Test polovnjaka: Opel Insignia VIDEO

Na testu sajta Polovni automobili bio je model koji se ističe kao pametno rešenje, kako za poslovni, tako i za porodični transport.

Pošaljite komentar
  1. @Straight Outta Munchen Možda jer je Škoda bolja od Opela?? Kakvog sam danas video Karoqa sprtline, crveni sa crnim detaljima, fenomenalno izgleda.
    (jcw, 29. maj 2021 01:18)

    # Link komentara

  2. @Alex,
    @Niko kao ja
    je u pravu.
    Devedesetih smo bili u materijalnoj bedi, a sad smo i u duhovnoj, u šta se možete uveriti prolazeći ulicama i parkinzima zatrpanim smećem, Srbima omiljene, metalik sive boje.
    Pozdrav obojici
    (milan, 27. maj 2021 13:13)

    # Link komentara

  3. "Pamtim to kao da je bilo danas", kada sam u Portorožu za vreme jedne regate sreo jednog Novosadjana na parkingu Marine. Imao je insigniju karavan, a ja 308 SW mk1. Reč, po reč, o čemu bismo nego i o kolima. Gledam ja onu insigniju, blago rečeno, ono je "kipelo od opreme" (moj 308 je za njega bio teška klotara). U jednom trenu čovek poče da razgleda moja kola, pogleda najpre gepek, sede onda napred, pa pozadi. I tu ostade neko vreme. Pita me za dimenzije mog pežoa, ja mu kažem (dug 450, Wb 271). A on će meni, sav u neverici:

    "Ne razumem kako, ali u ovom pežou, iako je kraći 40 cm, ima daleko više mesta na zadnjoj klupi nego kod mene u Insiginiji od 490 cm, a i gepek je očito daleko veći ??? Kako je to moguće?"

    I zaista, što se tiče te karavanske Insignije ( ali i karavnske Astre J ), mislim da su to bili fenomeni u svojim klasama. Ni većih kola spolja, ni manjih unutra. Dok su im naslednici bili daleko bolji po tom pitanju. Karavanska Astra K je jedna od najkomfornijih u svom sagmentu.
    (bivši vlasnik Francuza, 27. maj 2021 13:06)

    # Link komentara

  4. Insignia je dobar auto posebno facellift posle 2014. 1.6 CDTI je za izbegavanje. Vozio sam Astru K sa tim motorom i motor ima fabricku gresku sa lancem. Lanac jako brzo krene da se cuje a zamena je jako jako skupa jer mora motor da se vadi da bi se zamenio. Cak i kada se zameni cuje se pri paljenju. Sa druge strane motor je tih, lepo povlaci i malo trosi. Takodje sam probao 1.4T benzin i taj motor je preslab za Insignuju.
    (Aleksandar, 27. maj 2021 09:51)

    # Link komentara

  5. Vozim Insignijua 2016 Sports Tourer (karavan).
    2014. su urađene rađenje neke kozmetičke promene. Delimično promenjen enterijer što je trebalo izmeđuostalog da digne kvalitet i smanji zvukove iz unutrašnjosti. Nemam primedbi za sada.
    2015. ugrađuju se novi diesel motori 1.6 i 2.0. 1.6 te potpuno nov a 2.0 je temeljno doteran. Kod mene je baš taj od 170KS (EU6). Radi mirnije ima veći obrtni moment i manju potrošnju. Ovo je najtiši dizel sa 4 cilindra koji sam ikada vozio.
    Šta Insigniju razlikuje od konkurencije:
    - Malo je teža što se verovatno osti sa slabijim motorima
    - Vešanje savršeno, dobar kompromis između udobnosti i stabilnosot (vozim i Pasata slično godište ni izbliza nije tako siguran)
    - gepek bi relano mogao da bude veći 540L za D segment karavana nije neki rezultat. Danak dizajnu a i pod je visok zbog 4x4 vezije.
    - Realno ovom auti lepo stoje samo 18,19 opet danak dizajnu.
    Kada sve saberem i oduzmem u ovom segmentu opet bi isti auto kupio.
    (sim, 27. maj 2021 08:45)

    # Link komentara

  6. Sem potrošnje i starta na uzbrdici za početnike ja ne znam zašto bi neko kupovao dizela. Pogotovo kad Insignia ima 1,5l benzinski agregat od 122kW snage.
    (Pzooo, 27. maj 2021 01:03)

    # Link komentara

  7. Ispravka, novi Opel-ov motor 1.6CDTI motor sa oznakom B16DTH ima lanac, dok novi 2.0 CDTI sa oznakom B20DTH ima kais.
    (Paja, 26. maj 2021 16:57)

    # Link komentara

  8. Дуго сам размишљао да ли Астра Ј караван или Инсигнија караван. Узео сам Астру на крају јер сам налетео на једну прелепу у Cosmo опреми која нема шта нема. AFL фарове, брдо сензора, мултимедија, полукожа, хром пакет, затамњена стакла. Ма лепотица. Бензинца сам узео јер немам снаге да се борим више са дизелима који су ме до сада коштали много. Видећу како ћу бити задовољан са простором у Астри, али је дефинитивно много лакши ауто и троши мање од инсигније. У сваком случају Опел има добре бензинце. Неко каже да помеша уље и воду па то кошта 300е. Глупости. Пусти уље у воду јер се дихтунг гумица у хладњаку уља после 100.000км укрути као пластика па негде пушта. Замена не би требала да кошта све са рукама изнад 10.000 динара.
    (ретроактивно, 26. maj 2021 16:47)

