Test: Toyota Camry – kruna sa dalekog istoka

Na testu sajta Polovni automobili našla se potpuno nova Toyota Camry Hybrid. Ovaj model japanskog proizvođača dugo nije bio prisutan u Evropi, ali i te kako ima šta da ponudi.

Pošaljite komentar
  1. (Kvarezma, 30. jul 2020 00:03)

    Tebi je Camry tvrd i neudoban a Stelvio udoban? Potpisao si se ispod konstatacije da u zivotu nisi seo ni u jedan od ta dva auta!
    Camry deli sasiju sa Lexusom ES. Udobnost je na nivou Mercedesa E klase. Ali to tebi "momce od stila" ne vredi govoriti.
    I zasto ti smeta ako ja sa 40-tak godina imam devojku? Zabranio onaj koji sve vidi i sve zna da programeri posle 40-te imaju devojke? Vidi, sinak, kriterijumi polusveta ne vaze u mom poslu. Probaj da svoje sagovornike pronadjes u nekom javnom preduzecu...
    (Programer, 30. jul 2020 22:16)

    # Link komentara

  2. Kompleksi su čudo. Šta reći, evo ti plus od mene za devojku sa 40+ godina, kao i za C-HR, a i tvog druga. Nemam potrebu da merim pišu na forumima, do sada bih ti poslao mejl i uzeo to besplatno letovanje koje si nudio. Juče i prekjuče sam se vozio u kemriju, razgledao, pitao se da li grešim. Mjok, auto je čist prosek, produžena corolla, tvrd, neudoban. Ovde ga voze zbog legendarne izdržljivosti. Da ne izmišljaš i stvarno uživaš u životu vozio bi nešto sa maštom i stilom, npr. Stelvio. Ovako, sorry...
    (Kvarezma, 30. jul 2020 00:03)

    # Link komentara

  3. (Kvarežma, 7. jul 2020 16:12)

    Da, ja dnevno predjem od 30km pa do preko 150. Zivim na Ceraku (kedrova), a radim na Novom Beogradu.
    Lepsa polovina mi trenutno radi u Novom Sadu, pa petkom odem tamo. Mirnije je, i lep je kej. Volim da odem na Frusku Goru. Cesto vikendom odemo na Staru Planinu, ili na Goliju. Zimi idemo na Kop i Jahorinu 2-3 vikenda u toku sezone.
    Tebi iz tvoje zalosne perspektive napraviti godisnje 30.000km izgleda neverovatno, znam.
    Ali ponovicu ti jos jednom - umesto sto ovde obmanjujes ljude - pokusaj da razmislis kako svoj zivot da ucinis lepsim. Ako ti uspe (sto ti ja od sveg srca zelim) - moci ces i ti da se pohvalis novim C-HR-om i da posajes sliku i neke destinacije gde si stigao svojim novim kolima. Da popricamo da li se isplati vise hirid 1.8 u Chic paketu (koji vozi moj prijatelj Marko iz TaGo cara NS) ili Lauch 2.0. I neces vise da baronises kako si pre 2 godine vozio Korolu 2019-to godiste...
    (Programer, 26. jul 2020 11:57)

    # Link komentara

  4. @Ivan ZG
    Susjed, molim te nemoj nas brukati.
    (zeljko zg, 12. jul 2020 14:16)

    # Link komentara

  5. Ono što mi smeta u celoj prići je to što se Camry može kupiti u SAD već od 24000 dolara. Zašto je u Evropi toliko skuplja? I kod nas naravno.
    (Stole, 7. jul 2020 23:55)

    # Link komentara

  6. Negde sam i znao da ćeš se uhvatiti za tu godinu proizvodnje. Problem je što nisam u Srbiji, pa se na ovom tržištu gde sam mogu naći i 2021 automobili iako je 2020. Marketing je čudo. Za razliku od tebe, koji si sitan prevarant, lažni novi kupac hibrida, pa ti si bre sam sebe falsifikovao, sve sa "30000hkm godišnje uglavnom u gradu". Doduše ko zna, možda živiš u Mladenovcu, pa ideš svaki dan u centar grada - verovatno je u tvojoj glavi Mladenovac Neo Tokijo. Doduše pre bih rekao da radiš u tojotinom salonu, odabrao si ubedljivo najskuplji, a najmanje praktičan auto. A tojota mi nije iz oka ispala kao i tebi, cenim pouzdanost, ostalo je celom brendu najblaže rečeno prosek. U najmanju ruku su te orobili za finansiranje, pa sad lečiš komplekse u komentarima...
    (Kvarežma, 7. jul 2020 16:12)

