloni za glavu gde niko ne sedi. Sad mogu izbaciti zadnje sediste, sta briga agenciju za bezbednost saobracaja ako me ne uhvate da tamo nekog vozim. Gde je ovo otislo. Da njih moram pitati montirao bih sad zimske gume u tropskom pojasu, budale, zaista
    (Splavar, 19. oktobar 2021 18:55)

    # Link komentara

  13. Drage kolege vozači, evo izbora uskoro... Pa da svi lepo pokažemo političarima šta se desi kada zaposle neznalice na odgovornim mestima. Tehnički pregledi su krivi zbog svoje alavosti na novac, pa love u mutnom. Ali zbog nakaradnih i nepotrebnih stavki koje kontrolori treba da pregledaju na tehničkom, krive su nepismene i nesposobne budale u policiji i agenciji za bezbednost saobraćaja (oni ih propisuju).
    (Vlad, 19. oktobar 2021 18:50)

    # Link komentara

  14. Bio na tehnickom, sklonili me da ne mogu da prisustvujem (na rodjenu deteta sam mogao da prisustvujem), drndali ga iz sve snage, auto im se gasio 3 puta jer je sediste bilo predaleko (tako su rekli) pa gu ga cimali napred-nazad iako je sediste na struju! Nema sijalice koju nisu upalili i sijalicu u kabini su ostavili upaljenu (ne ugasi se kada zatvorite vrata) a auto ima 4 takve sijalice - dve napred, jedna u sredini i jedna iznad gepeka. Auto je na testu pokazao ISTI nivo CO2 na benzin i na plin! Pajserom su razvalili svako vesanje gde su metarski pajser zavukli! To ni kamioni ne bi izdrzali. Sve u svemu, ispraznili su mi akumulator posto ja nisam video (po suncanom danu) da se sijalica u kabini nije ugasila kada sam izasao iz auta a auto ostao dva dana na parkingu. Njihovo znanje me kostalo 10.000 rsd za novi akumulator.
    Pitam, zasto ne mogu da prisustvujem tehnickom pregledu jer kako stvari sada stoje, ovi priuceni majstori vrlo lako mogu pokvariti mnogo stosta na autu bez ikakvih posledica. Gde im je literatura za svaki moguci automobil koji im dovedu na tehnicki?
    (tehnicki, 19. oktobar 2021 18:44)

    # Link komentara

  15. "7) Rezervne sijalice
    Nisu obavezne - nekada su bile obavezne, pošto je prosečan vozač mogao da zameni većinu sijalica, a danas to kod neki automobila predstavlja nemoguću misiju."

    Pazi ovo ... nisu obavezne jer prosecan vozac na danasnjim automobilima nema sanse da ih zameni. A OBAVEZNA je sajla ... jer prosecan vozac ume da slepuje i da biva slepovan jer ... nije mogao poloziti vozacki bez tog znanja ...
    Ima li mozga u ovoj drzavi?
    (vidoje, 19. oktobar 2021 18:23)

    # Link komentara

  16. "OBAVEZNA – Pre odlaska na tehnički pregled pogledajte rok trajanja prve pomoći. Rok trajanja prve pomoći može da vam proveri i policija na rutinskom pregledu."

    U ovoj smesnoj drzavi cesce i rigoroznije se kontrolise rok trajanja prve pomoci u automobilima nego rok trajanja hrane u samoposlugama!
    (vidoje, 19. oktobar 2021 18:17)

    # Link komentara

  17. "1) Sajla (uže) za vuču
    OBAVEZNA - Po propisima: "Uže ili poluga za vuču vozila, koja mora..."

    IDIOTARIJA koja pokazuje kako se kod nas "vodi" racuna o bezbednosti u saobracaju. Pitanje nad pitanjima svima onima koji doprinose ovakvim zakonima: KOLIKO vozaca ZNA da slepuje ili da biva slepovano? Nema tog zakona koji ce me naterati da JA vucem neko vozilo ili da upravljam vozilom koje je vuceno. Imam clanstvo kod jedne od kuca (AMSS i slicne) i garantovano mi je jedno slepovanje godisnje. Tu stvar prepustam profesionalcima. A drustvo Vujanic, Okanovic, Bozovic i agencije i komiteti neka ovaj clan Zakona izbace jer je opasan po saobracajnu bezbednost. Sto ce nam sajla ako nema ko da je upotrebi ili koristi.
    (mikin, 19. oktobar 2021 18:14)