    # Link komentara

  9. Vozim Insigniju 2.0 163ks 2014 već 5 godina. Kupio sađ je sa predjenih 125k a sada je na satu 256....kao što vidite to je auto koji je stalno u pokretu. Osim redovnog menjanja ulja i filtera, pločica i diskova (stvar stila vožnje) guma -letnjih i zimskih, drugog ulaganja nije bilo. Jedina mana je što su mi ukrali plastične čepove za kuke i prskalice za farove. Kad sam video koliko koštaju bilo mi je jasno zašto su ih ukrali. Automacki menjač dobro uparen, motor ima lep odziv na gasu, estetika je stvar ukusa, ali mislim da je lepši od b7 kao direktog konkurenta. A o opremi je stvarno bespedmetno pričati. Toliko togadsje teško i nabrojati. Oni kojima je radar pomogao da se ne zakucaju u magli ili oni koji uživaju u asistenciji duga oborena svetla znaće o čemu pričam. Ne razumem se u motore i tehnička rešenja i baš me briga za to. Ali kao neko ko je zbog posla i privatno "potrošio" zavidan broj različitih marki i modela automobila, iskreno preporučujem ovaj automobil. I kao porodičan auto sa dosta prostora i kao poslovan auto za duža udobna putovanja.
    (Todor, 26. maj 2021 15:43)

    # Link komentara

  10. . Mnogo smo siromasni duhom. Greota.
    (Niko niko kao ja, 25. maj 2021 23:45)
    Jeste da nije tema ali mora se reći: ako hoćeš da vidiš ljude siromašne duhim, idi na Zapad, pogotovo u germanske zemlje. Videćeš šta znači odsustvo empatije i socijalne inteligencije prosečnog čoveka. Kod nas je narod, naprotiv, bogat duhom i smislom za humor, što nas i spašava evo decenijama. Živeo godinama na Zapadu zato i tvrdim ovo. A ti samo koliko da kažeš nešto, nema veze što ispadneš pglu u društvu. Pozdrav.
    (Alex, 26. maj 2021 15:42)

    # Link komentara

  11. Novi Opelov motor 1.6 dizel od 136 konja nema kais nego lanac. Da stvar bude zanimljivija, oni su po ugledu na BMW lanac prebacili na zadnju stranu do kabine, a serviseri kazu da se taj lanac pokazao kao prilicno nezan, jer je bilo slucajeva da vec posle 60.000km u garanciji dolaze u servis jer zveci kao krunjac za kukuruz. Ja sam kratko vozio Insigniju 2.0 dizel od 130 konja sa automatskim menjacem. Auto je tezak, pa je namenjen pre svega za otvoren put gde ga zaletis i kruziras. Automatski menjac je mene licno nervirao, jer sam pre toga vozio Pasata sa DSGom koji radi na pomisao. Inace je na satu stajalo 320.000km i bio je zaista utegnut bez nekih kvarova ili problema.
    (kole, 26. maj 2021 15:25)

    # Link komentara

  12. 1.6 multijet motor je razvijan u saradnji FIAT-a i GM-a kao i prethodnici 1.9 2.0 i 1.3.
    U Fijatova vozila počeo da se ugrađuje 2008. a nedugo posle i u Opelova, Suzukijeva, potom Jeep i Chrysler.
    I pravi se u Italiji.
    (Pera Realno, 26. maj 2021 13:34)

    # Link komentara

  13. @Vlad
    gresis prijatelju .ima i taj fijatov u kombou isti je dizajnom kao A 20 generacija motora iz stare insignije. ali u insignijama r . insign b .astrama.zafirama... je opelov motor sa razvodnim lancem oznake B16 dth. r....u zavisnosti od ks.
    (miki ns, 26. maj 2021 12:59)

    # Link komentara

  14. Ono što je naj bitnije lanac vam neće pući i napraviti štetu od par hiljada eura (može da se desi i to ako ste idiot pa dva meseca ignirišete zvuk motorne testere)
    za razliku od recimo BMW motora N47 gde će vam lanac pući i uništiti motor bez da vas je pre toga upozorio neprijatnim zvukom.

    Ово је пресудило, продајем свој F10 и после 15 година престајем да возим ову марку и купујем опел јер има боље ланце...
    (Кисело грожђе, 26. maj 2021 12:57)

    # Link komentara

  15. Od negde 2015 se u Insigniju ugradjuju novi ''Whisper'' motori.
    To su Opelovi motori koji se sklapaju u Madjarskoj.
    1.6CDTI sa 136PS i 2.0CDTI sa 170PS. Nemaju lanac nego kais.
    Ja vozim Insigniju , 2016godiste, 2.0CDTI sa 170PS sa automatskim menjacem.Ima skoro sve od opreme. Presao do sada 125k km bez ikakvih problema. Ne znam kako ce se dalje pokazati, relativno je nov, ono sto znam je da je motor odlican u vozji. Vec iz veoma malih obrtaja vuce odlicno. Nije bucan , lepo radi.....Automatic i slazem se teska Insignija trose u gradu 8.3litre. Na auto putu kad se vozi izmedju 130 i 160km/h trosi u proseku 6.2litre.
    Vredi napomenuti da sva dodatna oprema odlicno radi i stvarno se covek navikne na nju. ( Automatska duga svetla, Line keep assist, indikatori za mrtav ugao u bocnim retrovizoria, adaptivni tempomat, parking kamera sa radarima za nadolazeci bocni saobracaj ...)
    Idealna je za duga putovanja, krstarica za auto put, solidno se snalazi u gradu uz svu dodatnu opremu koja u tome pomaze. Ono gde ne blista najvise zbog velike tezine je voznja po magistralnim putevima i recimo brzi prolasci kroz krivine. Izrazeno je podupravlanje, nikako da skrene. :-) To je izrazeno samo ako se vozi malobrze, ne utice na bezbednost , vise utice na neki uzitak za vozace koji vole dinamicniju voznju......
    Sve u svemu nije lose....
    (Paja, 26. maj 2021 12:36)

    # Link komentara

  16. Ne kvalifikuje ga kao pametnijeg, ali mu daje novu perspektivu na ovu temu. A da je boranija u Srbiji, jeste, mentalitetom. Mnogo smo siromasni duhom. Greota.

