1. Dobro. Nema problema. Paraziti neka pišu propise a običan narod neka ih s provodi. Tako će da nam se i dalje prazni Srbija. Jer mladi neće da dozvole da im prodje život u ispravljanju krivaka na marka.
    Zagadjenje automobila je zanemarljivo u odnosu na druga industrijska zagadjenja vazduha i vode... ali u to treba drzava da ulozi novac pa preko toga prelaze.
    (Todor, 2. februar 2021 18:14)

    # Link komentara

  2. @Проблем је што нпр кола са еуро 2 мотором по нашем закону мора задовољити норме еуро 5. У Европи аутомобили на техничком морају испунити норме које су важиле за ту годину производње.
    (Хомер, 29. jul 2020 18:50)

    Ovo nije tacno. Auto koji je euro 2 mora da ispuni euro 2 norme i tako redom. Ne moze se ocekivati da auto iz 1995 ima standard za izduvne gasove iz 2010. godine. Toga nema ni u evropi tako da ne razumem zasto siris lazne vesti.
    (Igor, 5. avgust 2020 10:18)

    # Link komentara

  3. Braco Srbi!!! Nemoj se sekirate!!! Za dve crvene ima gasovi da vam budu kakvi pozelite. Mozda vas tehnicki kosta par hiljada vise i to je to. Najgore je onima kojima registracija istice bas jula, prvih mesec dana ce verovatno vracati vozila, dok se ekipa ne uigra. Posle nema brige.
    (koronarius, 30. jul 2020 10:20)

    Samo se nadaj. Bolje uvali taj krs nekom pa manji benzinac ili plin.
    (petar pan, 3. avgust 2020 21:28)

    # Link komentara

  4. dajte nam EURO plate i penzije , nism ose svi snasli u sli u partije pa se obogatili pa kupujemo autice po 20-30 hilada evra. kosija koji je manjeo partije sve redom kak ose vlast menjala vec kupio tri stana svak oima po auto a dosao kao izbeglica sa kosova primao pakete pomoci koje ke preprodavao - dok ja nsiam imao za 'leba on je uzivao,a kukao uvek kako mu je mala uciteljska plata. otisao u penziju a pre korone radio i ovde i umitrovici pa ti gledaj 2 plate + penzija jare ni moj otac n ideda posteno radili nismo imalinikad za nov auto a kamoli kucua ovi partijasi kupuju li kupuju
    (pa, 30. jul 2020 11:23)

    A ko da ti da tu platu? Ovaj kog si opisao je za robiju a ne za kudjenje po forumima. Gledaj oko sebe ljude koji zaradjuju iznad proseka i radi sto i oni. Nikakva filozofija. Ako treba skola, doskoluj se, ako treba da se savije kicma od posla, savij, ako treba da sedi na polsu 12 umesto 8 sati, sedi. I bice para ne brini, garantujem. A sve dok kod privatnika redjas gajbice ili u ministarstvu guras papire po stolu za 30 hiljada pa u 3 ispred tv za pregled farme nema nista...
    (petar pan, 3. avgust 2020 21:28)

    # Link komentara

  5. @ljudi vise nema smisla voziti dizel, predjite na benzin, PRVO drasticno manje zagadjuje, jeftiniji je od dizela, jeftinije odrzavanje, potrosnja je slicna.
    (Zappex, 30. jul 2020 13:59)

    Za manji auto koji se vozi po gradu slazem se. Ali za limuzinu koja godisnje prelazi 30+ hiljada km i dalje je dizel zakon.
    (navijac, 30. jul 2020 15:20)

    15% vozaca u srbiji prelazi toliku km, ako i toliko, a 80% vozi dizele.
    (petar pan, 3. avgust 2020 21:13)

    # Link komentara

  6. Slažem se sa tim da se uvede red što se tiče zagađenja i bezbednosti na putu. Ali !!! Država da bi postigla to što hoće što se tiče izduvnih gasova i bezbednosti, mogla bi na primer da sklopi ugovor sa nekom bankom o kreditiranju gradjana za kupovinu novih automobila( na primer Fiata da bi se pospešila proizvodnja i prodaja automobila koji se proizvode kod nas) sa nekom minimalnom kamatom kako bi svima bilo dostupno da voze novi auto, sa nekom ratom od 50 do 100 eura,a svoj stari da daju na reciklažu i ujedno da im to bude učešće za taj novi auto.Mogao bi to biti i neki drugi proizvodjač automobila, Fiat sam naveo kao primer. Mislim da bi većina naših gradjana prihvatila to da daju stari auto na otpad i uzmu nov auto sa malom ratom,ujedno bi se povećala bezbednost na putevima sklonili bi se krševi sa ulica i smanjilo zagadjenje o kome se toliko piše. Sve je to lako izvodljivo samo što država treba da to uradi za svoje građane ali mi se čini da nju samo interesuje kako da što više ojadi ovaj narod.
    (čarapan, 30. jul 2020 15:36)

    To o cemu prica vec postoji za 500l ali ne, narod bi da vozi lesinu od premijum marke, dizlo, presla 500 iljada. Sve pod presu.
    (petar pan, 3. avgust 2020 21:12)

    # Link komentara

  7. Eh, kako sam se lepo navozao u socijalizmu ! Jeftin benzin, mesta za parkiranje koliko hoces !
    (A onda je nastupila demokratura !, 30. jul 2020 18:23)

    Navozili ste se vi u drzavnim foteljama, zato sata uzivamo.
    (petar pan, 3. avgust 2020 21:07)

    # Link komentara

  8. Za Pancevo to ne vazi zar ne ? Mi vec imamo neispravnu Rafineriju i neispravnu Petrohemiju tako i da su svi pancevacki automobili neispravni to bi bilo zrno peska u pustinji !
    (Ako ima malo mozga...., 30. jul 2020 18:03


    Pa to se ne racuna, hahah... Pre neki dan videh vojne kamione. Izbacuju crn dim da crnji ne moze biti. A i onim nesrecnicima sto ih voze, usladilo im se pa pun gas, a malo uzbrdo. Cadi ko kondure, ali sta ima veze... To nas ne truje. A ne truju nas ni one bombe razbacane 99 godine.
    (Niko bitan, 2. avgust 2020 22:28)

    # Link komentara

  9. I treba konacno da se uvede nemoze se disati od ovih krseva
    (Branislav, 31. jul 2020 23:53)

    # Link komentara

  10. A dali su za tebe krivi stariji auti pa bi toliko želeo da oni ne mogu da se registruju zato što ti imaš neki skupoceni auto pa si sebi dao za pravo da ti odlučuješ koji auto može da se registruje a koji ne može.Svako bi hteo da vozi novi auto i da ga kao švabo menja svake druge godine ali za to prvo moraju da budu plate kao kod Švabe pa će svako i voziti novi auto.A što se tiče saobraćajnih nesreća ja tu ne vidim da su tu učestvovali auti koji su stari i neispravni,već u tim saobraćajnicama učestvuju mahom vozači koji imaju besna auta a pri tome ih niti znaju da voze a sedaju u njih pijani,drogirani i da bi pokazali devojkama kako oni mogu da voze u krivinama po mokrim i skliskim cestama 200 na sat i naravno većina njih završi na groblju ili u invalidskim kolicima.I da zaključimo nije problem u starosti auta već u onima koji voze auta bili oni fiće ili Mercedesu ako si ti normalan onda će biti sve u redu a ako nisi onda ćeš završiti u crnoj hroniki.
    (Ljubo, 31. jul 2020 20:49)

    # Link komentara

  11. Jbte, napišem da je odlična vest što će samo tehnički ispravni automobili moći u saobraćaj i dobijem 114 minusa!!! Pa koja STOKA ovde živi, u ovoj nedržavi, svaka čast!!!

    A želeo sam da verujem da nismo baš afrička plemenska banana država, kad pazi bogati, ipak ima i pismene STOKE- za računarima, koja lupa minuse za uvođenje reda u saobraćajni smrtonosni bezbednosni kolaps i haos.

    Prvo bih sebe svrstao u grupu bliže sirotinji nego bogatstvu, ali ove koji kukaju na zahtev za tehničku ispravnost vozila, bih, ne streljao nego vešao na terazijama koja su stoka, matijeviću bi ih u paštete dao da samelje!!!

    Prezirem bahatu stoku bezobraznu i državu koja takvom šljamu večito gleda kroz prste. Zato ovi normalni pobegoše glavom bez obzira, jer se zakon dodvorava samo bezakonju smradu i blatu!! Šampioni smo da od sistema i reda napravimo smrad i maščuragu, brlog i haos i posle se dičimo svojim "srpstvom"? Seme ćemo sami sebi zatrti koja smo stoka bezglava, smrdljiva, lepljiva, govnjiva...Daj Bože zakona i reda, pa nek stoka beži u Albaniju ili na istok Afrike i tamo neka smrdi neokupana, i vozi prašnjave masne i čađave krševe vezane manilom i kanapom, jer tamo im je mesto, a ne u Srbiji! Amin!
    (ns ja, 31. jul 2020 17:35)

    # Link komentara

  12. Braco Srbi!!! Nemoj se sekirate!!! Za dve crvene ima gasovi da vam budu kakvi pozelite. Mozda vas tehnicki kosta par hiljada vise i to je to. Najgore je onima kojima registracija istice bas jula, prvih mesec dana ce verovatno vracati vozila, dok se ekipa ne uigra. Posle nema brige.
    (koronarius, 30. jul 2020 10:20)\

    Imaš pravo da odeš na tehnički mesec dana ranije... 4. jula trebalo bi da prođeš tehnički...
    (Još godinu dana, 31. jul 2020 08:29)