    # Link komentara

  7. (Džaba letovanje, 6. jul 2020 10:47) , odnosno (Kvarežma, 5. jul 2020 11:17)

    Da, programeri zaradjuju solidno, i jos bolje kada rade u ozbiljnoj firmi. Imas li problem sa time? Mozda bi srecniji bio kad bi i programeri radili za sicu koju im dodeli onaj koji sve vidi i sve zna?

    Ja zivim sam, i najcesce sam sam i u kolima. Na more ili planinu putujem sa svojom lepsom polovinom. Za mene je C-HR Hibrid savrsen auto. Savrseno se sedi, savrseno lezi, ne ljulja se u krivini i zaista malo trosi u gradu na koji mi otpada 80% voznje. Moj prosek je 3 litre nizi nego kolega koji voze Volvo i Mercedes SUV-ove dizele slicnih gabarita. Ja sam zadovoljan jako i zato cu sada kupiti sebi novi C-HR sa jacim motorom u Launch paketu dvobojnom. Auto je narucen i cekam samo da se zavrse dokumenta oko subvencije za hibrida. Mogu ti poslati sliku vozila kad stigne ispred firme. Za razliku od tebe ja zaista vozim Toyotu. Pricam realne stvari, a ti obmanjujes i neistinu pises po forumu.

    Eto, za mene kao fizicko lice koje kolima predje 30-tak hiljada kilometara godisnje C-HR jeste najbolji izbor ako se u obzir uzmu moje potrebe. Pisem i komentarisem Toyotu koju vozim i privatno i sluzbeno. I to mogu da dokazem.

    Sa druge strane ti baronises kako si pre 2 godine kao rent-a-car vozio Corolu is 2019-te.

    I opet si time rekao sve o sebi i nista o Toyoti!
    (Programer, 7. jul 2020 10:36)

    # Link komentara

  8. @Džaba letovanje:
    Crossover je vozilo koje ima atribute SUV, a, razlikuje se po tome da je celo vozilo iz jednog komada. Klasični SUV ima kabinu koje je postavljena na šasiju.
    Što se veličine tiče, Mercedes GL je crossover, kao i audi Q7, BMW x7, itd..
    Crossover je mnogo pogodniji za vožnju zbog posedovanja voznih karakteristika putničkih automobila.
    (IG, 7. jul 2020 09:01)

    # Link komentara

  9. Da li ikog nervira metar dugacak deo kola ispred prednjih tockova? Mene uzasava.
    (Igor, 2. jul 2020 22:18)

    Po mom ukusu takav dizajn je veoma odbojan. Subaru outlook je u tom smislu najruzniji, ali Camry ne zaostaje mnogo.
    (Milos, 6. jul 2020 17:56)

    # Link komentara

  10. Inače ti crossover-i su mi potpuno neupotrebljivi, bukvalno sve drugo bih kupio jer ne kapiram šta je svrha. Crossover nit ima prostor jednog SUV, nit se vozi kao hatch ili sedan, niti je mali i okretan za grad, niti dovoljno dugačak za duža putovanja. Definicija mamipare, no očigledno da programeri fino zarađuju, čim dele letovanja neznancima po internetima. :-)
    (Džaba letovanje, 6. jul 2020 10:47)

    # Link komentara

  11. Nema smisla da plaćaš letovanje, samo radi ubeđivanja na forumu, ionako zbog korone ne mogu da mrdnem. Novu Corollu (2019 verzija) sa 0km na satu sam vozio pretprošle godine. Rent-a-car je zakon, imam i kopiju ugovora u arhivi firme. U Camry sam ušao silom prilika, taksi, od novih do starih. Ovde se predstavlja kao premium segment, što nije.