    Nema velikog i malog servisa. Servisi se kategorizuju kao servis A,B,C,D, itd. a se izvode prema kilometrazi i uslovima koriscenja. Osim kaisa/lanca nema planiranog ozibljog servisa gde se menjaju znacajni potrosni delovi (pumpe is slicno).
    Ja sam se u to uverio dok sam kao student radio dva leta u Mercedesovom servisu.
    (Niko niko kao ja, 25. maj 2021 23:45)

    Već je ovo bila tema ovde. Zar je tako teško razumeti jednu tako banalnu stvar kao što je kolovijalizam? I još se pravite pametni i tupite drugima, a ne razumete osnove komunikacije. Evo još jednom da ponovim, "mali" i "veliki" servis su kolokvijalni nazivi za redovne servise na motoru automobila. Mali servis - redovna zamena ulja i filtera. Veliki servis - zamena kaiša, rolera, španera, vodene pumpe, ulja i svih filtera. Mislim da je ovo prilično razumljivo čak i onima prilično sporim čiji je IQ izmedju 70 i 90.
    (Toront, 26. maj 2021 12:26)

    # Link komentara

  17. @Mile

    Potpisujem. Što veći obrtni moment, to gori i nesigurniji vozač.
    (Alane Oprosti, 26. maj 2021 12:21)

    # Link komentara

  18. Za neupućene, motor 1.6 cdti je Fiat-ov motor iz generacije mjt motora (kao i 1.3 i 1.9 jtd i mjt).
    Nije to nikakav Opelov dizel...
    (Vlad, 26. maj 2021 10:22)



    Nije tako, Fiatovi JTD / Multijet / mJet u Opelu su 1.3, 1.9 i 2.0.

    1.6 CDTI je Opelov (bas Opelov) motor, razvijen 2013. godine (uz fejslift Insignije), pod internim imenom GM Medium Diesel Engine (MDE).
    (Milanche, 26. maj 2021 11:57)

    # Link komentara

  19. @Problem s lancem na nekim modelima sa N47 desavao se od 2009 do marta 2011.
    Menjao se u ovlascenom servisu za DZ kroz akciju Bmw besplatne zamene.
    Ujedno, lanac na bilo kom motoru nije predvidjen da se ne menja nikad.
    Danas BMW predlaze radi preventive da se lanac menja na cca 200 do 230.000 km, na svakom vozilu generacije mladji od 2011..
    Ali danas ni na 1 vozilu Bmw mladjem od 2011 nece vam puci lanac.
    To je taj cuveni veliki servis, nko menja kais na 60.000, pa mislim da na 200.000 nije problem zameniti lanac koji sa rukom i garancijom kosta 450 do 500 evra...
    (BMW, 25. maj 2021 23:56)

    Na Audi 2.0tdi Euro 6 motoru po fabričkom uputstvu zupčasti remen se menja na 210,000km (bez cca, originam remen je garantovan na 210kkm), naravno BEZ DA CEO MOTOR MORA DA SE VADI (kao kod BMW, jer je lanac POZADI), po čemu je onda to BMW "rešenje" sa lancem od bicikla "bolje"? A što se tiče cene od 500€ za veliki servis na BMW u ovlašćenom servisu, ako je taj broj tačan, ja sam spreman da pojedem taj lanac sa sve lančanicima i da se potom zamonašim na Hilandaru. Ali internet sve trpi, debile i normalne ljude podjednako.

    Gornji @BMW "komentar" kao i @1000 je očigledno pisao "popularni" "C i n i k", video da se zgadio svima svojim "pametnim" komentarima u kojima "zna sve" od cene nekretnina na Islandu do uzgoja kalifornijskih kišnih glista, pa promenio nick.
    (zabrinuti roditelj, 26. maj 2021 11:29)

    # Link komentara

  20. Za neupućene, motor 1.6 cdti je Fiat-ov motor iz generacije mjt motora (kao i 1.3 i 1.9 jtd i mjt).
    Nije to nikakav Opelov dizel...
    (Vlad, 26. maj 2021 10:22)

    Da, baš zato što su "isti motori", zato fiatov 1,6 MJ, izmedju ostalog, ima zupčasti ( sa "prednje" strane motora), a 1,6 CDTI ima lanac ( i to sa "zadnje" strane motora ).
    Čak im ni promer cilindara nije isti ...
    (isti, ali, malo sutra, 26. maj 2021 11:24)

    # Link komentara

  21. Nema sta nisam vozio, Korolu, Pajero, Golfa 5, Lagunu 3, jedino mi se ova Insignia nikad nije pokvarila. 1.7 dizlo i ne brigaj
    (Uros, 26. maj 2021 11:20)

    # Link komentara

  22. Raspitivao sam se za ovaj auto dosta(karavan verziju iskljucivo) i ovo sam cuo/procitao. Rec je o restajlingu od 2014.

    Motor ne uzimati nikako slabiji od 163ks.

    Ako hoces automatik kao sto sam ja hteo, moras se spremiti na trosak za servis istog od 1500 evra kada auto otprilike dodje na PRAVIH 250.000km jer tada otkazuju(za ovo sam zvao najbolji servis za automatike u Srbiji i ljudi su otvoreno rekli da je menjac dok je u zivotu odlican, ali na 250k otprilike da se spremim za taj trosak)

    Objektivan problem sa nekim gumicama na karteru ulja koje MORAJU da se menjaju svakih 30k predjenih kilometara inace mogu da proizvedu havariju motora.

    Auto je dosta tezak i treba ocekivati malo vecu potrosnju od prosecne.

    Retko koju verziju cete naci sa naslonom za ruke na zadnjem sedistu(gotovo ni jedan karavan to nema, limuzina da u nekim vecim paketima opreme), tako da nema ni otvaranja tog dela da bi se ubacile skije ili da se preveze neki duzi predmet, sto je apsolutno apsurdno pogotovo sto je u pitanju karavan.

    Enterijer je lep i kvalitetan, pogotovo treba dodati da bolje opremljeni imaju i 2 moda voznje TOUR i SPORT sto ovaj auto stvarno cini ladjom.
    Zapao mi je za oko jer je spolja prelep za jedan karavan(kao neka izduzena verzija limuzine), nije zasecen sekirom kao pasat B7.

    Cene im relativno brzo padaju pa tako mozete naci model iz 2016e za manje od 10.000 evra.