    # Link komentara

  13. @ SENOVIĆ

    E moj jarane. Ovaj pravilnik nisu donijeli ovi što su sada na vlasti, nego su ga naslijedili od ovijeh prethodnih. Jedino im se može prigovoriti što ga nisu opozvali, nego samo prolongirali. Ali tako je i RTV pretplata postala taksa, pa je još i poskupila, ali je ipak prvo pauzirala godinu, dvije. Evo sad je i ova uredba pauzirala 3 godine pa se postavlja pitanje šta nas dalje čeka, kada počnu da je primjenjuju. Možda veći porez na kola, (na gorivo su već podigli akcize)? Možda skuplje putarine ili vinjete za korištenje svih puteva? Možda....
    (super brka, 31. jul 2020 00:18)

    # Link komentara

  14. Svi pominju filtere, zagađenje jer to zaista jeste najaktuelnije i najteže rešivo a ipak niko ne pominje da od sledeće godine 1/3 svih vozila u Srbiji verovatno neće moći da prođu tehnički zbog rđe na automobilu, posebno ispod auta.
    Već tri godine upozoravaju oni savesni radnici tehničkog koji se ne plaše da ćete se uvrediti i otići negde drugde sl. godine ako vam kažu da je auto uhvatila rđa i da mora kod limara.
    (Ne daj bože da krenu dubinu šare da proveravaju, 30. jul 2020 21:52)

    # Link komentara

  15. Читам, овде многи скидају те катализаторе и ДПФ филтере, да би им аута боље ишла итд. Е, сад један инфо за све вас: Кад стојите на семафору, сви ти отровни гасови, које задржава катализатор, иду директно у вашу кабину и у ваша плућа! То вам ваши мајстори нису рекли јер појма немају. Трујете себе, децу и пријатеље канцерогеним честицама а нисте ни свесни. Канцер у најави. Јел вам сад свеједно?
    (Алекс, 30. jul 2020 19:23)

    # Link komentara

  16. Pročitah malo komentare pa se pitam kako da rešim problem sa izduvnim gasovima kod mog 'turčina' baš ga muče. I setim se ugradiću mu vodeni filter od usisivača da mu pokupi svu nečistoću, a jeftiniji je od katalizatora. Šta kažu na to Googlenjaci oni tako načitani uvek imaju dobre predloge i trude se da budu vickasti.
    (XXL, 30. jul 2020 18:44)

    # Link komentara

  17. The Who, 30. jul 2020 14:21) 

    I za dve-tri godine ćeš da ubodeš sedmicu na lotou i kupićeš nov auto. He he he
    (Vlada, 30. jul 2020 18:27)

    # Link komentara

  18. Eh, kako sam se lepo navozao u socijalizmu ! Jeftin benzin, mesta za parkiranje koliko hoces !
    (A onda je nastupila demokratura !, 30. jul 2020 18:23)

    # Link komentara

  19. Za Pancevo to ne vazi zar ne ? Mi vec imamo neispravnu Rafineriju i neispravnu Petrohemiju tako i da su svi pancevacki automobili neispravni to bi bilo zrno peska u pustinji !
    (Ako ima malo mozga...., 30. jul 2020 18:03)

    # Link komentara

  20. Karneks iz Vrbasa izbacuje tone otpadnih voda u najzagađeniji kanal u Evropi, Veliki Bački Kanal koji je iskopan za vreme Marije Terezjje. Uništavaju se planinske reke, fabrike zakopavaju burad sa hemikalijama, srpski gradovi su jedini u Evropi koji nemaju filtere otpadnih voda, već sva kanalizacija ide direktno u reke. Ali problem su automobili sirotinje koja nema za bolje pa vozi starije dizele. Moj auto za 10.000 km potroši 200 grama ulja, a ako zagađuje vazduh kriva je loša nafta. Pred tehnički ostanite na desetak litara dizela u rezervoaru, pa dolijte još 10 L avionskog kerozina koji je ustvari nerafinisani dizel i imaćetee gasove ko da vozite Teslu.
    (Kole, 30. jul 2020 17:59)

    # Link komentara

  21. Гласали сте и сад ћутите и трпите.
    (СЕНОВИЋ, 30. jul 2020 17:12)

    # Link komentara

  22. petar, 30. jul 2020 15:05)

    Znam da sada ovo nije tema, ali bih bio zahvalan da mi se komentar, tacnije odgovor objavi. Taj stereotipni pogled na ovo zanimanje je samo odraz mrznje i histerije prema svemu u ovom nasem drustvu! Medju taksistima ima jako puno ljudi koji su ostali bez posla nakon 2000. god i "uspesne" privatizacije. Takodje, se tu nalaze i dosta visokoobrazovanih ljudi, a koji su to poceli da rade kao privremeno resenje. Mrznja, remeti zdrav razum, a to znam iz iskustva, jer ni sam nisam rodjen kao taksita, niti sam taksista po nacionalnosti! To lose okruzenje o kome govoris, pa mnogo je lepae moje okruzenje na taksi stanici, nego u vecini zapadnih firmi, koje posluju kod nas, a to vidim svakodnevno, vozeci te ljude. Sa njima se ne bih menjao ni za kakav novac, a kada malo bolje pogledam, i ne zaradjuju bolje od mene! Nismo mi nikakva banda, samo smo organizovani, borimo se svim legitimnim sredstvima za nasu stvar i znamo sta hocemo! A sto se tice tehnickih pregleda, pa ja idem 2 puta godisnje na tehnicki, iako imam potpuno nov automobil, pa se ne zalim!
    (gagi, 30. jul 2020 17:12)

    # Link komentara

  23. Ja imam Pežoa dizel koji fabrički nema filter. I šta sad?
    (sladoledsmesom, 30. jul 2020 07:02)

    Jel EuR 2 norma?
    (realan, 30. jul 2020 16:14)

    # Link komentara

  24. Zar rok nije bio 1. Januar 2021.?
    (realan, 30. jul 2020 16:08)

    # Link komentara

  25. Svaka fabrika i toplana da imaju filtere za vazduh i za vodu ,kako će onda ovi stariji kamioni i autobusi da prodju tehnički?
    (Nidza, 30. jul 2020 15:48)

    # Link komentara

  26. Slažem se sa tim da se uvede red što se tiče zagađenja i bezbednosti na putu. Ali !!! Država da bi postigla to što hoće što se tiče izduvnih gasova i bezbednosti, mogla bi na primer da sklopi ugovor sa nekom bankom o kreditiranju gradjana za kupovinu novih automobila( na primer Fiata da bi se pospešila proizvodnja i prodaja automobila koji se proizvode kod nas) sa nekom minimalnom kamatom kako bi svima bilo dostupno da voze novi auto, sa nekom ratom od 50 do 100 eura,a svoj stari da daju na reciklažu i ujedno da im to bude učešće za taj novi auto.Mogao bi to biti i neki drugi proizvodjač automobila, Fiat sam naveo kao primer. Mislim da bi većina naših gradjana prihvatila to da daju stari auto na otpad i uzmu nov auto sa malom ratom,ujedno bi se povećala bezbednost na putevima sklonili bi se krševi sa ulica i smanjilo zagadjenje o kome se toliko piše. Sve je to lako izvodljivo samo što država treba da to uradi za svoje građane ali mi se čini da nju samo interesuje kako da što više ojadi ovaj narod.
    (čarapan, 30. jul 2020 15:36)

    # Link komentara

  27. Nije mi jasno kako svi ovi autobusi GSP-a koji emituju više dima nego lokomotiva na ugalj prolaze tehnički.
    (Darko, 30. jul 2020 15:29)

    # Link komentara

  28. Gluposti. Katalizator će morati da imaju samo oni automobili koji su dokazano iz fabrike izašli sa katalizatorom. Pre 1990 godine skoro da ni jedan auto nije proizveden sa katalizatorom, isto tako posle 2000 godine skoro svi automobili proizvedeni su sa katalizatorom. Prelazni period su 90-te godine kada se katalizator ugrađivao u zavisnosto od tržišta i želje kupca i tu je moguće izigravanje zakona jer je jedan te isti model postojao u varijanti sa i bez katalizatora. Zato svi oni čiji automobili su baš stari ne moraju da imaju katalizator ali ne smeju da zagađuju preko zakonskog maksimuma koji je takav da mogu da ga zadovolje svi motori posle drugog svetskog rata ako su ispravni.
    (Mikica, 30. jul 2020 15:29)

    # Link komentara

  29. @ljudi vise nema smisla voziti dizel, predjite na benzin, PRVO drasticno manje zagadjuje, jeftiniji je od dizela, jeftinije odrzavanje, potrosnja je slicna.
    (Zappex, 30. jul 2020 13:59)

    Za manji auto koji se vozi po gradu slazem se. Ali za limuzinu koja godisnje prelazi 30+ hiljada km i dalje je dizel zakon.
    (navijac, 30. jul 2020 15:20)

    # Link komentara

  30. Kod mog komsije, u servis (Brace Jerkovic) cesto dolaze italijani sa skupljim autima, uglavnom audi, on im sredjuje auta i skida im te katalizatore i dpf filtere. Kad im to poskida, posalje ih da provozaju auto i kad se vrate imaju ogroman osmeh na licu i samo govore mama mia, mama mia (kako auto skoro duplo jace vuce, kad mu se poskidaju ti filteri, koji ga guse). Kad pokusa da ima objasni da nece moci registrovati vozilo u Italiji, oni mu odgovore da to nije njegov problem.
    Toliko o tome da vozila ne prolaze bez katalizatora i dpf filtera.
    (Bojan, 30. jul 2020 15:18)

    # Link komentara

  31. Taksisti su organizovani, imaju svoju komoru, koja necemu sluzi. Bore se za svoja prava i za bolje uslove i ne kukaju preko portala, jer B92 ne daje subvencije. Niko nista nije u stanju da pokrene, da uradi, vec samo kukate i zalite se kao neke strine! Taksi vozila su JAVNI PREVOZ, znaci, ne sluzi da se taksista svrcka po gradu, vec da se ti, kao eventualni korisnik prevezes! Znaci, nov automobil u taksi sluzbi je benefit, kako za taksistu, tako i za tebe! Stvar je vrlo prosta, kada bi na nju gledao ispravno i bez zavisti!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gagi, 30. jul 2020 14:17)