    # Link komentara

  18. Pitanje koje se samo nameće, šta će sajla za vuču vlasniku vozila sa automatskim menjačem?
    (Građanin Smedereva, 19. oktobar 2021 18:10)

    # Link komentara

  19. Ne znam statisticke podatke, ali nisam nigde cuo da je saobracaj manje bezbedan u drzavama bez tehnickog pregleda, od onih u kojima to postoji. Normalno da nisam lud da vozim neispravan auto, a policija me uvek moze debelo kazniti ako zbog stanja auta ugrozavam saobracaj. Ne kazem da tehnicki nije dobra ideja, ima ljudi koji ni ne primete da su potrosili kocione obloge i izgrebali rotore do iskrivljenja, pa cak neki ne vide da im farovi ne rade, ali sajla za vucu koju 90% ne bi znalo koristiti, rdja na autu, lampice koje malo koji amater moze zameniti /primer prednji migavci na modernijim autima/, neoprano vozilo. Zaista su nasi ljudi umetnici da u svemu preteraju. Sta sad, zbog rupe u auspuhu neko ne moze na posao da ode, pa kako da kupi izduvnu granu
    (Splavar, 19. oktobar 2021 17:32)

    # Link komentara

  20. Sve te stvari svaki tehnički pregled koji drži do sebe ima nastanju i samo ubaci u mušterijin auto i uslika po potrebi...
    (ja, 19. oktobar 2021 16:59)

    # Link komentara

  21. @(dexter-lab, 19. oktobar 2021 15:07)

    Meni palili auto milion puta, dizali haubu 3 miliona puta, drmali ga sa donje strane, ulazili u auto 90 milijardi puta. Turirali ga, mrdali napred nazad, napred, nazad beskonacno... Cemu to rodjaci?
    (Znaci, 19. oktobar 2021 16:51)

    # Link komentara

  22. A na putevima krateri - planiram instalirati gusenice na auto, za svaki slucaj. Za cega mi dajemo pare politicarima, ako cemo voziti po oranju, a ne putevima.
    (Pljuvac svih stilova, 19. oktobar 2021 14:11)

    Samo ako imate papire od proizvođača. Čak je i tad problematično, jer gusenice ne spadaju u serijsku opremu. Padate na tehničkom.
    Naši putevi ne prolaze tehnički to je sigurno.
    (zaboravljen., 19. oktobar 2021 16:07)

    # Link komentara

  23. Ovoliki komentari i niko da se zapita kako sve to hebeno utice na tehnicku ispravnost auta?? To treba da vam kontrolise saobracajac ako vas zaustavi a ne radnik na liniji tehnickog pregleda!
    (Milutin, 19. oktobar 2021 16:03)

    # Link komentara

  24. pao zbog zadnjeg prozora koji uopste i ne koristim ,zaglavio,nit sam znao da je neispravan ,logicno otvaram prednje kad treba dokumente da dam , nista samo dodatni stres da resis u naredna 72 sata ,posto super ako ne prodjes platis ponovo , bas optimalan rok , a to sto pola njih poskida xsenone ili led sijalice pa ih vrati posle tehnickog cemu to ?cirkus secam se pre tehinicki uvek bio gratis uz registraciju ..cirkus
    (djoxx, 19. oktobar 2021 15:57)

    # Link komentara

  25. Cujem od neki dan da ako niste vakcinisani ne moze ni auto da prodje na tehnockom.
    (Bajke, 19. oktobar 2021 13:16) Ti pokusavas da budes duhovit, ali ja da mogu ukinuo bih vam sva prava. Ne moras da se vakcinises, sedi kuci i tipkaj na telefonu kako nas preko vakcina cipuju, kako je Zemlja ravna ploca, a na donjoj strani zive mali zeleni, itd
    (BGD, 19. oktobar 2021 15:54)

    # Link komentara

  26. Ovo nema veze sa realnoscu, meni su gledali da li radi signalizacija i podizaci stakala sva 4 i vratili su me jer mi ne rade zadnja 2 podizaca stakala, popravio sam to i sutradan sam dosao opet zavrsio zapoceto. I da ako vam je reg. tablica malo vise ostecena hoce i za to da vrate sa tehnickog, najbolje je da prvo stanete sa strane pozovete radnika da baci pogled pa onda udjete u garazu jer ovako imate 3 dana da resite problem ili propade tehnicki.
    (Jovica, 19. oktobar 2021 15:51)