    Ja bih ga zbog te lepote i kupio i dobro cu razmisliti za godinu dana jer je prinova na putu, a ne volim da se guzvam u hecbeku sa svim tim stvarima za dete.
    (hours of love, 26. maj 2021 11:08)

    # Link komentara

  23. @Komsa sa treceg, šta znači "toliki auto". Masa mu je 1,5 tona baš kao i moj GrandSenik koji ima 1300 kubika i benzinac je. Uopšte nije lenj. Problem je u vašim glavama.
    (rebro, 26. maj 2021 02:03)



    A sa cime poredis taj tvoj Grand Scenic? Sa jugom? Meni vise deluje da je problem u tvojoj glavi, ne u njegovoj...
    (Krle, 26. maj 2021 10:42)

    # Link komentara

  24. Za neupućene, motor 1.6 cdti je Fiat-ov motor iz generacije mjt motora (kao i 1.3 i 1.9 jtd i mjt).
    Nije to nikakav Opelov dizel...
    I da, motor je odličan za razliku od PSA 1.6 hdi do 2011...
    (Vlad, 26. maj 2021 10:22)

    # Link komentara

  25. (dule, 25. maj 2021 20:39)

    Ne pravi se pametan. Kod nas se zove mali i veliki servis i to je to.
    (Alex, 26. maj 2021 09:48)

    # Link komentara

  26. @Klotare
    Moji automobil nije karavan a i da jeste, stojim iza toga da je za profil korisnika koji taj automobil kupuju 96 kW sasvim dovoljno. I za bezbedno preticanje i svaki vid normalne vožnje.

    Podsećam te da bezbedno preticanje nije u motoru već u glavi vozača!
    E sad, kao što znamo, postoje vozači koji imaju problema u glavi i koji aktivno rade/voze na tome da istu izgube. Žalosno je što takvi svojim ponašanjem otimaju živote normalnim učesnicima u saobraćaju.
    I moram reći, kad neko tako isključivo kao ti, reaguje na tuđe mišljenje za tastaturom, kako li se ponaša u saobraćaju?
    (Mile, 26. maj 2021 09:19)

    # Link komentara

  27. Imao insigniu 1.6 turbo 180ks, za 160000km imao je jedan peh, pomesao je ulje i vodu i to je sredjeno za nekih cini mi se 300e. Sto se tice mana, losa preglednost, krckanje unutrasnjih plastika ( doduse i u mercedesu c klase krckaju plastike na sve strane), velika potrosnja ( grad je retko kad spustao ispod 12l) i tvrdo oslanjanje. S obzirom da se sad polovan moze naci i za 6000e, mislim da je i vise nego dobra kupovina.
    (Dejan, 26. maj 2021 08:56)

    # Link komentara

  28. "Dakle sve preporuke za 1.6 cdti naročito u varijanti 136 ks dugovečan i zahvalan motor sa dovoljno snage i minimalnom potrošnjom.
    Možda nije savršen za ovu Insigniju ali u Astri K i Insigniji B (koja je 200 kg lakša od ove ) je odličan izbor i odlično nosi karoseriju.
    (Bb, 25. maj 2021 22:14)

    Dva puta sam morao da menjam lanac na tom motoru a eno ga i sada drči kao činele. Šta je tu za preporuku? To je samo za izbegavanje.
    (vlasnik, 26. maj 2021 08:36)

    # Link komentara

  29. Izmedju insignije karavan i astre karavan u istoj generaciji sve ide u prilog astri sem estetike. Prvo je mnogo laksa i manje trosi. Drugo ima veci i upotrebljiviji gepek. Mnogo preglednija. Lepse se vozi. I to iz ugla jednog taksiste.
    (Miki, 26. maj 2021 08:34)

    # Link komentara

  30. @dzo
    to naravno nije opelov servis nego servis cak u bg . sto ga ne kvalifikuje kao servis za vozila marke opel. Sledeci put odvezi auto u Ovlasceni servis pa taman se on nalazio na vr brda . jer on poseduje potreban alat. strucne mehanicare .org rezervne delove. iskustvo.tehnicku dokumentaciju sta i kako treba da se radi. itd. itd . garant nisi ni pitao za cenu jer oni jel deru kozu jos na telefon.
    (miki ns, 26. maj 2021 08:10)

    # Link komentara

  31. @dule
    delimicno si u pravu sto se tice periodicnog odrzavanja vozila podeljenog na A .B... ali to iskljucivo zavisi od proizvodjaca i od modela . tako da ne postoji univerzalnob pravilo o odrzavanju. Motorima sa razvodnim lancem obicno nije predvidjena zamena na odredjenoj predjenoj kilometrazi ili godini starosti kao sto je to slucaj sa motorima koji koriste zupcasti kais kao razvod motora. U tom slucaju moze biti predvidjena zamena od tipa 60k do cak 240k predjenih km ili od 6 do 10 godina uglavnom. Mi buranija iz srbije ucimo u istim nastavnim centrima za obuku tehnicara kao i gospoda sa zapada. od kojih je dobar deo sa ovih prostora. A ta operacija dodao bih se u narodu zove veliki servis. zato sto je finansiski velik u odnosu na mali. Sto se insignije tice . kao neko ko ih gleda .vozi . rastavlja i sastavlja svaki dan , mogu da kazem da je auto odlican i bez mnogo kvarova restilizovani model naravno i sa B motorima. ali mi tu AD Blue sistem kvari utisak posto su cene sondi i ostalih gluposti nenormalne. stog ocena 8 bez ad blua 9.5. a Insignija B je prica za sebe
    (miki ns, 26. maj 2021 07:58)

    # Link komentara

  32. (dzo, 25. maj 2021 15:38)