    A moze i ovako: taksisti su ljudi koji nisu sposobni nista drugo da rade. Drzava im namesta posao i olaksava zato sto znaju da bi imali horde besnih i nesposobnih koji bi se okrenuli kriminalu jer i skolovan covek u ovoj zemlji ima probleme,a kamoli onaj bez znanja. Osim ovoga, drzava im vraca uslugu za usluge dousnika za drzavne strukture i tako je otkada je sveta i veka. Postoje mnogo oziblnija odruzenja i pametniji ljudi koji se bore pa svoja prava pa ne mogu da ostvare. Sto se mene tice u taksi ne ulazim iz principa jer necu da hranim takav soj ljudi. A o zavisti je tek posebna prica. kakva crna zavist prema nekome ko ceo dan sedi u onoj guzvi i stresu i provodi zivot u takvom okruzenju. Mada mi je jasno da imamo sasvim drugacija civilizacijska merila pa je bespredmetno i raspravljati.
    (petar, 30. jul 2020 15:05)

    # Link komentara

  32. A onda ce "on" izaci krajem sledece godine i reci da se vozni park u Srbistanu podmladio.. ccc Na sledecim izborima mu treba dati ne 60, nego 160 posto glasova...
    (Jeste i bice.., 30. jul 2020 15:02)

    # Link komentara

  33. Postoje univerzalni katalizatori, kostaju 100-200 eura.
    (Turbo-F, 30. jul 2020 14:55)

    # Link komentara

  34. @pex E sada si baja u BMW-u. BMW te je konačno čovekom učinio. Mogao bi pismo zahvalnosti da im pošalješ, jer ipak to nije mala stvar konačno uvaženi član društva postati. Lupaš gluposti, kao i ovaj koga braniš. Automobil možda u današnje vreme jeste realna potreba, ali ako se novca nema nije sramota voziti se autobusom. Koliko samo ljudi nema da jede, pa pretura po kontejnerima. Šta ćemo sa njima? Da ne misliš da treba oteti od bogatih i dati sirotinji? Koliko samo plitkouman treba biti, pa razmišljati na taj način. Strašno.
    (Bane, 30. jul 2020 14:50)

    # Link komentara

  35. Treba iz saobraćaja isključiti 500.000 vozila ako mene pitate... A zbog čega? Pa prosto naši ljudi umesti da kupuju vozila koja mogu da priušte a pod tim mislim da plate auto, redovno ga održavaju imaju za set guma i zimi i leti i za kasko i recimo da pričamo o domaćem 500L koji nov košta 11.990€ sa 1.4b i sasvim korektnom opremom... Pre se odlučuju da pozajme pare i kupe neki auto koji sebi ne mogu da priušte ni u smislu kupovine, održavanja, guma itd... Samo da bi im se d.pe vozilo u nekom nemcu i da bi komšiluk mogao da ga vidi... drugim rečima voze auto koji ne mogu da priušte sa patama koje nemaju a kasnije kući udri po alpskoj i belom luku i belom lebu. Pogledajte samo na kojim gumama se voze ti napucani automobili Džigibau, Herkul, Mania a nisu im strane ni protektirane... Servis kod majstor Krleta, Krkana, Đoke... Kad treba da registruju auto tog meseca poste na lebu i vodi... Naravno na zimskim gumam na +40C je sasvim normalno...
    (Dirty Harold, 30. jul 2020 14:39)

    # Link komentara

  36. На западу пролазе аутомобили без ДПФ филтера без проблема, али ако је мотор у одличном стању и сагоревање је ок. Такође препорука је да пред технички преглед продувате ауто уз брдо на вишим обртајима како би сагорео наслаге угљеника скупљане у издувних грани и самом мотору. Онај ко вози до 2000 обртаја стално ће имати много тога накупљеног. Ја сам и сад имао одличне резултате на тесту издувних гасова, а немам ни кат ни ДПФ.
    (маркеђани, 30. jul 2020 12:23)
    a to si citao na fejsbuku verovatno,ti Zapadu nisi ni prisao. A takvima kap ti koji su poskidali sve treba oduzeti taj krs i dati ga pod presu a tebe odrati od kazne
    (pera, 30. jul 2020 14:36)

    # Link komentara

  37. . Ne bih upirao prstom u marke automobila, ali prednjače pre svega opeli kojima su poskidani egr, dpf, pa onda čipovani jtd i ostali.
    (Radence, 30. jul 2020 13:39)
    ne bi upirao prste al upires u npr Opel i Fiat s ne u vw audi koji verovatno ti vozis,koji se uvoze mnogo vise od Opela i koji su poznati po trovanju
    (pera, 30. jul 2020 14:33)

    # Link komentara

  38. На западу пролазе аутомобили без ДПФ филтера без проблема, али ако је мотор у одличном стању и сагоревање је ок.

    U kojoj zemlji????

    Non stop sam u inostranstvu. Najviše Italija, Austrija, Nemačka, Holandija, Belgija. E sad mi ti reci u kojoj zemlji "prolaze" automobili bez DPF filtera?
    (Mmm, 30. jul 2020 13:11)


    Prošle godine sam ih skinuo 150 - 200 kom ni jedan nije vraćen sa tehničkog i ni jedan nije stariji od 5 - 6 godina.
    (Duisburg, 30. jul 2020 14:33)

    # Link komentara

  39. @Guzman A šta to fali GSP-u ili biciklu? Ne bi bio ni prvi ni poslednji koji se vozi GSP-om ili biciklom i potpuno je normalno da se njima vozi ako nema novca za održavanje automobila. Udaraš na neku patetiku, a ako imaš iole pameti, veoma si svestan da stvari jesu takve, kako je opisao ovaj kome si odgovorio. Ne možeš druže leteti ako krila nemaš, bilo ti to pravo ili ne. To oko dece što si napisao, to je tek priča za sebe. Ja tebe mogu pitati da li je fer i pošteno praviti decu, a 'lebom ih ne možeš nahraniti, školovati i sl. Da li je fer prema toj deci da ih socijalnim slučajevima činiš? Ako misliš da je to u redu, onda imaš ozbiljan problem, pa tvoj komentar i ne čudi. Pameti i razuma je malo u ovoj zemlji ostalo i to je najtužnija činjenica.
    (Tadija, 30. jul 2020 14:31)

    # Link komentara

  40. Ne radi se ovde o državi i nekakvom nametu, već o čistom aspektu bezbednosti kao što su i npr kočnice ili airbag, samo što prosečan balkanac će kočnice kud i kamo da sredi a za ovo što iza sebe potruje pola ulice kad prođe dizelom bez DPFa ga ne interesuje jer nema direktno uticaja na njega u tom trenutku, nego na druge građane ali tek za 20 god. I nije problem toliko do nemanja para koliko do samog mentaliteta, za svakodnevni prevoz Sandero ili Punto benzinci vrše posao (osim u nekim ekstremnim situcijama), a ko hoće da vozi jači dizel i da uživa i to ima svoju cenu. Znači ko je dao poslednjih 4-5k EUR na dizel star 15 godina apslutno ne treba da prođe tehnički neispravan. Cena auta nije ona cena koju platite kad ga kupite, već i održavanje istog regularno, ako nemate para za održavanje, onda nemate para da vozite taj auto, i stvar je jasna, radi se o savesti. I vas koji vozite dizel bez DPFa/neispravan, isto tako neko ko ide ispred vas sa sličnim shvatanjima, truje izduvnim gasovima. Mislite o tome.
    (zic, 30. jul 2020 14:22)

    # Link komentara

  41. Nema od tog nista.Pomerice 2,3 god.tu odluku.To su sve glasaci i ne sme im se zamerati.
    (The Who, 30. jul 2020 14:21)

    # Link komentara

  42. Ko su taksisti da samo njima dajete subvencije?
    (Nenad, 30. jul 2020 10:01)

    A koga to pitas? Kome se obracas? Taksisti su organizovani, imaju svoju komoru, koja necemu sluzi. Bore se za svoja prava i za bolje uslove i ne kukaju preko portala, jer B92 ne daje subvencije. Niko nista nije u stanju da pokrene, da uradi, vec samo kukate i zalite se kao neke strine! Taksi vozila su JAVNI PREVOZ, znaci, ne sluzi da se taksista svrcka po gradu, vec da se ti, kao eventualni korisnik prevezes! Znaci, nov automobil u taksi sluzbi je benefit, kako za taksistu, tako i za tebe! Stvar je vrlo prosta, kada bi na nju gledao ispravno i bez zavisti!
    (gagi, 30. jul 2020 14:17)

    # Link komentara

  43. ljudi vise nema smisla voziti dizel, predjite na benzin, PRVO drasticno manje zagadjuje, jeftiniji je od dizela, jeftinije odrzavanje, potrosnja je slicna.
    (Zappex, 30. jul 2020 13:59)

    # Link komentara

  44. Kao što reče mladić koji se biciklom penjao na Avalu u Srbiji ima mnogo zagađivača. Vozim kola po Beogradu i ja vozim jednog od tih zagađivača, ali bih se osvrnuo na još jedan komentar a to je da mnogo vozila u saobraćaju po Beogradu ispuštaju okom vidljive bele i crne oblake dima iz auspuha i da nijednom iko od nas nije video da je neko od njih poslat na vanredni tehnički pregled ili je isključen iz saobraćaja. Ne bih upirao prstom u marke automobila, ali prednjače pre svega opeli kojima su poskidani egr, dpf, pa onda čipovani jtd i ostali.
    (Radence, 30. jul 2020 13:39)