    Ono što je meni interesantno je to što si dokazao ono što pišem od početka, da je to auto za flotnu prodaju, npr. za taksije, 4-5 godina pređe 300-500h km i kraj. Potpuno neisplativ čoveku koji kupuje na duži rok od garancije, osim ako ne prelazi 30000km godišnje, a i tada je pitanje da li je jeftiniji dizel. Izvan garancije 4500 EUR za popravku npr. 7-8 godina starog auta, + elektronika koja je udarana će nekad da radi, a nekad će biti odloženog kvara, a moraš u ovlašćeni servis u svakom slučaju i sledi ti berba ušiju.
    (Kvarežma, 5. jul 2020 11:17)

    # Link komentara

  12. (Kvarežma, 2. jul 2020 08:02)

    U firmi momentalno imamo 3 nove Toyote kupljene ove godine. Jedan je hibrid. Ostavi mail pa cu ti poslati slike auta ispred firme. Lakse ce ti biti da shvatis kad prihvatis da ti ovo pise ozbiljan covek u cetrdesetim godinama koji Toyotina vozila vozi od 2005-te, i prve nove Touote Avensis flotno kupljene u TCB kod Sase Krasojevica te 2005-te godine.

    U zadnjih 15 godima smo imali mnoga Toyotina vozila. Imali smo i udese - i nikada nismo imali situaciju da auto ne moze da se popravi. Bilo je ozbiljnih sudara sa autobusom GSP-a na silasku sa Gazele. Ako kazem da je steta bila 4500eur, jasno je da je udes bio ozbiljan. Auto je sredjen i bio kao nov. Presao jos 100.000 nakon toga pre nego sto je prodat i zamenjen novim.

    Tvoje price o "majstorima i delovima" su price onih koji kupuju auto na placu star 12 godina za 3000eura "nov, nov, nov"...

    I nema smisla da dalje obmanjujes ljude na ovom forumu - posto cu ja pojesti svoj C-HR ako si ti ikada vozio novu Toyotu! Eto, dajem ti izazov - ako si ikada imao novu Toyotu - daj dokaz i imas letovanje od mene!
    (Programer, 3. jul 2020 11:50)

    # Link komentara

  13. Da li ikog nervira metar dugacak deo kola ispred prednjih tockova? Mene uzasava.
    (Igor, 2. jul 2020 22:18)

    # Link komentara

  14. Inače Sonata hibrid je svemirski brod za ovaj Camry. Oprema, vožnja, inovativan motor, dizajn i niža cena. Koreanci su im pobegli, nema tu šta. Za ove koji kupuju vozilo za 4-5 godina i prodaju nema zime, mada je manje izdržljiv od Tojote.

    Bilo bi zanimljivo dobiti informacije iz salona koliko će ih prodati fizičkim licima, mislim konkretno od vas što upućujete lične uvrede na svaku kritiku vozila koje prodajete. Nisam ja kriv što možete da računate na veoma mali broj kupaca u Srbiji, takav je standard...
    (Kvarežma, 2. jul 2020 11:30)

    # Link komentara

  15. Malo se bolje raspitaj kako to "besprekorno" stanje izgleda sa autom koji ima 100 procesora. Čak i ovi ne-hibridi danas imaju pregršt elektronike. A to Toyota će da sredi, to je baš kako mali Perica zamišlja ovlašćeni servis, da si ikad vozio auto u garanciji kod majstora, znao bi da odugovlače i sa najobičnijim popravkama, a kamoli kada je nešto ozbiljnije. Pogotovu u Srbiji gde prodaju mali broj automobila, i imaju minimalne lagere rezervnih delova. Da se naruči deo, dok stigne, pa se ispostavi da majstor nije baš znao do kraja šta radi jer je potreban električar. Kasko je ok za ogrebotine i manja čukanja, a za ozbiljnije stvari i oni funkcionišu kao svako osiguranje, profit im zavisi od premija koje ne isplate.

    Što se tiče prozivki za Fiat Punto, to je super auto, jeftin za održavanje, ne bi mi smetalo da sam ga ikad posedovao. Sa njim nema frke, majstori imaju delove, sve boljke je preležao, ako nema delova u radnjama ima na otpadu. Pola Srbije kuka zato što su prestali da ih proizvode u Kragujevcu.