    Mozda nije tema ali da se nadovezem zbog drugih vozaca. Jednom prilikom, stavim nov serpentin u auto. Nije ga tesko zameniti pa reko iz predostroznosti. Posle tri nedelje oteram auto u ovlasceni servis na redovan servis. Dodjem da podignem auto, oni mi izmedju ostalog naplatili serpentin i ruke za zamenu. Pravim se lud i pitam zasto su ga menjali, mislio sam da je u dobrom stanju. Ode majstor iza pulta, donosi neki stari, izandjali serpentin i kaze mi: Vidis na sta lici!? Mogao si da ostanes negde na auto-putu, mi smo morali da ga zamenimo, ako neces da platis vraticemo ovaj stari. Ljute se, vele, ucinili mi uslugu a ja se stisnuo za jedan serpentin. Uzmem auto, odem kuci, podignem haubu, isti onaj serpentin koji sam ja stavio. Od tada, taj ovlasceni servis, nije me vise nikada video.
    (Spiclov, 26. maj 2021 02:43)

    # Link komentara

  33. @Komsa sa treceg, šta znači "toliki auto". Masa mu je 1,5 tona baš kao i moj GrandSenik koji ima 1300 kubika i benzinac je. Uopšte nije lenj. Problem je u vašim glavama.
    (rebro, 26. maj 2021 02:03)

    # Link komentara

  34. Tacka na kojoj padas ispit je da motor ima snage. Prijatelju taj tvoj kupusar aka karavan je tezak sam od sebe, ta klasa je obicno natovarena ljudima i teretom. Kako je 96kW dovoljno za bezbedno pretecanje? Problem je sto ljudi ne gledaju gabarite i opterecenost vozila prije nego zakljuce o snazi. Inace pitaj se i zasto Opelikosi gube na vrednosti brze od ostalih u klasi. Pozdrav

    Za snagu si u pravu, za pad cene pri izmisljas...u klasi (pasat, mondeo, reno, insignija) samo pasat ima malo vecu cenu ako se uporede modeli istog godista, opreme, snage i priblizno predjene kilometraze...Pogledaj domace i strane oglase pa onda pricaj..pisi..
    (urke, 26. maj 2021 01:26)

    # Link komentara

  35. @1000

    A šta se to vozi? Ili raspali dizeli stari 10-15 godina ili klot novi automobili. Luksuzne ne računam, biznismena je uvek bilo.
    (Alane Oprosti, 26. maj 2021 00:59)

    # Link komentara

  36. Nama,potencijalnim kupcima, bi pomoglo, da o njemu govore oni koji ga voze ili koji su ga imali.Da vidimo reč-dve i o održavanju, kako se pokazao.
    (Alex, 25. maj 2021 15:25)


    Sasvim solidan auto, ovaj na testu je bio bas iz Opel/a koji je bio u bankrotu, ali danas je to PSA, malo mu je fisionomija promenjena, bolji su motori, vesanje je ok, dinamika solidna,infoteinment iz PSA itd, sve u svemu ja bih preporucio ipak noviji model nego ovaj stariji cisto zbog raznih modernih unapredjenja na novom modelu..
    (1000, 26. maj 2021 00:04)

    # Link komentara

  37. Prosečnom državljaninu ove zemlje koji radi za 340 evra mesečno, je ovaj auto luksuz.
    (Saša, 25. maj 2021 17:06)


    Tesko da i sam verujes u to sto pises, doduse mozda ti radis za te pare sve ok, ali pisati da svi rade za toliko je pomalo idiotski..
    Do skora ste vi nki pisali da je to cuvenih 300 e a sada podizete malo te zarade...
    Sledeci x kad budes u SRB pogledaj malo bolje sta se vozi na ulicama...
    (1000, 25. maj 2021 23:59)

    # Link komentara

  38. za razliku od recimo BMW motora N47 gde će vam lanac pući i uništiti motor bez da vas je pre toga upozorio neprijatnim zvukom.
    Dakle sve preporuke za 1.6 cdti naročito u varijanti 136 ks dugovečan i zahvalan motor sa dovoljno snage i minimalnom potrošnjom.
    Možda nije savršen za ovu Insigniju ali u Astri K i Insigniji B (koja je 200 kg lakša od ove ) je odličan izbor i odlično nosi karoseriju.
    (Bb, 25. maj 2021 22:14)


    Problem s lancem na nekim modelima sa N47 desavao se od 2009 do marta 2011.
    Menjao se u ovlascenom servisu za DZ kroz akciju Bmw besplatne zamene.
    Ujedno, lanac na bilo kom motoru nije predvidjen da se ne menja nikad.
    Danas BMW predlaze radi preventive da se lanac menja na cca 200 do 230.000 km, na svakom vozilu generacije mladji od 2011..
    Ali danas ni na 1 vozilu Bmw mladjem od 2011 nece vam puci lanac.
    To je taj cuveni veliki servis, nko menja kais na 60.000, pa mislim da na 200.000 nije problem zameniti lanac koji sa rukom i garancijom kosta 450 do 500 evra...
    (BMW, 25. maj 2021 23:56)

    # Link komentara

  39. da nema Forda, Opel bi bio najgore nemacko vozilo. Ovo govorim kao vlasnik Opela
    (asomakum, 25. maj 2021 23:56)

    # Link komentara

  40. ... Auto uopste nije lenj, ne razumem komentare koji se zale na to...
    (Komsa sa prvog, 25. maj 2021 22:43)



    Ne razumes posto je kod tebe normalan motor, 2.0 od 160ks

    Zale se oni koji su uzeli one najslabije i najjeftinije, od 110/120ks, a to jeste premalo za toliki auto.
    (Komsa sa treceg, 25. maj 2021 23:53)

    # Link komentara

  41. Nemaš ti Dule pojma, ja kupio novi automobil i gle čuda u servisno garantnoj knjizici evropskog proizvodjaca pise kad se radi veliki servis.
    To sto si naveo spada pod male redovne servise da li godisnje ili nakon 15 ili 30 hiljada km.
    To sto živiš na zapadu te ne kvalifikuje automatski u pametnijeg u odnosu na boraniju u Srbiji.
    (Boris, 25. maj 2021 23:05)

    Ne kvalifikuje ga kao pametnijeg, ali mu daje novu perspektivu na ovu temu. A da je boranija u Srbiji, jeste, mentalitetom. Mnogo smo siromasni duhom. Greota.