    # Link komentara

  27. Kazi mi "majstor" na tehnickom nemate naslon za glavu na zadnjem levom sedistu.....ja ne mogu da verujem reko covece zar ne vidis sediste za decu i da je naslon morao da bude skinut posto sediste ima svoj ali ne nema i to je nedostatak ne mogu da prodjem tehnicki.....i nista sreca pa sam preko puta otiso po naslon skinuo decije sediste montirao naslon
    Reko jel sad ok....kaze pa ne imate rupu na braniku...….. inace rupa razderotina oko 3 cm je na donjoj strani plastike branika napravljena sa biciklom tj pedalom bicikla dok je auto bio parkiran ja reko dobro i ovaj put sam bio spreman uhvatio sam srebrnu samolepljivu traku prelepio i reko snimaj Djenka.
    A to sto mi je auto redovno odrzavan, sto ne pusi ko traktor sto sve na njemu radi, zbog mene i moje porodice a ne zbog zakona to je manje bitno....nije zakon kriv krivi su tantusi koji rade na tehnickim.....Kum registrovao krsa od 20 godina starog forda dizela koji ostavlja trag ulja gde god se parkira i nema gde nije truo za 5 minuta e ubuduce idem kod njegovih na tehnicki ocigledno da se ovde to tako radi.
    (Trt, 19. oktobar 2021 15:39)

    # Link komentara

  28. Tehnicki ne postoji,osim ukoliko prodajes auto.Prva pomoc ne postoji.Sajla za vucu ,poluga ,takodje.Mislim da je to cak i zabranjeno da se vuce auto.Slep sluba postoji svuda,kao i ambulante ,na autoputu i helkopteri ako se desi veci udes.Jedne gume i leti i zimi.Nema prsluce,nema trokurt.Upalis sve 4 i parkiras se na zaustavnu traku.Svaki put ima zaustavnu traku,cak i sporedni ,najzabaceniji put.Policija ne moze da zaustavi vozilo ,osim u slucaju da primeti nesto da fali vozilu.Brzinu mozes bez problema da predjes ,ukoliko ne divljas.A ovo sto vazi za vozila u Srbiji ,vise vazi za kamione i za njih postoji specialna policija ministartstva koja mogu na licu mesta da zaustave,provere sve na kamionu.Napisu kaznu,skinu tablice.Ontario,Kanada.Samo da dodam,moras imati osiguranje i nalepnicu na tablici za registraciju vozila,i ,vozacku dozvolu.Pijanstvo se smatra krivicno delo.
    (db sa sela, 19. oktobar 2021 15:37)

    # Link komentara

  29. Digla mi se kosa na glavi.
    I ta komedija kosta 7000 dinara!
    (dexter-lab, 19. oktobar 2021 15:07)

    imao si izbore. mnogo njih. sad da kažeš: evo 7000 din jel treba još?
    (samo jaretina, 19. oktobar 2021 15:33)

    # Link komentara

  30. Kakve veze ima dodatna oprema u autu (prva pomoc, uze za vuču i dr) sa TEHNIČKOM ispravnoscu auta?
    Ako nemam prvu pomoc moj auto je tehnicki neispravan? LUDILO MOZGA!
    U redu je to da treba da imas tu opremu po zakonu ali nije u redu da to proveravaju na TEHNIČKOM PREGLEDU!
    (che, 19. oktobar 2021 15:28)

    # Link komentara

  31. Ja sam video pre mesec dana nalepnicu na nekom crnom skupom autu do jula 2021. Možda je zaboravio da je stavi. I ja sam pre neku godinu tek mesec dana posle isteka registracije nalepio novu.
    (todos, 19. oktobar 2021 15:22)