    Trenutno imam dva automobila, ni jedan više nije nov, vreme je za reciklažu. Pretpostavljam da ti kao programer voziš BMW, ispod čekića, sa kaskom. Doduše živiš sa roditeljima...
    (Kvarežma, 2. jul 2020 08:02)

    # Link komentara

  16. (Kvarežma, 1. jul 2020 08:50)

    Svojim izjavama i dalje samo govoris o sebi. Pitas sta ako udaris novi Camry Hibrid?

    Pa, da si ikada kupio novi auto znao bi da svi kupci novih kola auto kasko osiguravaju. Ako ga udaris - pozoves Toyotu i sacekas da ti ga dovedu bespekorno stanje. Plati osiguranje onog ko te udario ili kasko plati ako si ti kriv. Jel jasnije sad kako to funkcionise?

    Sigurno neces novu Toyotu voziti kod majstora Mileta kod koga vozis svoj fiat Punto...
    (Programer, 1. jul 2020 14:21)

    # Link komentara

  17. Prvo ću da zovem tebe da mi izbrojiš šuške, možda nemam dovoljno :-)

    Planiram da vozim auto dokle god mogu, ali mi treba opcija za što lakšu prodaju, ako mi zatreba novac. Nema razloga da učitavate, šta će mi jaris, to je auto za grad, najbolji u klasi. Svaka čast na zavirivanju u moj novčanik, vidovitost na nivou Ljubiše Trgovčevića "slika se gubi, javite se kasnije...". Inače gađam klasu niže od Camry-ja, Corolla, i30, Elantra, Mazda 3 sedan, Civic, ali mi se ne žuri nigde. Kupio bih Oktaviju da nije toliko ružna i popularna među lopovima. Camry bih uzeo da postoji varijanta koja nije hibrid, taj sklop je prekomplikovan. Evo još jedan primer. Udariš hibrid. Koliko elektronike strada? Kako i kad će ga popraviti? Inicijalno su mi se sviđali hibridi, ali kada ih malo istražiš, jasan je over-engineering.

    Kad smo kod jarisa, jedino što me buni kod ovog novog je što je pre bar 15 godina moj jaris 1.33 trošio manje nego ovaj 1.5 sada. Pretpostavljam da je do emisije...
    (Kvarežma, 1. jul 2020 08:50)

    # Link komentara

  18. (Kvarežma, 29. jun 2020 13:45)

    Pun si kontradiktornosti covece! Najpre napises kako ti je bitno da ti novi auto prilikom kupovine kasnije odrzi cenu. I to je OK, ako nameravas auto da prodas posle 3-4 godine. U tom slucaju kupis Toyotu Yaris, sa popustom izadje oko 11.500 eur i posle 4 godine dobijes oko 8.000 eur, sto je otprilike isto koliko i za Pasata starog 5-6 godina. I to je oK - posto Toyota najbolje drzi cenu.

    Ali zatim napises da hoces auto da vozis 15 - 20 godina dok mu ne otpadnu tockovi.

    Moje pitanje: koliko para ces dobiti za Pasata starog 20 godina u takvom stanju?
    Reci cu ti - u Nemackoj 300eura a kod nas mozda 1200eura.
    Za Yarisa ces dobiti oko 1800eura kod nas.

    U svakom slucaju - cak ni Yaris ti nece zadrzati maltene ni 20% od pocetne vrednosti. Kod Pasata neces dobiti ni 5% od onoga sto si platio!

    Zakljucak - ti nisi kupac za novi auto, na zalost!

    Pozdrav!
    (Programer, 30. jun 2020 10:36)

    # Link komentara

  19. Cena polovnih vozila dosta govori o kvalitetu i pouzdanosti automobila, vec posle 5-6 godina se pokazu sve eventualne slabosti i nedostaci odredjenog modela jer za to vreme dosta vozila predje 200 pa i vise hiljada kilometara. Kod nas nema puno hibrida na trzistu ali na zapadu se dosta voze, posebno na taxiju. Na mobile.de 10-ak godina stari auris hibrid je skuplji od skode superb slicne kilometraze u proseku 1000-1500 €, dok je skoda kao nova skuplja. Toyotini hibridi su dokazano pouzdani, reci ce vam to i nišlijski i budvanski taksisti.
    (dane, 29. jun 2020 18:38)