    Nema velikog i malog servisa. Servisi se kategorizuju kao servis A,B,C,D, itd. a se izvode prema kilometrazi i uslovima koriscenja. Osim kaisa/lanca nema planiranog ozibljog servisa gde se menjaju znacajni potrosni delovi (pumpe is slicno).
    Ja sam se u to uverio dok sam kao student radio dva leta u Mercedesovom servisu.
    (Niko niko kao ja, 25. maj 2021 23:45)

    # Link komentara

  42. Imam insigniju 2010 god sa full opremom..po meni,auto je top..vozim je vec god dana i svaki put me odusevi..iskreno,ova rejstaling varijanta mi je manje privlacna od prve insignije ali svakako je dobra.
    (Milan, 25. maj 2021 23:39)

    # Link komentara

  43. Prvo, ganjao bi servis do sudnjeg dana. Drugo, nepostoji veliki servis. Vec sam komentarisao u vezi toga. Ovde gde zivim, strasno sam se izblamirao u servisima pokusavajuci da objasnim uvrezno misljenje kod nas vezano za mali i veliki servis koje sam poneo sa sobom. Dakle,postoji jedan servis koji radis svake godine, i u zavisnosti od proizvodjaca, predjenih kilometara i starosti vozila menjaju se delovi koji se predhodno proveravaju. Npr. moje vozilo, menjaju ulje i filter za ulje po difoltu svake godine, filter za vazduh i gorivo svake druge godine. Ove godine ide promena kompleta remena sa pumpom i jos nesto ne znam. Dakle, svake godine menjas nesto da nedodjes u situaciju da te na kraju nestignu troskovi od nekoliko hiljada €, ili nedaj boze da otkaze u toku voznje i upropasti automobil za sva vremena. Itd..
    (dule, 25. maj 2021 20:39)
    @dule
    Nemaš ti Dule pojma, ja kupio novi automobil i gle čuda u servisno garantnoj knjizici evropskog proizvodjaca pise kad se radi veliki servis.
    To sto si naveo spada pod male redovne servise da li godisnje ili nakon 15 ili 30 hiljada km.
    To sto živiš na zapadu te ne kvalifikuje automatski u pametnijeg u odnosu na boraniju u Srbiji.
    (Boris, 25. maj 2021 23:05)

    # Link komentara

  44. Imam 2017 godiste 2.0 dizel.. Ima sve od opreme I aktivni tempomat, I cross traffic I jos 100 stvari I ima sve reci hvale za auto Ali I sve najgore o "servisima" u Srbiji.. Dam auto da mi odrade veliki servis.. I nema ih da pozovi 2-3 Dana da zavrseno.. Odem tamo kao e VODENA pumpa koju smo naruci li kao ne moze mora da narucimo original.. To ce da to kosta jos 200 eura vise I jos da cekam.. Nedelju Dana prodje eto ih zovu kao zavrsili.. Kao da Sam radio generalnu motora a ne veliki servis.. Uzimam auto.. Vozim 5 minuta ono chech engine lampica koja nikad se do tad nije upalila.. Iznerviran vratim se oni kao sve smo dobro uradili radio na leru sat vremena I kao to Neka greska nije to nista.. Resetuju gresku I kao da sednu da se voze sa mnom.. Vozio 10 minuta I nije izasla greska opet.. Kao vozi ti to sve je to dobro.. Ako bude nesto javi se.. (a Dao Sam 700 eura!).. Krenem kuci nije prosli 10 min chech engine lampica opet.. Uzmem Sam telefon sa aplikacijom spojim sa Bluetooth odbd2 izbaci mi gresku koja vezana za kais, I jos par greski egr senzora koji nisu bili pre toga..neko mi rece mozda ga skinuli jer vredi nekoliko stotina eura pa ugrade drugom..
    (dzo, 25. maj 2021 15:38)

    Zi si još i dobro prošao kako sam ja prošao u ovlašćenom sa škodom oktavijom 1,4 TSI 150. Prošao sam i gore i skuplje od tebe. Katastrofa od kola motora i servisa.Jednom i nikada više.
    (zavrnut, 25. maj 2021 22:45)

    # Link komentara

  45. "Davne" 2010god kupljena nova u NS. Prvi put sam kupio Opela, 2.0 cdti 160ps,menjac automatik,enterijer koza,siber,ksenon.Trenutno ima oko 240.000km.Sto se tice motora, bio je samo jedan kvar tj pokvario se jedan grejac.Na menjacu se radio samo servis.Unutrasnjost je vrlo kvalitetna. Do sada sam menjao samo kozu rucice menjaca, obruca volana i prekidac za podesavanje retrovizora. Za kozu nije kriv Opel to je posledica burme na ruci.Menjao sam i spoljni prekidac za otvaranje gepeka. Sve ostalo sto je menjano je sasvim normalno za svaki automobil pa necu navoditi spisak zamenutih delova.
    Unutra pozadi ima mnogo sirine jer supruga komotno sedi izmedju dva decja sedista, moze i trece sediste da stane, ima 6 isofix kopci.
    Dva puta sam je vozio do 200km/h. Moze jos sigurno 10-15km/h. Ali onaj ko vozi porodicu, i 150km/h je i previse. Auto uopste nije lenj, ne razumem komentare koji se zale na to.Svake godine do korone sam isao na more u Grcku, a bio sam i u Nemackoj, Svajcarskoj,Francuskoj puta.Ne boji se ni brda u Svajcarskoj ni autoputa u Nemackoj.
    Potrosnja prosek 8l.
    Od mana mogu da navedem da joj brzo pada cena.Tri prednosti su da je od tla najvisa u klasi (odlicno za ivicnjake i vikendicu),nije zanimljiva lopovima (kasko osiguranje je bilo 50% manje), odrzavanje nije skupo.
    Nisam se pokajao sto sam je kupio. Auto cu dogodine da prodam prijatelju koji je vec rezervisao.
    Nisam opterecen brendom, samo sam realan vozac.
    (Komsa sa prvog, 25. maj 2021 22:43)

    # Link komentara

  46. Tri insignije u bližem krugu prijatelja i porodice. Nikakav problem, ali bih zaobišao 1.6 cdti zbog problema sa lancem, kao i modele prije face lift-a.
    (kele®, 25. maj 2021 16:36)

    1.6 cdti je fantastičan motor viđao sam ih i sa 500-600 000 km i rade kao sat.