    # Link komentara

  45. Po vama bi ljudi sa platom od 300 eura a takvih je 70 % radnika trebalo večno da budu osuđeni na GSP ili biciklo.Ako će mo realno kako uopšte decu školuju i hrane - Hoćete im i decu zabraniti.Kupio sirotan auto za 4 000 eura šparao ili digao kredit da kupi auto da se po prvi put i on oseća ko čovek a vi pametujete,sprdate se sa sirotinjom.A prvi komšija vam loži 15 metara drva i
    6 tona uglja svake zime.(Guzman, 30. jul 2020 12:40)

    Eto bar neko da primeti. Ovo je samo jedan mali pokazatelj ljudskog sadizma i primitivne balkanske logike gde se prema ljudima ponasas u zavinosti koliko novca imaju. Ja nisam u ovo verovao,dok nisam seo u BMW. Odjednput drugacije ophodjenje ljudi,a dok sam vozio stari auto (u koji je inace ulozeno vise novca nego sto kosta BMW) svi te sikaniraju, izivljavajun se,preskacu. To je jedna teska unutrasnja beda gde se valjda osecaju mocni i bolji pa smatraju da sitorinju treba sakriti,kazniti. Za razliku od tih ogranicenih umova, smatram da svako treba da ima pravo i mogunocsti da vozi jer SUS motor izmisljen pre vise od 100 godina. Voznja nije luskuz nego potreba coveka.Kupovine,razvoz dece, obavljanje sitnih poslova je skoro nemoguce u velikom gradu bez sopstvenog vozila. Ko ima malo mozga,pratio je stanje sa kvalitetom vazduha kad je bila ona frka,i videlo se jasno da automobili nemaju skoro nikakav uticaj na problem koji je evidentan. Problem su vam termoelektrane, 70% Srbije koja se greje na sagorevanje.
    (pex, 30. jul 2020 13:38)

    # Link komentara

  46. Po vama bi ljudi sa platom od 300 eura a takvih je 70 % radnika trebalo večno da budu osuđeni na GSP ili biciklo.
    (Guzman, 30. jul 2020 12:40)

    da, jer nema za auto.
    a i ako ima, odvaja i sebi, i deci od usta/školovanja.
    takvi bi na sud trebali ići zbog zanemarivanja dece.

    još jedanput, nisi dužan da imaš auto, dužan si da imaš tehnički ispravan auto.
    ako nemaš za takav, bajs, i bićeš zdraviji i živeti duže.
    a to valjda želimo braćo srbi, da živimo duže?
    (vruća jaretina, topi se u ustima, 30. jul 2020 13:30)

    # Link komentara

  47. ovaj koji propisuje ova pravila lako bi mogao od sledece godine da kopa kukuruz umesto da sedi u fotelji.
    (cora, 30. jul 2020 13:28)

    # Link komentara

  48. Ma kakvi problemi, uzmite krntiju, neregistrovanu, parkrajte oko zgrade i slobodno gajite pecurke, nema problema.
    (parx, 30. jul 2020 13:21)

    # Link komentara

  49. @Dule, a kolike su to euro plate? Ako mislip da one čuvene prosečne plate onda izbij to sebi iz glave jer to je samo PROSEK. U Češkoj ta prosečna plata iznosi čitavih 670 evra.
    I šta si dobio tim podatkom? Ništa.
    Ali u toj Češkoj SVI vozači moraju da menjaju gume 2 puta godišnje i niko se ne buni jer ako učestvuješ u saobračajnoj nesreći čak iako nisi kriv policija prvo gume proverava.
    Prema tome ne mlati o tim "euro platama" koje bez "euro troškova" ne znače ama baš ništa.
    Ja u Pragu vozim Grand Scenic i jedna guma za njega košta 120 evra. Dok sam vozio Lagunu koštala je 60 evra. Bez obzira kakve plate imaš auto moraš da održavaš jer od njega zavisi tvoj život, a i život drugih učesnika u saobraćaju.
    (rebro, 30. jul 2020 13:14)

    # Link komentara

  50. На западу пролазе аутомобили без ДПФ филтера без проблема, али ако је мотор у одличном стању и сагоревање је ок.

    U kojoj zemlji????

    Non stop sam u inostranstvu. Najviše Italija, Austrija, Nemačka, Holandija, Belgija. E sad mi ti reci u kojoj zemlji "prolaze" automobili bez DPF filtera?
    (Mmm, 30. jul 2020 13:11)

    # Link komentara

  51. @pa, a kolike su to EU plate i penzije i ko to u EU daje plate?
    Ispregovaraj platu i rešen problem. U Češkoj gde ja živim veoma dobrom platom se smatra 1500 evra. Tu platu ima nekih 10% zaposlenih, a ostali imaju mnogo manje.
    Policajac pozornik ima 800 evra neto u Pragu. Ti ćeš reći kako je to super plata, ali na troškove življenja ode 1000 evra u Pragu. I to da misliš gde ti ide svaka kruna.
    Isto je i u drugim državama. Problem sa Srbima je što misle da su plate pekara u Nemačkoj 5000 evra, a nisu ni 1800.
    Elem, auto moraš da održavaš i tu se svaka priča završava.
    (rebro, 30. jul 2020 13:09)

    # Link komentara

  52. Ovo je najjednostavnije receno PLJACKA! Drzava je propisala nivo CO2 koji zadovoljava tamo neke zamisljene standarde. Kada budem video da za moj model automobila imaju fabricki propisan nivo CO2 i jos malo tolerancije obzirom na godine eksploatacije onda mozemo razgovarati o tome. Ne mogu ja napraviti bolje rezultate od fabricki propisanih. A drzava ovde propisala uopsteni nivo. Dalje, na ovogodisnjoj registraciji tip mi merio kolicinu CO2 reda radi pa mi rekao da ne bi sledece godine prosao tehnicki. Kazem ja njemu da meri posto sam prebacio na plin i on posle toga rece: isto! Toliko o tacnosti mernih isntrumenata na tehnickom pregledu. Inace, prosecna emisija CO2 po predjenom km za dizel motore je 130g, benzinske 120g a LPG motore 87gr - manje nego je EU propisala za najnovije motore proizvedne 2020 na dalje (90gr)!
    (mikin, 30. jul 2020 12:47)

    # Link komentara

  53. odrzavanje je vazno ali ne i jedino vazno. Moj hdi kupljen nov ovde ima 14 god i 220 000km i blizi se frka sa egr, dpf za sada ok. Turbina i dizne nisu na 100%. Sta zelim reci, dizelima treba puno tehnologije da smanje izduvne gasove i to kosta puno. I nema precice. Skoro sam siguran da mi je sledeci auto benzin ili hibrid.
    (Hdi, 30. jul 2020 12:41)

    # Link komentara

  54. To je tipicno razmisljanje coveka sa ovih prostora.. Ali tebi svaka cast jer za razliku od drugih to bar priznajes..
    Znaci, jeo si poparu, i kako kazes, hodao pocepanih patika da bi kupio auto od 4000 eur za koji nemas para da odrzavas?!?!?!
    Zastasujuc je broj ljudi koji se do guse zaduze da bi kupili auto za koji nemaju novca da ga odrzavaju, jer je jedini kriterijum prilikom kupovine koliko ce komsije i rodbina biti impresionirani vasim "novim" autom.
    Ne kazem da si i ti kupio auto vodjen ovim kriterijumom, ali se iz tvog posta veoma jasno zakljucuje da tak aito koji god da je, nije za tebe jer ne mozes da ga odrzavas.
    Primera radi, moj auto sada vredi oko 13.000 eur, platio sam ga skoro 16.000. Kupio sam Opel, jer mogu da ga odrzavam. Pre neki dan mi procuri hladnjak klime, odem u servis odmah i zamenim hladnjak, gumice, freon, ulje za kompresor.. 22.000 din. Mogao sam za 16.000 da kupim i Mercedes, ali je za njega ovakva popravka klime 50.000 din. E ja nogu da dam 22.000 din isti dan kad mi se desi kvar, ali 50.000 ne mogu, i zato vozim Opel.
    (ARGENTTO, 29. jul 2020 21:32)


    Hajde ne pametuj...

    Čovek štedeo odvajao od usta za auto od 4000 eura i sada mu vi pametujete što nije kupio jeftiniji koji bi mogao da održava.

    Koji jeftiniji ?
    Punta straog 8 godina pa da mu ostane jedno 1 500 eura za registraciju,gume ili ne daj Bože neki kvar.

    Nije kupio svemirski tanjir.

    Lako je biti pametan i racionalan kada imaš 30 000 eura pa umesto od 25 ti kupiš auto od 15 000 eura.

    Po vama bi ljudi sa platom od 300 eura a takvih je 70 % radnika trebalo večno da budu osuđeni na GSP ili biciklo.

    Ako će mo realno kako uopšte decu školuju i hrane - Hoćete im i decu zabraniti.