    # Link komentara

  20. @programer baš naprotiv, oči su mi ispale od blejanja u cenovnike. Doduše Camry nije ono što tražim, ali sam upoređivao. Blago tvojoj firmi kada ima tu lovu, da si se potrudio da pročitaš šta sam pisao od početka, lepo piše da su dušu dali za taksi/flotnu prodaju. Kao individualni kupac, logika je drugačija. Hoću da autu pada vrednost što manje, da traje što duže, da se što lakše proda, da lepo leži na putu itd. Ako kupujem polovnjak hoću što jeftiniji i pouzdaniji servis. Hibrid posle 10 godina nije više ništa od toga, to je tačno, a ja npr. želim da vozim brzo (@IvanZG postoje i krivine na putevima) ili da prodam auto za 15-20 godina, kad mu otpadnu točkovi, onda hibrid nema mnogo smisla, nemam toliko para da kupujem auto iz ljubavi prema prirodi.

    Drugim rečima, tvoja firma je lepo sračunala, ali za pojedinca ima mnogo boljih opcija od toyote.
    (Kvarežma, 29. jun 2020 13:45)

    # Link komentara

  21. (Ivan ZG, 28. jun 2020 12:57)

    Ivane, nema smisla kupcima Pasata i Golfova starih 10 i vise godina objasnjavati prednosti nove Toyote Camry!

    Toyota i Lexus hibridi su stanje svesti Japana i najrazvijenijih zemalja u svetu. Tamo su najprodavaniji u svojim klasama, tamo se zna da su to najpouzdanija vozila, ljudi ih kupuju nove i voze i zadovoljni su. Najekonomisniji su apsolutno! Ne postoji vozilo tih gabarita, tog kvaliteta i te snage koje se po potrosnji, ceni exploatacije i pouzdanosti sa Toyotom Camry ili Lexusom ES moze meriti.
    A da cesto predju i 500.000 milja bez ikakvih kvarova - jeste istina koju zna svako ke je malo bolje upucen.

    Ali, na zalost to ne vazi za balkanske "strucnjake" koji ce svojim Pasatima i Golfovima bez katalizatora (skinuo majstor Mile) zagadjivati svojoj deci okolinu barem jos 20 godina.
    (Programer, 29. jun 2020 12:43)

    # Link komentara

  22. (Kvarezma, 29. jun 2020 07:19)

    Prijatelju ocigleno si daleko od kapiranja kako razmislja kupac novih automobila.
    U proseku onaj ko kupuje nov auto - koristice ga 3-4-5 godina, i zatim zameniti za novi. Kupac novog automobila u 90% slucajeva nece imati priliku da menja baretiju posle 10 godina!
    Ako su firme u pitanju situacija je jos drasticnija. Firmina vozila prelaze u proseku 50.000 do 100.000km godisnje i vozila se nacjesce menjaju na 3-4 godine. I tu se gledaju troskovi - porez, registracija, gorivo i redovni servisi!
    I recimo firma u kojoj radim je upravo dosla do matematike da je najefikasnije i neekonomicnije resenje upravo Toyota! Za 4-5 godina ce nasa vozila preci 300.000 do 400.000 , i BICE U GARANCIJI SVE VREME! To imas SAMO KOD TOYOTE i nigde vise! Posle te 4 godine zamenicemo ih za nove i tacka.
    Ni u jednoj stavci kalkulacije ne postoji baterija! On ce biti u garanciji sve vreme i ostace u garanciji i onome ko bude kupio nasa vozila...

    Tvoja logika je apsputno dosla iz drugog sveta i govori o tebi a ne o toyoti Camry. Ti kontas da kad kupis 10 godina star auto koji je "vozila baka do pijace" sa 170.000 km (a u stvari 670.000km) moras da menjas i popravljas. Za tebe jeste najbolji izbor Passat ili Arteon. Svako majstor Pera iz garaze iza coska ce znati da popravlja tvoj 10 godina star auto...
    (Programer, 29. jun 2020 11:01)

    # Link komentara

  23. Napisao sam koliko košta zamena baterija, 4 puta nego što ti tvrdiš. Ne razumem zašto ti moderatori dozvoljavaju da vređaš na forumu i na nacionalnoj osnovi, a u laži si uhvaćen. Zamajci i ostalo, tako je, crkava Škoda, ali nju znaju da poprave. Hibridni sklop, kada krenu da otkazuju procesori, elektronika, ne mogu. Škodu preko 300000 opet možeš da oteraš kod majstora, obrneš sat i prodaš dalje kao nov nov nov. Camry možeš samo na reciklažu kad krenu da otkazuju delovi, kao nove veš mašine. Vozne karakteristike su loše kod Camry-ja i to je fakat. Kod hibrida još slabije.
    (Kvarezma, 29. jun 2020 07:19)