    # Link komentara

  32. Moje iskustvo:
    Proverili prozore, zmigavce, sirenu, brisace i svetla. 2x proveravali da li radi alarm (ej??!!)
    Spustili se njih trojca u kanal, zapalili po cigaretu ( ej bre, puse u kanalu ispod auta??!!), uhvatili se rukom za polu-osovinu i kao nesto tresu, a cujem ih da kako ogovaraju nekog drugog radnika. Kad je izgorela pljuga, izasli napolje i kao: Ej, super ti je auto, odavno nismo imali ovakav.
    Da ne pominjem da su mi u tih pola sata, bukvalno 15 puta upalili i ugasili auto. Digla mi se kosa na glavi.
    I ta komedija kosta 7000 dinara!
    (dexter-lab, 19. oktobar 2021 15:07)

    # Link komentara

  33. nisu mi uradili tehnicki pregled jer je ptica posrala auto dok sam cekao da me prime, i rekao je da odem da operem auto ali da necu stici na zakazani termim te da moram ponovo da zakazujem...stoka!
    (prkiprki, 19. oktobar 2021 15:03)

    # Link komentara

  34. za 3000 kubika
    50 posto je za otpad...
    (jovan, 19. oktobar 2021 14:32)

    # Link komentara

  35. pustite opremu,sta je sa krsevima koji prolaze i dalje tehnicki,a neke ljude vracaju zbog gluposti....
    (jovan, 19. oktobar 2021 14:31)

    # Link komentara

  36. Svakodnevno me maltretira komšija sa nekom starim Daevu Lanosom, pokušava da ga upali, pola sata vergla, kada ga upali cela zgrada zatvara prozore kao kada zaprasuju komarce!
    Farovi mu matirali, boja matirala, izgreban... škripi sve kad krene...., opasnost na putu! Kada sam prišao da vidim nalepnicu, registrovan krajem avgusta! Toliko o standardima za tehnicki pregled !? Kada bih znao kako , ladno bi ga prijavio za vanredni tehnički pregled. SRBIJA BRALE !
    (Gost, 19. oktobar 2021 14:24)

    # Link komentara

  37. Bez kapica na ventilima! Izuzetno bitni za bezbednost, skoro kao svi oni predmeti na putu koje svakodnevno uglavnom uspesno zaobilazite
    (Xsim, 19. oktobar 2021 14:12)

    # Link komentara

  38. A na putevima krateri - planiram instalirati gusenice na auto, za svaki slucaj. Za cega mi dajemo pare politicarima, ako cemo voziti po oranju, a ne putevima.
    (Pljuvac svih stilova, 19. oktobar 2021 14:11)

    # Link komentara

  39. Drugar radi na tehničkom, kaže, svki drugi auto dođe sa upaljenom lampicom da je na rezervi goriva, pitam se zašto?
    (Gagi, 19. oktobar 2021 11:24)

    Pa boje se ljudi da ce da ih obore jer ne mogu da provere da li je lampica ispravna :)
    (stefan, 19. oktobar 2021 14:05)

    # Link komentara

  40. Drugar radi na tehničkom, kaže, svki drugi auto dođe sa upaljenom lampicom da je na rezervi goriva, pitam se zašto?
    (Gagi, 19. oktobar 2021 11:24)

    zato što mogu da pređu 1000+ sa punim rezervoarom. a kako voze 200km mesečno, greota je da dizlo lapi 5 meseci.
    (samo jaretina, 19. oktobar 2021 13:58)

    # Link komentara

  41. U petak sam imao tehnički. Nisam prošao iz prve jer mi je kuka ostala u stanu. Videli su da imam šinu za kuku i pitaju me što nisi poneo kuku mora i ona da se postavi na vozilo. Sačinjen je zapisnik o nedostatku za koji imam 3 dana da otklonim. Odem u stan po kuku, vratim se posle 20 min i prođem. Kuka nikad nije kačena na auto i dobro su se namučili da je postave :)
    Da, proveravali su podizače stakala, palili radio i otvarali pepeljaru. Ludnica... Sutra će gledati koliko goriva imam.
    (Kuki, 19. oktobar 2021 13:45)

    # Link komentara

  42. Cujem od neki dan da ako niste vakcinisani ne moze ni auto da prodje na tehnockom.
    (Bajke, 19. oktobar 2021 13:16)