    Kupio sirotan auto za 4 000 eura šparao ili digao kredit da kupi auto da se po prvi put i on oseća ko čovek a vi pametujete,sprdate se sa sirotinjom.
    A prvi komšija vam loži 15 metara drva i
    6 tona uglja svake zime.
    (Guzman, 30. jul 2020 12:40)

    # Link komentara

  55. Prvo euroPlate
    Onda euroNorme
    (Dule, 30. jul 2020 12:29)

    # Link komentara

  56. Da li postoji način da se transparentno kontroliše i objave rezultati testa pogonsko goriva u Srbiji pa tek onda kontrola gasova, jer ogromna je sumnja je da kvalitet ne zadovoljava specifikaciju proizvoda.
    (Posmatrač, 30. jul 2020 12:28)

    # Link komentara

  57. На западу пролазе аутомобили без ДПФ филтера без проблема, али ако је мотор у одличном стању и сагоревање је ок. Такође препорука је да пред технички преглед продувате ауто уз брдо на вишим обртајима како би сагорео наслаге угљеника скупљане у издувних грани и самом мотору. Онај ко вози до 2000 обртаја стално ће имати много тога накупљеног. Ја сам и сад имао одличне резултате на тесту издувних гасова, а немам ни кат ни ДПФ.
    (маркеђани, 30. jul 2020 12:23)

    # Link komentara

  58. Dajte nam veće plate pa ćemo da vozimo novije automobile???
    Ne mogu da proniknem u takvo razmišljanje. Ko da vam da? Država iz budžeta ili poslodavac? Na osnovu čega? Sa koje gomile? Da li svi zaslužuju veće plate ili ima i neradnika?
    Ima dosta ljudi koji neće da rade a hoće da voze auto. Kako njima da povećaju platu?
    Budimo realni. Auto može da vozi samo onaj koji MOŽE.
    Neki zagovaraju da se izađe na ulice kako bi se mere odložile. Verovatno imaju u planu da će kasnije da dobiju na lotou pa posle neka uvedu mere. LUDILO!
    (Vlada, 30. jul 2020 12:20)

    # Link komentara

  59. Isto uvesti i za sve kamione,kombi vozila a naročito za Traktore i sve poljoprivredne mašine.

    1 % traktora ne bi ispunilo te norme.
    Ma šta 1 % zapravo 0,001 %.

    Zašto bi oni bili privilegovani.

    Kažete auto nije potreba nego Luksuz e pa onda je i Traktor i Kombajn luksuz.
    Nek oru volovima i vrše ručno srpom.
    (3210, 30. jul 2020 12:20)

    # Link komentara

  60. Cuj ovoga kako laze sam sebe i ovaj narod kaze čovek nije imo para i nije imo auto. Ali sad je kupio čovek auto novo kijo pa odaklti sad prijatelju pare da kupiš tako auto od sest i do sedam hijiada evra a nisi imo pre trijes godina voziose autobusom toje tvoja cista sprdnja sa ovim narodom tisi pun ko brod. Na kraju auto nije luksuz za pametne jer auto je potrebno posebno onima koji su udajieni od grada.Štose tice države ona mora da sprovodi zakon o tehničkom spram mogućnosti gradjana. Štose tice švajcarske kodnji tehnički sevis svake pete godine i toje tehnički kao kod nas oni gledaju kočnice svetla migavce ručna prva pomoć izgled auta normalno da nema rupu neku na šasiji i kad uradis servis tisi miran pet godina samo za ti pet godina svake godine dobijas da platiš osiguranje. Jedino ako prodaš auto drugom onda mora dase uradi tehnički pregled dabi mogo taj kupac da prevede na sebe. Pozdrav
    (zdravkogfl, 30. jul 2020 12:19)

    # Link komentara

  61. Ko ga j... svi ce peske ici i super. A kada budu videli da gube silne pare, pustace na tehnickom automobile i bez auspuha ako treba. Ovo je Srbija, zapamtite to.
    (ls, 30. jul 2020 12:11)

    # Link komentara

  62. E zato je Miki prodao jugica, da ga ne drndaju za svaku glupost.. Sada lepo na bus pa lagano.. Kada treba da se ide dalje od Beograda, rent a car i nema razmisljanja..
    (Milivoje, 30. jul 2020 11:57)

    # Link komentara

  63. Konacno nesto pametno! Kakav EUR2, 3,... pa neki dzame vise nego termonelektrana, to bi na zapadu samo sklonili sa ulice i kraj. 

    Ne razumem kako to sklone sa ulice i kraj. Pa valjda je to necije privatno vlasnistvo?! Neko je dao pare za to!! Onda bi drzava trebala da obesteti onoga cije je vozilo. Nije niko kriv sto se menjaju standardi i sto nema para da kupi novije vozilo svaki put kada drzavi padne na pamet da menja standarde.
    (Gorki, 30. jul 2020 11:55)

    # Link komentara

  64. Dimiću vam i dalje, ima da mu ugradim downpipe, jedno 20 ks više će da dobije, a i više će da dimi.
    Iza mene nikog nema, milina.
    A ovaj na tehničkom dobije 2 crvene i svima dobro.
    (Vačtro tdi tuning stajling, 30. jul 2020 11:33)

    # Link komentara

  65. Automobil je luksuz a ne potreba. Od kako se pojavio tako je. Svi koji nemaju pare, tu je gradski ili prigradski prevoz. Los, ali tu je. Cim vi nemate da odvojite 20k za registraciju nego placate na 12 rata, nije auto za vas dzep. Zao mi je, ali tako je. Da ne pricamo o sipanju za crvenu i voznji bez farova jer nemate 500 dinara za sijalicu. Ja sam 30 godina isao busom jer nisam imao za kola. Sada imam ali ne vozim BMW ili Mercedes nego Kiu, ali sve po ps-u i imam da ga redovno odrzavam, sipam i stavim nove gume. Ako sutra ostanem bez para, tu je bus pa na staro, pomirim se i idem dalje a ne da lazem sebe da sam dzek kad nisam.
    (Aleksandar, 30. jul 2020 11:24)

    # Link komentara

  66. dajte nam EURO plate i penzije , nism ose svi snasli u sli u partije pa se obogatili pa kupujemo autice po 20-30 hilada evra. kosija koji je manjeo partije sve redom kak ose vlast menjala vec kupio tri stana svak oima po auto a dosao kao izbeglica sa kosova primao pakete pomoci koje ke preprodavao - dok ja nsiam imao za 'leba on je uzivao,a kukao uvek kako mu je mala uciteljska plata. otisao u penziju a pre korone radio i ovde i umitrovici pa ti gledaj 2 plate + penzija jare ni moj otac n ideda posteno radili nismo imalinikad za nov auto a kamoli kucua ovi partijasi kupuju li kupuju
    (pa, 30. jul 2020 11:23)

    # Link komentara

  67. Izduvni gasovi su mereni i ove godine. Tehnicki pregled treba da saopsti vlasniku da li su zadovoljavajuci rezultati merenja. Mozda ce nam od pomoci biti ciscenje HHO gasom. Reklamiraju se da posle tretmana dolazi do drasticno nize emisije izduvnih gasova. Naravno da je neophodan katalizator da bi se prosao tehnicki. Postoje i zamenski katalizatori koji kostaju oko 150evra. Videcemo koliko su efikasni.
    (jagodinac, 30. jul 2020 11:22)

    # Link komentara

  68. sta je sa nama sirotinjom sto vozimo na plin, koliko sam razumeo plin je sto se toga tice odlican ne bi trebalo da bude nekih problema?
    (Prostak, 30. jul 2020 06:32)

    Ništa se ti ne sekiraj, i vas plindžije će odrati kao i sve ostale, samo što vas ne čekaju iza krivine sa tablom "Izduvni gasovi", nego "Atest plinske instalacije".
    (Papageno, 30. jul 2020 09:44)

    Ahahaha, tačno:)
    (Smuleco, 30. jul 2020 10:45)

    # Link komentara

  69. Braco Srbi!!! Nemoj se sekirate!!! Za dve crvene ima gasovi da vam budu kakvi pozelite. Mozda vas tehnicki kosta par hiljada vise i to je to. Najgore je onima kojima registracija istice bas jula, prvih mesec dana ce verovatno vracati vozila, dok se ekipa ne uigra. Posle nema brige.
    (koronarius, 30. jul 2020 10:20)

    # Link komentara

  70. To je OK. Takođe za svakog ko je izvadio katalizator kazna i uništavanje vozila.
    (Radoje, 30. jul 2020 10:20)

    # Link komentara

  71. Znam da je offtopic ali napisati moram. Aeoro zagadjenje je katastrofa ali i zvučno takodje. Jedan sat posle ponoći baja se nameračio na Bul Narodnog Fronta pa desno na Kamenički most. Auspuha nema ili je otvoren skroz. Auto umoran, pri šaltanju tone ali se dere za sve pare. Turira na semaforu kao da devojku nikad imao nije.10000 ljudi maltretira jedan idiot i ništa. Da li je ikad neko zaustavljen i oduzet mu automobil ili bar kažnjen novčano.
    (Jare u mleku, 30. jul 2020 10:19)

    # Link komentara

  72. Zašto je ovo loša vest?
    (Vazduh, 30. jul 2020 10:13)

    # Link komentara

  73. Ово је заправо одлична вест за све грађане у Србији а не лоша.
    (А.Илић, 30. jul 2020 10:10)

    # Link komentara

  74. a sta cemo sa tamicima i traktorima iz njih kulja kao gumam da ih loze
    (pera, 30. jul 2020 10:05)

    # Link komentara

  75. Dajte onda narodu subvencije za kupovinu mladjih auta, na primer, do 5 godina starosti, ako već ne možemo svi da vozimo hibride i električne, jer su užasno skupi. Ko su taksisti da samo njima dajete subvencije?
    (Nenad, 30. jul 2020 10:01)

    # Link komentara

  76. sta je sa nama sirotinjom sto vozimo na plin, koliko sam razumeo plin je sto se toga tice odlican ne bi trebalo da bude nekih problema?
    (Prostak, 30. jul 2020 06:32)

    Ništa se ti ne sekiraj, i vas plindžije će odrati kao i sve ostale, samo što vas ne čekaju iza krivine sa tablom "Izduvni gasovi", nego "Atest plinske instalacije".
    (Papageno, 30. jul 2020 09:44)

    # Link komentara

  77. Sve sto ce vlasnici starih automobile morati da urade je da vrate povadjene katalizatore, DPF filtere i EGR ventile u skladu sa Euro normom njihovog automobile i time vrate auto na fabricke vrednosti.
    (GuA, 30. jul 2020 01:36)

    Teško da je samo to. Ne bi ni skidali sve to da ti motori nisu ni bili samrti.
    (Lala, 30. jul 2020 09:43)