    # Link komentara

  24. Ciga i Kvarežma

    Kada nema argumenata onda kažete da netko lupeta, a pojma o ničemu nemate. Da ste barem osnovnu školu završili znali bi da ne postoji auto sa imenom SuperB jer bi znali čitati. Ovako se morate oslanjati na informacije od vašeg majstora Mileta koji isto nije završio osnovnu školu i koji kaže da je bolji SuperB (koji ne postoji). U nedostatku argumenata zašto je bolji kaže da zato jer ga on može popraviti, a o baterijama nema pojma. Za hibrid nije ni čuo, a kamoli vidio. Pa ako on kaže mora da je bolji taj SuperB. Evo i ciga kaže, a Cigani su poznati po visokoj tehnologiji i objektivnosti. Jest da i on nema nikakvih argumenata tj. kaže da svi drugi osim njega lupetaju.
    Superb nema garanciji od 10 godina ni blizu i kvari se 5 puta više od ovog Camry-a koji neće vidjeti mehaničara osim na redovnom servisu do 200.000 km.
    Potrošnja mu je veća kao i buka koju proizvodi, a o ekologiji i zagađenju vama dvojici govoriti je smiješno.
    Ukratko Superb i ovaj hibrid Camry ne mogu u istu rečenicu iako su oba auti.
    A vi vozite dizel ali vas jako brine što će biti sa baterijama nakon 12 godina od kupnje auta, ali vas ne brine koliko koštaju dizne, popravak turbine, pumpe visokog pritiska, plivajući zamašnjak, popravak EGR ventila, održavanje i popravak SCR katalizatora, zamjena PDC mjenjača... Šta kaže Mile na to?
    I šta kažeš Camry nije oštar po zavojima, a ti si kao vrsni vozač htio postaviti novi rekord na ibarskoj magistrali, ali ti je 180 preniska krajnja brzina?
    (Ivan ZG, 28. jun 2020 12:57)

    # Link komentara

  25. @Kvarežma
    On uvek tako lupeta, pusti ga.
    (ciga, 28. jun 2020 09:39)

    # Link komentara

  26. @IvanZG "Zanimljivi su mi komentatori koji izmišljaju kako se baterija mijenja nakon 10 godina, a u stvari ona ima garanciju 10 godina. Znači pokvari se prvi dan po isteku garancije? I baterija košta 6.000 eura? A u stvari košta 1.000."

    No, no Ivane, ponovo lagiš. Kratka google search pretraga kaže da u SAD košta 4400 USD, kao što bi trebalo da znaš u EU je sve za automobile skuplje, a u Srbiji još više. Da, ove baterije imaju vremenski rok trajanja, zato im i daju garanciju 10 godina, pokvariće se jedna u nizu, to je lakša varijanta za zamenu i može sigurno jeftino da se prođe, ali je to rešenje za godinu do dve dana. S druge strane SuperB može da popravi skoro svaki majstor u Srbiji i držaće duže cenu. Hibridni sklop neće znati da poprave ni u ovlašćenom tojota servisu, ali će znati da odvale cenu, jer su jedini.

    O udobnosti i voznim karakteristikama Camry-ja pričate kao da ste se vozili, eto ja jesam, uopšte me nije dojmio, vozi se kao čamac, i ne, enterijer nije Leksusov. S druge strane Superb možete samo da mrzite, nudi više svega u toj klasi. To što je kod nas sinonim za zadrigle političare i direktore, e to je druga priča...
    (Kvarežma, 27. jun 2020 20:40)