    # Link komentara

  43. malo o cirkuzantima. nemam rezervnu gumu jer sam uzeo auto koji fabrički ima run flat i jednostavno nema mesta za rezervnu. kako živim u Srbiji, kupovina Michelin R18 runflat predstavlja avanturu ravnu Frodovom putu u Mordor, pa sam morao da uzmem standardne gume. i šta sad, zašto sam prošao tehnički sa gumom koja nije runflat ako nemam mesta za rezervnu? prva pomoć? imam je, a ne znam i ne želim da je koristim. mogu samo da napravim još veću štetu, pa sve da mi je najmiliji povređen, čekam hitnu pomoć. uže? samo mi to fali. ni trougao ne znam da stavim, ako ćemo iskreno jer su me u auto školi učili kako da vozim 27kmh tamo gde je 30, to je najvažnije. to što 90% francuskih krševa na ulicama ima neispravne farove koji zasleplju druge ili jednostavno ne rade, nema veze, bitno da ja imam prvu pomoć u kolima. cirkuzanti. a da, najvažnije da izduvni gasovi prođu normu...
    (mnemonic, 19. oktobar 2021 13:12)

    # Link komentara

  44. Od kada su saobracajni policajci shvatili da je lakse i lepse uzimati pare soferima na druge nacine osim u nocnim prepadima nama se nakalemilo sledece - skratili nam atest za plin za pola, teraju nas da menjamo prvu pomoc koju niko ni ne zna da upotrebi ili bi steta bila veca od koristi, tehnicki pregledi su u vlasnistvu dosta ljudi koji direktno ili indirektno imju vezu sa MUP - veliki prekrsaj je postao ako nisi vezan pojasom, ako nisi upalio svetla a beli dan !? Trenutno im se ne moze nista jer su se bolje organizovali - ali ko zna , jednog dana mozda se nesto promeni u glavama ovog naroda i mozda postane Onaj narod koji je drzao do casti i obraza ! Ko zna !!
    (Stanko -obicaji su stariji od zakona !, 19. oktobar 2021 13:03)

    # Link komentara

  45. Šta će mi uže za šlepanje kad vozim automatika.
    2400 din pomoć na putu važi u celoj Evropi.
    Uplaćujem od 2009 godine nikad do sad nisam koristio ali zlu ne trebalo.
    (3210, 19. oktobar 2021 13:02)

    # Link komentara

  46. 20 godina redovno putujem u Grčku i živeo sam tamo dve godine a nikada nisam nosio pp aparat.
    Zapravo nikada me ni policija nije zaustavila a imam preko 100 000 km prevezenih po celoj Grčkoj.
    (3210, 19. oktobar 2021 12:59)

    # Link komentara

  47. Sve vise filozofije oko svega a pogotovu oko saobracajnih pravila. Nama kao da pamcenje traje jednu god. Decenijama smo vozili sa jednom vrstom guma sve sezone i nista nije bilo manje nesreca nego sada. Bilo je dozvoljeno 0.5 alk u krvi i ko je izazivao sudare? Oni sto su imali preko 1.5 ,2 i vise .Takav profil ljudi i danas toliko popije i sedne u auto i ne sekira ga sto je limit smanjen.Samo prodavanje magle i uzimanje para narodu!
    (Coa, 19. oktobar 2021 11:50)
    Dragi Coa, idite na sajt zavoda za statistiku i pogledajte broj poginulih na našim putevima, na svu sreću, značajno je manje tih ishoda svake godine. Tako da, itekako je bilo više nezgoda, a manje ukupno pređenih kilometara. Jasan je zaključak, vožnja je sada dosta bezbednija.
    Nažalost, kaskamo za EU po ovom pitanju, tj u proseku više života gubimo na putevima nego EU prosek.
    (zainteresovani posmatrač, 19. oktobar 2021 12:48)

    # Link komentara

  48. Ko je preko bare nista od navedenog mu ne treba. Tehnicki pregled ti uradi mehanicar svake druge godine i vozi. Kocnice, signalizacija i vjesanja se gledaju a to mora biti ispravno, ko je lud da stavlja glavu u torbu. Kakav
    trokut kad imas 4 zmigavca, prva pomoc a ne smijes dirati povredjenog.
    Aparat za gasenje? Neka gori osiguran je.
    (vozaci su najveca banka, 19. oktobar 2021 12:20)