    Nema taj motor nikakvih problema sa lancem !!!

    Lanac zna da se čuje 2-3 sekunde na prvom paljenu i to se smatra normalnim.
    Zamena lanca se preporučuje između
    220 - 250 000 km.
    Naravno desi do duše retko i da se istegne i čuje i na daleko manjoj kilometraži zbog toga je obavezno korišćenje ulja sa Dexos 2 standardom koje ostavlja uljni film na lancu.
    Zamena lanca je u početku koštala 900-1000 e ali sada ih već i ovlašćeni servis menjaju za 600 e a u privatnoj radionici će vas koštati 400 - 500 e a toliko će vas koštati i Veliki servis na bilo kom novijem modelu kola i zamenski lanac je čak i kvalitetniji od originalnog GM-ovog.
    Zamena lanca može da vas zadesi jednom a može vam se desiti i da ga vozite 10 godina bez potrebe za zamenom.
    Ono što je naj bitnije lanac vam neće pući i napraviti štetu od par hiljada eura (može da se desi i to ako ste idiot pa dva meseca ignirišete zvuk motorne testere)
    za razliku od recimo BMW motora N47 gde će vam lanac pući i uništiti motor bez da vas je pre toga upozorio neprijatnim zvukom.
    Dakle sve preporuke za 1.6 cdti naročito u varijanti 136 ks dugovečan i zahvalan motor sa dovoljno snage i minimalnom potrošnjom.
    Možda nije savršen za ovu Insigniju ali u Astri K i Insigniji B (koja je 200 kg lakša od ove ) je odličan izbor i odlično nosi karoseriju.
    (Bb, 25. maj 2021 22:14)

    # Link komentara

  47. @Mile

    Tacka na kojoj padas ispit je da motor ima snage. Prijatelju taj tvoj kupusar aka karavan je tezak sam od sebe, ta klasa je obicno natovarena ljudima i teretom. Kako je 96kW dovoljno za bezbedno pretecanje? Problem je sto ljudi ne gledaju gabarite i opterecenost vozila prije nego zakljuce o snazi. Inace pitaj se i zasto Opelikosi gube na vrednosti brze od ostalih u klasi. Pozdrav
    (Klotare, 25. maj 2021 20:46)

    # Link komentara

  48. @ (dzo, 25. maj 2021 15:38)

    Prvo, ganjao bi servis do sudnjeg dana. Drugo, nepostoji veliki servis. Vec sam komentarisao u vezi toga. Ovde gde zivim, strasno sam se izblamirao u servisima pokusavajuci da objasnim uvrezno misljenje kod nas vezano za mali i veliki servis koje sam poneo sa sobom. Dakle,postoji jedan servis koji radis svake godine, i u zavisnosti od proizvodjaca, predjenih kilometara i starosti vozila menjaju se delovi koji se predhodno proveravaju. Npr. moje vozilo, menjaju ulje i filter za ulje po difoltu svake godine, filter za vazduh i gorivo svake druge godine. Ove godine ide promena kompleta remena sa pumpom i jos nesto ne znam. Dakle, svake godine menjas nesto da nedodjes u situaciju da te na kraju nestignu troskovi od nekoliko hiljada €, ili nedaj boze da otkaze u toku voznje i upropasti automobil za sva vremena. Itd..
    (dule, 25. maj 2021 20:39)

    # Link komentara

  49. Auto koje svaki sedam dana ima novi kvar...
    (Nikola, 25. maj 2021 20:35)

    # Link komentara

  50. Imao novu kupljenu u SRB 1.6 turbo 170hp. Auto lepo izgleda ali je krš: loše kočnice, loše upravljanje, loša završna obrada, škripi gepek, skripe kočnice i to sve fabricki bez mogucnosti popravke.
    (Redster ??, 25. maj 2021 20:35)

    # Link komentara

  51. Ovaj automobil je gotovo nemoguce videti u Nemackoj...Razlog? Ko ce ga znati... Nemci Opel smatraju za “sirotinjski” automobil, ali opet vise je Skoda od Opela na ulici.
    (Straight Outta München, 25. maj 2021 19:52)

    # Link komentara

  52. Reportaža u stilu: Na ovom modelu se kao oprema moglo naručiti ovo, ali ovaj auto to nema, moglo se naručiti ono, ali ovaj auto to nema. Kažeš lepo klot auto i to je to.
    (samo..., 25. maj 2021 19:36)

    # Link komentara

  53. Dzo druze, tvoja prica je poucna i korisna, ali se umori citajuci.
    (vlasta, 25. maj 2021 19:28)

    # Link komentara

  54. @dzo
    Tuga da je takva situacija, nezgodno je sto si iz unutrasnjosti, ali ako ti je i dalje bg opcija kada radis nesto ozbiljnije na autu od malog servisa, ubuduce opel servis ristic na zvezdari, zasluzuju besplatnu reklamu jer su strucni, posteni i jeftini, a i komunikacija je bila najlaksa moguca, a generalno postaje sve teza s majstorima jer su svi dosta zauzeti..
    (grobar, 25. maj 2021 18:47)

    # Link komentara

  55. 2009 sam ga kupio novog 1.8 benzin. Troši po lokalu 12 na otvoreno 8,5 do 9. Previse za auto od 140ks, takodje je tacno da je previse velika karoserija za taj motor ima 150 do 200kg viska .
    (Boki, 25. maj 2021 18:45)

    # Link komentara

  56. Insomnija 2.0 dizel ...pravi auto za nekoga ko ima savrsen zivot a ne voli dramaticne turske serije pa mu treba nesto da ga jedi!
    (miki, 25. maj 2021 18:43)