    # Link komentara

  78. Bice uvedene neke eko takse za kola koja ne ispunjavaju euro standard po fabrici. Pa nece vlast da se odrekne 100.000 registracija nego hoce vise od toga. A svi ovi sto misle kao konacno nece biti krseva i trovanja,dzaba se lozite
    (no name, 30. jul 2020 09:41)

    # Link komentara

  79. @ ns ja

    A sledeća stavka je zabraniti sve automobile preko 1300 kubika jer oni najviše zagađuju a i voze ih oni koji imaju pare,pa mogu i taksijem ako ne mogu peške.Dok za to vreme poluraspadnuti gradski autobusi ispuštaju čist ozon.
    (Debeli Sava, 30. jul 2020 09:40)

    # Link komentara

  80. Sram vas bilo novinari! Uklanjanje krševa koji zagađuju, iza kojih dimi crni oblak (i npr podstiče na nasilničku vožnju normalne ljude koji nagonski ovaj izvor smeća moraju da preteknu što pre kako se ne bi podavili!) ovo je, ne loša, nego ODLIČNA VEST!
    Skloniti smeće iz saobraćaja, a cicije i nabeđena sirotinja neka idu peške ili neka kao i 90% savesnih vozača imaju ispravan auto! Automobil nije socijalna kategorija! Ili tehnički ispravan auto, ili peške! Sram vas bilo što uopšte i dovodite u pitanje tehničku ispravnost vozila kojima je, HEJ, dozvoljeno da učestvuju u saobraćaju! Jedva čekam, ne znam zašto ne odmah?
    (ns ja, 30. jul 2020 09:17)

    # Link komentara

  81. Srbija nije spremna na ovo jos 5 godina minimum..jer sa ovom platom ljudi nisu u mogućnosti da kupe nove automobile!
    (dejan, 29. jul 2020 23:11)

    ne treba šefe da se kupuju novi automobili.
    dovoljno je sledeće:
    - full generalna motora
    - nov dpf
    i sigurno prolaze tehnički.

    i ne možemo mi čekati tih tvojih 5 godina jer umiremo od raka pluća zbog smradova na ulici. evo ovaj dole 3 godine odvajao od usta, nosio pocepane patike, jeo beli hleb i dobio dijabetes, sve sve da bi kupio premium mobilni generator karcinoma.
    (vruća jaretina, topi se u ustima, 30. jul 2020 09:08)

    # Link komentara

  82. Ali cuj mora da ima istu kolicinu izduvnih gasova kao kada je proizveden bez ikakve tolerancije. Pa ja ne znam da li nov automobil posle 5god aktivnog koriscenja izbacuje u gram izduvne gasove ili se ta kolicina ipak malo poveca?
    (Blake, 30. jul 2020 09:02)

    # Link komentara

  83. A zašto mislite da su u pitanju samo katalizator i/ili DPF?
    Neispravne dizne su takođe uzrok ovog problema, a skoro sve su izašle van tolerancije, ako nisu menjane ili reparirane na automobilima starim preko 10 godina. Tu je i EGR, pa usisna grana... sve to može biti pojedinačno uzrok problema. Ali na starijim automobilima se obično radi o zbiru prethodno nabrojanog.
    (maxy, 30. jul 2020 09:02)

    # Link komentara

  84. To još uvek može da se promeni. Ne tako davno neko je hteo da istera studente iz domova i uvede policijski čas za vikend. Ako nećete da trpite zulum države, zna se kako se to menja... svaki 20. vozač izađe da kaže šta misli i to je to.
    (Plamičak, 30. jul 2020 08:57)

    # Link komentara

  85. GoranS., 29. jul 2020 21:28) 
    Nema ništa od tog posla. To sa studentima je bio predlog koji nije bio usvojen pa se od toga odustalo.
    Ova odluka je doneta pre više od dve godine i ima još skoro godinu dana do početka primene.
    Ko je hteo da izađe na ulice, trebao je tada.
    Kokoška koja pravi gnezdo tek kada joj jaje dođe do dupeta, ide pravo u supu.
    (Srećko, 30. jul 2020 08:40)

    # Link komentara

  86. Stvar je u tome da neće ni biti moguće tek tako nabaviti katalizator... verovatno će morati neki sa atestom od strane neke državne agencije i koji će uvoziti naravno neka firma bliska vlasti. Katalizatori za neka starija vozila mogu se naći u EU novi već od 150 evra, ali naravno to će se ovde morati platiti mnogo više ovde da bi se imao potreban atest. Na osnovu drugih odredbi u poslednjim godinama logično je zaključiti da će situacija biti takva.
    (Mehaničar, 30. jul 2020 08:37)

    # Link komentara

  87. Mislim da ovde neki ne shvataju probelm koji postoji u pravilniku. Sva polovna uvezena vozila razlicito se tretiraju zavisno od datuma uvoza. Sva uvezena pre 1. marta 2014 podlezu normama koje vaze za godinu kada je auto proizveden. Za vozila uvezena posle 1. marta 2014 vaze norme za 2014 bez obzira kada je auto proizveden. St to u praksi znaci. Pera je kupio auto 2003. godiste ferbuara 2014 ispravnog katalizatora, a Laza je kupio isti takav auto ali aprila 2014, sa takodje ispravnim katalizatorom. Za Peru vaze normativi EURO3, a za Lazu EURO5. Ovo je propust administrativne prirode o kome je bilo govora i u emisiji SAT. neko je napravio ozbiljnu gresku koja ce mnogima praviti probleme, jer tesko je ocekivati da auto 2003. godiste ispunjava norme za 2014. pa sve i da je nov stajao u nekoj hali i da nema ni 1 predjeni km.
    (Miki, 30. jul 2020 07:57)

    # Link komentara

  88. Mene interesuje zasto odredjeni tehnicki pregledi krse zakon i traze od motocikala da imaju fabricke delove??? Alo, postoji nesto sto se zove aftermarket, i to se u svim drzavama ugradjuje na motocikle. Znaci postoje aftermarket auspusi za iste koji imaju homologaciju za odredjeni model, postoje retrovizori sa homologacijom, zmigavci, nosaci kofera, viziri...
    Tako da je doro da poznajete zakon kada dodjete na tehnicki pregled. Mene pita zaposleni imas li originalne zmigavce. Nemam, imam ove na kojima pise homologacija, prema Zakonu postoji odredjen broj treptaja i mora da daje zuto svetlo. Samo se okrenuo i otisao.
    (atomac, 30. jul 2020 07:47)

    # Link komentara

  89. KONACNO, pod presu svi tdi, jtd, hdi i ostali raspali trovaci! Bas juce sam imao priliku da vidim jedan ekstremni primer. Obilazi covek kolonu, baca dim kao sumski pozar.....
    (Aleks, 30. jul 2020 07:44)

    # Link komentara

  90. Nisu problem samo katalizatori i DPF (ili tzv. PDF) filteri nego i motori u lošem stanju i druge stvari koje utiču na loše sagorevanje.
    (Dr.Bre, 30. jul 2020 07:44)

    # Link komentara

  91. vreme je. predji pesacki na prometnoj raskrsnici, da umres od automobila. na konjarniku na primer. more, na dorcolu u ponoc isto. prosto, toliko krsine izbace raka kroz auspuh da mu ni osirimase uranijum nije ni prineti.

    prekjuce ispred mene bmw, sivi karavan, do 15 god star. kad krete da obilazi kamion, iz njega je kuljao dim kao da si u vreocima ili pored tent-a.
    (key and peele, 30. jul 2020 07:31)

    # Link komentara

  92. Ja imam Pežoa dizel koji fabrički nema filter. I šta sad?
    (sladoledsmesom, 30. jul 2020 07:02)

    # Link komentara

  93. sta je sa nama sirotinjom sto vozimo na plin, koliko sam razumeo plin je sto se toga tice odlican ne bi trebalo da bude nekih problema?
    (Prostak, 30. jul 2020 06:32)

    # Link komentara

  94. Zašto čekati sledeću godinu.
    Treba uvesti od septembra, prošle godine smo se ugušili od čistoće vazduha.
    Svest se mora promeniti u nama, ne vredi da samo tražimo razloge. Imaš standar vozi auto, ako nemaš prevoz gradski .
    (kuvar, 30. jul 2020 03:51)

    # Link komentara

  95. Zamenski katalizator kosta od 50e pa navise, ja sam gledao da to menjam na svojim ali posle pregleda su mi rekli da je ispravan, jer je vrv menjan preko. Auto je mator 17 god inace Fiat Punto 1.3mjet a bolje izgleda od ovih iz Zastave lomova sto su izasli....
    (G, 30. jul 2020 02:48)

    # Link komentara

  96. Povoljno iznajmljujem katalizatore, egr ventile i dpf filtere za starija bozila da mogu proci tehnicki pregled. Mislim da ce biti brdo ovakvih oglasa.
    (Anastasije, 30. jul 2020 02:05)

    # Link komentara

  97. 100-celijski punoprotočni trkački katalizator keramičke baze 3" 60 Evra. Na Audijuma koji gore ulje u izbacuju CO u nivou Aušvica dovede ih na nivo tolerancije sva 4 gasa po švedskom normama.

    O čemu vi to? :/
    (466453, 30. jul 2020 01:45)

    # Link komentara

  98. Проблем је што нпр кола са еуро 2 мотором по нашем закону мора задовољити норме еуро 5. У Европи аутомобили на техничком морају испунити норме које су важиле за ту годину производње.
    (Хомер, 29. jul 2020 18:50)
    Preporučujem (+115) … Ne preporučujem (-36)

    Covek lupio notornu glupost. On ostao ziv ali se, na zalost, 115 ljudi primilo na laz.