    # Link komentara

  49. Imam onaj komplet gde je kao sve- i sajla, i sijalice, i trougao, i kutija za prvu pomoc … i nedao Bog da zatreba jer je kvalitet krs zivi.
    Realno umesto sajle imam placen slep na putnom osiguranju, za menjanje sijalice treba da se raskaci branik tako da sigurbo necu na sred puta, a za PP tu tek veryjem da bi usrecio nekog …
    Dakle imam sve sta treba, kupljeno od koga treba, tako da je drzava “sita i napita “, forma je ispunjena, a da li cu koristiti- to nikad nije ni bilo varnish.
    (Djorke, 19. oktobar 2021 12:19)

    # Link komentara

  50. Морате да имате 6800 динара за технички преглед. Најскупљи радни сат у Србији.
    (Комша, 19. oktobar 2021 11:54)

    # Link komentara

  51. Sve vise filozofije oko svega a pogotovu oko saobracajnih pravila. Nama kao da pamcenje traje jednu god. Decenijama smo vozili sa jednom vrstom guma sve sezone i nista nije bilo manje nesreca nego sada. Bilo je dozvoljeno 0.5 alk u krvi i ko je izazivao sudare? Oni sto su imali preko 1.5 ,2 i vise .Takav profil ljudi i danas toliko popije i sedne u auto i ne sekira ga sto je limit smanjen.Samo prodavanje magle i uzimanje para narodu!
    (Coa, 19. oktobar 2021 11:50)

    # Link komentara

  52. Ko ima dobru vezu ne treba mu ništa od navedenog!
    (statuskan, 19. oktobar 2021 11:42)

    # Link komentara

  53. ako u kolima imate aparat za gasenje pozara on mora biti atestiran. U suprotnom rizikujete da vam pisu kaznu, iako nije deo obavezne opreme
    (Che, 19. oktobar 2021 11:28)

    # Link komentara

  54. @skorpija
    Kada se ovako hvalis ili konstatujes stavis tacku, eventualno znak uzvika a nikako upitnik.
    (Stefan, 19. oktobar 2021 11:28)

    # Link komentara

  55. Drugar radi na tehničkom, kaže, svki drugi auto dođe sa upaljenom lampicom da je na rezervi goriva, pitam se zašto?
    (Gagi, 19. oktobar 2021 11:24)

    # Link komentara

  56. Bez dve crvene...
    (A ni lud..., 19. oktobar 2021 11:18)

    # Link komentara

  57. Zašto mi treba uže za šlepanje... na autoputu se ne sme koristiti a ionako imam polisu pomoći na putu pa se svakako ne bih zlopatio s tim da neko mene vuče ili ja nekog...
    (Mile, 19. oktobar 2021 11:16)

    # Link komentara

  58. cirkuzanti.
    (mnemonic, 19. oktobar 2021 11:12)

    # Link komentara

  59. Sajla za vucu je kao obavezna a apsolutno niko nikada mi je nije trazio.
    (Deus, 19. oktobar 2021 11:03)

    # Link komentara

  60. Ko je kada upotrebio prvu pomoć iz auta kada zakon kaže da unesreceni ne sme da se dira dok ne dođe prva pomoc
    (Predrag, 19. oktobar 2021 11:02)

    # Link komentara

  61. 1000 dinara tehnicaru resava sve. Ne budite stipse!
    (Nemke, 19. oktobar 2021 10:10)

    # Link komentara

  62. nije da se hvalim, ali imam sve ?
    (skorpija, 19. oktobar 2021 09:51)

    # Link komentara

  63. Kakvi krševi se voze jasno je samo ko neće da nadje vezu za tehnički
    pada, 20% automobila sa naših ulica je zrelo za otpad i još 20% za generalku.
    (3000 Kubika, 19. oktobar 2021 09:45)

    # Link komentara

  64. U prevodu: moze da bude, ne mora da znaci. Uostalom, kao i skoro sve u nasoj zemlji.
    (Inception, 19. oktobar 2021 09:40)

    # Link komentara

  65. Nasloni za glavu na zadnjem sedištu...
    (Iskustva, 19. oktobar 2021 09:38)

    # Link komentara

  66. To za zimske gume je potpuna bizarnost.
    (Aleksandar, 19. oktobar 2021 09:33)

    # Link komentara

  67. Sve čekirano što je obavezno, a po snegu ne vozim jer i ne volim da vozim po njemu. Zašto da razmišljam kad ne moram dok ovi sa čipovanim automobilima za njih razmišlja sam auto.
    (XXL, 19. oktobar 2021 09:32)

    # Link komentara