    # Link komentara

  57. Za te pare ja bi čekao još godinu za golf7
    (ipce, 25. maj 2021 18:40)

    # Link komentara

  58. Auto bi bio extra da Opel nije petljao sa softwerom 2.0 FIAT mjet motora, ovako 2.0 mjet u Deltama, 159 Alfama, Fiatima Bravo sluzi odlicno( uocene mane sa gumicama uljne pumpe se resavaju na servisima) a u Insigniji i Astri, 10 izvedba snage -110ks, 130ks,130ks eko, 160ks i odma i vise problema...
    (jo, 25. maj 2021 18:28)

    # Link komentara

  59. Vozim Insigniu 2.0 CDTI 96kW već nekih 5 godina.
    Moja iskustva su sledeća:
    - motor (Fiatov) je odličan, pouzdan i sa dovoljno snage
    - potrošnja pristojna za jedan ozbiljno velik i težak automobil
    - udobnost i prostor u kabini su na visokom nivou
    - kvalitet upotrebljenih materijala u kabini je dobar
    - delovi nisu skupi a ponuda polovnih delova je velika
    - nije podložana stalnim sitnim kvarovima ukoliko se redovno radi mali servis

    Mane
    - nepregledna ako nemate kameru ili senzore za vožnju unazad
    - ručice za otvaranje vrata sa unutrašnje strane se lako habaju (gube hromiranu prevlaku)
    - senzor za otvaranje gepeka se lako kvari
    - dihtung na pumpi za ulje ume da strada, ako se ne promeni na vreme (ozbiljan problem)

    Uglavnom, baš dobar automobil koji puno pruža u pogledu bezbednosti i udobnosti a za malu cenu kao polovnjak
    (Mile, 25. maj 2021 18:18)

    # Link komentara

  60. U firmi za koju radim ga imaju, vozio ga jednom, a vozio se mnogo puta. Prešao trista i neku hiljadu km, kupljena nova Insi, a ova se i dalje vozi. E sad, to je firmin auto, održavan besprekorno u ovlašćenom servisu.
    (Vozač7, 25. maj 2021 17:31)

    # Link komentara

  61. @(dzo, 25. maj 2021 15:38)

    Pisi Opelu u Evropi povodom ovog slucaja. Sramota sta rade ovlasceni servisi. Meni kod drugog brenda su upropastili auto na vise nacina, od pogresnog ulja, pogresnog ulja za menjac, do lomljenja raznih plasticnih zabica, nisu vratili sve srafove itd. Jeftinije mi da kupim sta mi treba od alata i sam da odrzavam nego da idem u ovlasceni.
    (Jedite kod Dzoa, 25. maj 2021 17:24)

    # Link komentara

  62. Prosečnom državljaninu ove zemlje koji radi za 340 evra mesečno, je ovaj auto luksuz.
    (Saša, 25. maj 2021 17:06)

    # Link komentara

  63. @Dzo
    Kad resis da das 700 evra za veliki servis, odes u Mirkos i odrade ljudi posao. Meni na vektri odradili na 150kkm, sledeci veliki sam radio posle 130kkm, bez ikakve greske u medjuvremenu. Em su zvanicni, pa odgovaraju i za delove i za rad.
    (iks, 25. maj 2021 17:05)

    # Link komentara

  64. moja Insignijica 2.0 160ks automatik TOP. Auto kida u svakom smislu. odlican
    (lljjuubbaa, 25. maj 2021 16:47)

    # Link komentara

  65. Tri insignije u bližem krugu prijatelja i porodice. Nikakav problem, ali bih zaobišao 1.6 cdti zbog problema sa lancem, kao i modele prije face lift-a.
    (kele®, 25. maj 2021 16:36)

    # Link komentara

  66. Kakav je strucnjak ovaj tester...
    (NR, 25. maj 2021 15:53)

    # Link komentara

  67. Imam 2017 godiste 2.0 dizel.. Ima sve od opreme I aktivni tempomat, I cross traffic I jos 100 stvari I ima sve reci hvale za auto Ali I sve najgore o "servisima" u Srbiji.. Kad dosao na red veliki servis pozovem servis koji kao opremljen I strucan da ne idem cak u Bg posto Sam iz unutrasnjosti.. Pitam jer znate da radite Taj auto kazu radio mi I aute od 50 000 eura bla bla Nema da brines sve Profi.. Dam auto da mi odrade veliki servis.. I nema ih da pozovi 2-3 Dana da zavrseno.. Odem tamo kao e VODENA pumpa koju smo naruci li kao ne moze mora da narucimo original.. To ce da to kosta jos 200 eura vise I jos da cekam.. Nedelju Dana prodje eto ih zovu kao zavrsili.. Kao da Sam radio generalnu motora a ne veliki servis.. Uzimam auto.. Vozim 5 minuta ono chech engine lampica koja nikad se do tad nije upalila.. Iznerviran vratim se oni kao sve smo dobro uradili radio na leru sat vremena I kao to Neka greska nije to nista.. Resetuju gresku I kao da sednu da se voze sa mnom.. Vozio 10 minuta I nije izasla greska opet.. Kao vozi ti to sve je to dobro.. Ako bude nesto javi se.. (a Dao Sam 700 eura!).. Krenem kuci nije prosli 10 min chech engine lampica opet.. Uzmem Sam telefon sa aplikacijom spojim sa Bluetooth odbd2 izbaci mi gresku koja vezana za kais, I jos par greski egr senzora koji nisu bili pre toga..neko mi rece mozda ga skinuli jer vredi nekoliko stotina eura pa ugrade drugom.. Opet se vratim svadjamo se tu.. Oni kao mora ostavis auto nedelju Dana kao da vide.. Kao oni su sve dobro. I nisam ostavio.. Znaci uzas koje kod Nas sve servis..
    (dzo, 25. maj 2021 15:38)

    # Link komentara

  68. Auto je prelep, moderan, sa dobrim motorom, udoban. Jedina mana je težina, 150 kg ima viška u startu. Niej skup.
    (Andrej, 25. maj 2021 15:29)

    # Link komentara

  69. Nama,potencijalnim kupcima, bi pomoglo, da o njemu govore oni koji ga voze ili koji su ga imali.Da vidimo reč-dve i o održavanju, kako se pokazao.
    (Alex, 25. maj 2021 15:25)

    # Link komentara