    Sve sto ce vlasnici starih automobile morati da urade je da vrate povadjene katalizatore, DPF filtere i EGR ventile u skladu sa Euro normom njihovog automobile i time vrate auto na fabricke vrednosti.
    (GuA, 30. jul 2020 01:36)

    # Link komentara

  99. Одакле вам информација да је катализатор толико скуп? Па нпр. DPF нов за HDi моторе кошта око 300€.
    (маркеђани, 30. jul 2020 01:33)

    # Link komentara

  100. Jedan od automobila mi je 2003 godiste. Benzinac, vece kubikaze. Pre mesec dana odradjen tehnicki, kaze covek auto je super, kao da je 10 godina mladji, vidi se da je odrzavan. Znaci nije do godista, vec do brige o automobilu. Kad se kupuje ne potrosi se svaki dinar,pa onda kad sijalica ode frka je. I sto je jos bitnije, to sto imate recimo 4000€, ne znaci da vam pripada da kupite automobil te vrednosti, posto ocigledno necete imati ni za mali servis,a kamo li za nesto skuplje. Naravno mene je tokom godina dobro odrzavanje kostalo,ali zato sada mirno cekam jul sledece godine i nemam nameru da se oslobodim tog automobila
    (Sani Kroket, 30. jul 2020 01:05)

    # Link komentara

  101. Sto se tice katalizatora, tesko da za punta, clia, golfa kosta katalizator 1500 evra.
    (simoo, 29. jul 2020 20:30


    Bas tako,mozda je oko 150 za Puntova..
    (C i n i k, 30. jul 2020 00:32)

    # Link komentara

  102. Šta da radimo mi čija kola fabrički nemaju DPF, a ispunjavaju euro3 norme? Gde se mogu videti vradnosti izdvnih gasova koje automobili treba da zadovolje?
    (djoni, 29. jul 2020 21:05


    Mozes da proveris na bilo kom tehnickom pregledu.
    Stanje izd.gasova proverava se preko auspuha.
    Znm da uredjaj ima Dunav Centar al misim da sada skoro svi th.pr.imaju tu masinu.
    (C i n i k, 30. jul 2020 00:31)

    # Link komentara

  103. Mogao sam za 16.000 da kupim i Mercedes, ali je za njega ovakva popravka klime 50.000 din. E ja nogu da dam 22.000 din isti dan kad mi se desi kvar, ali 50.000 ne mogu, i zato vozim Opel.
    (ARGENTTO, 29. jul 2020 21:32)


    Mozes 22 a nmz 50?
    Misim wtf?
    (C i n i k, 30. jul 2020 00:28)

    # Link komentara

  104. Vec 2,3 godine svaki iole bolji tehnicki pregled meri izduvne gasove ako trazite a nki su i sami radili da vam ukazu na ev.problem i stanje.
    Svako je mogao jos pre par godina da zna pouzdano u kakvom stanju mu je katalizator,Dpf i dr..
    Mnogi su skidali sami ove delove.
    Nemojte sad da se glupiramo.
    Sto se mene tice podrzavam obaveznost merenja izduvnih gasova a i svi su blagovremeno i upozoreni.
    Od rezima ocekujem da zabrani uvoz Euro 3 i 4 vozila.
    Zamisite krs iz 2001 god,pa to realno ni 200 e ne vredi,to je skoro 20 godina staro,i nma razloga da se iko buni od uvoznika.
    (C i n i k, 30. jul 2020 00:26)

    # Link komentara

  105. (ARGENTTO, 29. jul 2020 21:32)

    Svaka cast!
    Da je vise razumnih ljudi, lakse bi nam bilo.
    Kad pogledam sta voze moje kolege koje imaju istu platu kao ja...covek bi pomislio da sam im batler otprilike kad se pogleda parking.
    (Radijator, 30. jul 2020 00:23)

    # Link komentara

  106. @Zalet jel si dizela kupio? Ako si dizela kupio za 4000 uopste mi te nije zao. Nosi jos 10 godina poderane patike.
    (Coyote, 30. jul 2020 00:05)

    # Link komentara

  107. Oni sa zapada rešili se starudije, mi kupili za dobar novac, sad ovi doneli zakone koje ne mogu ispoštovati jer nemam novac, i na kraju istrulit će ispred kuće, a ja; ja ću u tome svemu izgubiti 4 000 € koliko sam ga platio,a odvajao 3 godine da ga kupim, jeo poparu i odao poderanih patika. Bravo za državu što me osiromaši.
    (Zalet, 29. jul 2020 18:45)

    Haha ... vidi ovog. Drama Queen.
    (GuA, 30. jul 2020 00:01)

    # Link komentara

  108. U tekstu je napisano da katalizatori kostaju od 1500 do 2000 eura, ne znam samo za koja vozila kostaju 2000eura. DPF toliko kosta. Čak i da kosta 1500eura katilizator, kosta kod novih automobila koji sigurno nece menjati katalizator. . Vozila koja menjaju ili su im izvađeni katalizatori su uglavnom vozila od 6,7 godina pa naviše i to su vozila iz uvoza. Primer vam dajem da nov katalizator za Pola 2006 godiste kosta nov oko 300eura.
    (Žile, 29. jul 2020 23:59)

    # Link komentara

  109. @Zalet, automobil nije obaveza, ali ako ga več imač onda je red i da ga održvaš. Ne samo zbog sebe več i zbog drugih koji če sesti sa tobom u taj auto.
    Žalite se na promenu guma, na cenu goriva, na cenu tehničkog pregleda/registracije. Sve to ima i u drugim državama, a svakako da ima ljudi koji nemaju velike plate ali MORAJU da održavaju automobil.
    (rebro, 29. jul 2020 23:23)

    # Link komentara

  110. Pre svega neprete tehnički pregledi ,nego mup tj država koja kontroliše tehničke preglede..biće puno problemaod 5 tog jula sledeće godine..ako se nešto nepromeni..70 % automobila neće proći tehnički pregled ...mislim da Srbija nije spremna na ovo jos 5 godina minimum..jer sa ovom platom ljudi nisu u mogućnosti da kupe nove automobile!
    (dejan, 29. jul 2020 23:11)

    # Link komentara

  111. Na Zapadu takva kola za nijansu placaju vise porez ali se registruju normalno ako su tehnicki ispravna jer je to realno stanje......
    (Darko zbun, 29. jul 2020 23:03)

    # Link komentara

  112. Проблем је што нпр кола са еуро 2 мотором по нашем закону мора задовољити норме еуро 5. У Европи аутомобили на техничком морају испунити норме које су важиле за ту годину производње.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Хомер, 29. jul 2020 18:50


    To prosto nije tacno. Treba da ispunjava standard pod kojim je vozilo i proizvedeno. Ostali sa krsevima shvatite da polako ubijate sebe, vasu decu i sve ljude na ovim prostorima i zato me bas briga za vas konfor. Niko se nije rodio u autu.
    (Pantelija, 29. jul 2020 23:02)

    # Link komentara

  113. Ovo je ustvari kaznjavanje savesnih vozaca. Auto moze biti star koliko hoces, poenta je u odrzavanju. Ukoliko se redovno menja ulje i svi filteri, kajsevi, spaneri, ramena, spone i svi drugi vitalni delovi, uz odrzavanje limarije svaki auto je apsolutno ispravan. Sipajte u nov auto neodgovarajuci benzin i ulje, on ce biti veci problem na drumu od starog. Ako je problem uopste bezbednost, a ne otimanje para.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jovan, 29. jul 2020 19:08)
    Zasto bi bio problem ako je auto odrzavan kako treba? Ovde ce u problemu biti (nadamo se, s obzirom da se ovde sve resava mitom) dizel automobili sa povadjenim katalizatorima. Danas je bar 10 automobila ostavljalo kancer iza sebe, a pritom nisu bili ni nesto mnogo stari, oko 2010-2012 godiste. I ja vozim stari auto, 17 godina ima, prvi sam vlasnik, benzinac, sve je odrzavano perfektno i radi kao sat. Primera radi, primetio sam da hladnjak curi pomalo (ocekivano s obzirom na godine), trebalo je dolivati malo vode svakih nedelju dana. Odmah je zamenjen originalnim zamenskim delom, i uz njega ceo paket hladjenja, termostat, kucista, creva. Sve to je bilo skoro 100k dinara ali samo tako se moze biti siguran da auto radi kako treba. Vecina bi vozila tako dok moze, a onda uzela kineski ili turski za 150 evra pa zavaljaj drugome ili kako vec.
    (r53, 29. jul 2020 22:48)

    # Link komentara

  114. Postoje zamenski katalizatori, a ne koštaju ovoliko. Ko ce da plati 1500 ili 2000 evra za original?
    (Miloš, 29. jul 2020 22:47)

    # Link komentara

  115. ja ne znam sta i kako ali sta svakodnevno srecem na nasim putevima zapitam se jesam li ja lud.
    (strucnost ispred politike, 29. jul 2020 22:41)

    # Link komentara

  116. aste dosadniii
    (nikola jr, 29. jul 2020 22:32)

    # Link komentara

  117. Večeras sam doživeo teško trovanje dok sam se bajsom penjao na vrh Avale. Jer, od onih vozila koja su me pretekla, barem iza jedne polovine je ostajao veoma izražen crni ili plavi dim. Pretežno dizeli, ali, bio je i benzinaca. I uskoro sam imao gadnu mučninu ...
    (biciklista, 29. jul 2020 22:21)

    # Link komentara

  118. Sve ce to jedna crvena da resi..
    (Radijator, 29. jul 2020 22:00)

    # Link komentara

  119. Oni sa zapada rešili se starudije, mi kupili za dobar novac, sad ovi doneli zakone koje ne mogu ispoštovati jer nemam novac, i na kraju istrulit će ispred kuće, a ja; ja ću u tome svemu izgubiti 4 000 € koliko sam ga platio,a odvajao 3 godine da ga kupim, jeo poparu i odao poderanih patika. Bravo za državu što me osiromaši.
    (Zalet, 29. jul 2020 18:45)

    Druže, kupi katalizator i prestani da utičeš sa drugim zagađivačima u porastu broja obolelih od plućnih bolesti kao i raka..
    Ako nisi u stanju da održavaš auto, nemoj ga ni voziti..
    Ima jedna jako dobra stvar koja ne zagađuje vazduh, a ne treba ni da plaćaš registraciju i ostale troškove - bajs
    Ali je to verovatno problem tebi pošto voliš da voziš audi kroz selo kao neki baja, a para za održavanje auta jok :(
    (dule, 29. jul 2020 21:58)

    # Link komentara

  120. k.o.n.a.c.n.o !!
    (Drule, 29. jul 2020 21:56)

    # Link komentara

  121. (Zalet, 29. jul 2020 18:45)

    To je tipicno razmisljanje coveka sa ovih prostora.. Ali tebi svaka cast jer za razliku od drugih to bar priznajes..
    Znaci, jeo si poparu, i kako kazes, hodao pocepanih patika da bi kupio auto od 4000 eur za koji nemas para da odrzavas?!?!?!
    Zastasujuc je broj ljudi koji se do guse zaduze da bi kupili auto za koji nemaju novca da ga odrzavaju, jer je jedini kriterijum prilikom kupovine koliko ce komsije i rodbina biti impresionirani vasim "novim" autom.
    Ne kazem da si i ti kupio auto vodjen ovim kriterijumom, ali se iz tvog posta veoma jasno zakljucuje da tak aito koji god da je, nije za tebe jer ne mozes da ga odrzavas.
    Primera radi, moj auto sada vredi oko 13.000 eur, platio sam ga skoro 16.000. Kupio sam Opel, jer mogu da ga odrzavam. Pre neki dan mi procuri hladnjak klime, odem u servis odmah i zamenim hladnjak, gumice, freon, ulje za kompresor.. 22.000 din. Mogao sam za 16.000 da kupim i Mercedes, ali je za njega ovakva popravka klime 50.000 din. E ja nogu da dam 22.000 din isti dan kad mi se desi kvar, ali 50.000 ne mogu, i zato vozim Opel.
    (ARGENTTO, 29. jul 2020 21:32)

    # Link komentara

  122. Hm, a ako izrazimo protivljenje toj odluci kao npr. studenti koji su trebali da izadju iz domova pa se ta uredba odlozi ili zaboravi
    (GoranS., 29. jul 2020 21:28)

    # Link komentara

  123. Проблем је што нпр кола са еуро 2 мотором по нашем закону мора задовољити норме еуро 5. У Европи аутомобили на техничком морају испунити норме које су важиле за ту годину производње.
    (Хомер, 29. jul 2020 18:50)

    Упорно и ја читам текст по други пут(јер онај од прије неки дан је сличан), и опет ништа конкретно! Нису рекли која возила итд. Значи, није фер ако за возило из 1989. важе правила и за аутомобил из 2005.! Мора бити прецизирано! А до тад, џаба пишу о овоме...
    (Галатасарајево, 29. jul 2020 21:21)

    # Link komentara

  124. Ma kakvi sinak, pomerice rok kad krene svaki drugi da ne prolazi tehnicki i kad se oseti rupa u budzetu...
    (Mica, 29. jul 2020 21:18)

    # Link komentara

  125. Siguran sam da ce da nadju neki model,boli njih uvo za cist vazduh,samo su pare bitne.
    (kralj, 29. jul 2020 21:13)

    # Link komentara

  126. Živimo za 5.jul sledeće godine. Dosta su nas trovali.
    (Nisam čiko ja!, 29. jul 2020 18:51)

    Nažalost, tad tek počinju prvi pregledi što znači da će ceo proces izbacivanja trovača iz saobraćaja trajati godinu dana, dok svi ne dođu na red. Znači tek 5. jula 2022. će svi biti izbačeni. Ali bolje ikad nego nikad.
    (EV, 29. jul 2020 21:09)

    # Link komentara

  127. Šta da radimo mi čija kola fabrički nemaju DPF, a ispunjavaju euro3 norme? Gde se mogu videti vradnosti izdvnih gasova koje automobili treba da zadovolje?
    (djoni, 29. jul 2020 21:05)

    # Link komentara

  128. Kupio sam nov auto pre 12godina na benzin, redovno ga odrzavam, na tehnickom sve odlicno, gasovi takodje, u ovlascenom servisu kazu isto sve odlicno posle pregleda. Necu da ga menjam dok god je dobar i ne kvari se. Auto mi se odavno isplatio, sad mi zaradjuje za sledeci nov. Ne mora da bude luks, ali mora da bude nov ili barem do godinu dana star.
    (ShenZen, 29. jul 2020 21:01)

    # Link komentara

  129. Konacno nesto pametno! Kakav EUR2, 3,... pa neki dzame vise nego termonelektrana, to bi na zapadu samo sklonili sa ulice i kraj. Prvo krenuti od putarskih firmi, gradskih autobusa,...
    (Bane, 29. jul 2020 20:59)

    # Link komentara

  130. Zalet- samo vrati dpf, ukljuci i nakaci egr i proci ces.
    (duke nukem, 29. jul 2020 20:46)

    # Link komentara

  131. Svi su to znali još kad je donet taj pravilnik, nego su se nadali da će da se promeni i opet da se popusti vozačima. Sad će da daju još koliko treba i da naprave vozila da budu u redu. Takođe,strogo kontrolisati izduvne gasove na svim automobilima , autobusima GSP-a, teretnim vozilima itd. Izduvni gasovi na termoelektranama su posebna priča. Tu bih bio najstrožiji. Dosta je bilo popuštanja, stavite prst na čelo.
    (Alex, 29. jul 2020 20:31)

    # Link komentara

  132. Ne u unosite pometnju medju ljude, samo ce biti potrebno da auto zadovolji izduvne gasove kada je proizveden.
    Sto se tice katalizatora, tesko da za punta, clia, golfa kosta katalizator 1500 evra.
    (simoo, 29. jul 2020 20:30)

    # Link komentara

  133. Katalizator košta između 1500e i 2000e? Baš me zanima za koji auto star 10-15 godina, a da nije premium marka.
    (samo kažem, 29. jul 2020 20:25)

    # Link komentara

  134. Проблем је што нпр кола са еуро 2 мотором по нашем закону мора задовољити норме еуро 5. У Европи аутомобили на техничком морају испунити норме које су важиле за ту годину производње.
    (Хомер, 29. jul 2020 18:50)

    Auto mora da ima propisane izduvne gasove koji su vazili tada kada se proizveo tj.da ima vrednosti te koje je fabrika odredila kad ga je proizvela,ne mozes ti od babe praviti devojku,od euro 2 euro 6..jednostavno auto mora biti potpuno ispravan i nista vise od toga,nikakve modifikacije i budzenja nisu potrebna a ni dozvoljena..npr..cipovani automobili su isto u problemu posto imaju povecanu snagu samim tim i potrosnju pa i zagadjene koje nece biti po propisima...

    Prestanite da plasite ljude vise sa glupostima,ovo jednostavno i treba da se dovede u red posto svakakvih vozila i vozaca ima na ulicama...ako ste odgovorni i savesni nemate razloga za brigu a bahati,aljkavi i oni sto vicu ma moze samo teraj ti neka se zapitaju "kuda plovi ovaj brod"
    (boki, 29. jul 2020 20:22)

    # Link komentara

  135. A sve to je,za nase dobro,jelte...?
    I oni Land roveri,za komunalce,su u stvari za nase dobro???
    (don kihot, 29. jul 2020 20:19)

    # Link komentara

  136. Nije problem u starosti...

    ...može da bude star, ali mora jednostavno, da bude DOVEDEN u ispravno stanje, i onda je OK!

    U problemu su relativno starija vozila, koja imaju te skupe DPF filtere i sonde, a kojima je došlo vreme za zamenu, pa im se ne isplati!

    Dizelaši će morati da se iskipuju za ispravan DPF, makar i polovan, a benzinci neka ugrade LPG, i NE zagađuju!

    Kada vidim neki noviji dizel kako mu crni dim izlazi iz auspuha, i facu te osobe koja čak ni ne krije, da ga zabole za sve koji to udišu, na pamet mi padaju grozne ideje...
    (Pop, 29. jul 2020 20:12)

    # Link komentara

  137. Ovo je ustvari kaznjavanje savesnih vozaca. Auto moze biti star koliko hoces, poenta je u odrzavanju. Ukoliko se redovno menja ulje i svi filteri, kajsevi, spaneri, ramena, spone i svi drugi vitalni delovi, uz odrzavanje limarije svaki auto je apsolutno ispravan. Sipajte u nov auto neodgovarajuci benzin i ulje, on ce biti veci problem na drumu od starog. Ako je problem uopste bezbednost, a ne otimanje para.
    (Jovan, 29. jul 2020 19:08)

    # Link komentara

  138. Živimo za 5.jul sledeće godine. Dosta su nas trovali.
    (Nisam čiko ja!, 29. jul 2020 18:51)

    # Link komentara

  139. Проблем је што нпр кола са еуро 2 мотором по нашем закону мора задовољити норме еуро 5. У Европи аутомобили на техничком морају испунити норме које су важиле за ту годину производње.
    (Хомер, 29. jul 2020 18:50)

    # Link komentara

  140. Oni sa zapada rešili se starudije, mi kupili za dobar novac, sad ovi doneli zakone koje ne mogu ispoštovati jer nemam novac, i na kraju istrulit će ispred kuće, a ja; ja ću u tome svemu izgubiti 4 000 € koliko sam ga platio,a odvajao 3 godine da ga kupim, jeo poparu i odao poderanih patika. Bravo za državu što me osiromaši.
    (Zalet, 29. jul 2020 18:45)

    # Link komentara