    # Link komentara

  27. Apsolutna legenda....
    (Milos Radunkovic, 26. jun 2020 23:39)

    # Link komentara

  28. Imao sam priliku da testiram baš ovaj auto sa testa, u odličnoj bež metalik boji. Gotovo u svemu se slažem sa autorom priloga, ali sam stekao nešto drugačiji utisak kod buke prilikom ubrzavanja. Taj zvuk me je podsećao na rad motora pod povećanim brojem obrtaja kada bi automobil sa manuelnim menjačem zahtevao promenu brzine u viši stepen prenosa i stiče se utisak kao da mučite motor, što naravno nije tačno, ali je potrebno privikavanje. U pitanju je CVT menjač koji odrađuje posao i činjenica je da buka nestane čim vozilo dostigne željenu brzinu i prestanete da ubrzavate. Laganijim ubrzavanjem taj zvuk je moguće smanjiti ili čak i izbeći, ali kod jačeg stiskanja papučice gasa isti je prisutan i ponavljam, zahteva privikavanje na njega.
    Negde u komentarima je pomenut Superb. Superb ima više prostora na zadnjoj klupi i prtljažnik čitavih 100 l veće zapremine. Obilje prostora je nešto na čemu Škoda insistira i kome je prostor najvažniji Superb je rešenje. Ko, uz više nego dovoljno prostora, za sličan novac, želi odličan enterijer (ovaj auto je unutra više Lexus, nego Toyota), udobnost, ekonomičnost u pogledu potrošnje i održavanja, pa još mu ne smeta da bude i društveno odgovornoran (zbog potrošnje i cenovne kategorije smisleno je porediti Superb-a dizelaša), Camry je jako dobar izbor.
    (hm, 26. jun 2020 22:13)

    # Link komentara

  29. @Dragan Nis

    Često dolazim, u poslednje vreme sam više ovde (hvala Bogu na remote poslovima!).
    Verovatno sam se loše izrazio, hteo sam povući paralelu sa određenim modelima.
    Srbiju volim (na stranu vlast i uređenje) te uvek gledam da pratim aktuelnosti i vesti.

    Pozdrav
    (Eldorado, 26. jun 2020 17:29)

    # Link komentara

  30. Ono kad svo komentarisu ne valja nista, ovakva je onakva je, a nemaju para ni za kafu s mlekom XD.
    (CND, 26. jun 2020 15:33)

    # Link komentara

  31. Šta reći o autu koji se sa 200.000 km proda u prvom danu prodaje, a sa 500.000 km ima još uvijek dosta zainteresiranih? Naravno govori se o tržišu SAD-a, ali puno govori o povjerenju kupaca u Toyota kvalitetu i auto Camry.
    U Europi ga nisu prodavali jer su smatrali da auto nije dovoljno izrađen u detaljima da bi zadovoljio izbirljive europske kupce. Zato su ovog izradili sa posebnom pažnjom na detalje, izbor materijala i sklapanje i uz to su ugradili potpuno novi motor koji je daleko ispred konkurencije. Auto koji ubrzava za 8 sekundi do 100 ne može biti spor ni trom posebno jer elektromotor reagira trenutno i daje dodatni impuls kretanju.
    Zanimljivi su mi komentatori koji izmišljaju kako se baterija mijenja nakon 10 godina, a u stvari ona ima garanciju 10 godina. Znači pokvari se prvi dan po isteku garancije? I baterija košta 6.000 eura? A u stvari košta 1.000.
    Od ovog auta gotovo da nema prostranijeg ne zadnjoj klupi. Kod Audija niti jedan ni približno prostora nema na zadnjoj klupi osim ako nije u produženoj tzv. L verziji. Ni A8. Superb ili za neke Super B (kao beba) može konkurirati i tu je kraj priče.
    Motorizacija je savršena jer uz odlično ubrzanje troši od 3,5 (provjereno testom međugradske vožnje) do 7 na autocesti i 5,5-6,5 u gradu. Ne postoji dizel sa ovakvim ubrzanjem i ovakvom potrošnjom. Oni dizeli koji ovako ubrzavaju troše 2-3 litre više u gradu i usput ubiju jedno 20 ljudi ispušnim plinovima u 10 godina korištenja.
    (Ivan ZG, 26. jun 2020 13:18)

    # Link komentara

  32. Molder, auto može da ti se sviđa ili ne sviđa ali istina je samo jedna. Taj "tragikomični" prodajni rezultat je činjenica da je Camry ubedljivo najprodavaniji model svoje klase u svetu - već mnogo godina. Ako sam dobro zapamtio podatak, oko 700.000 godišnje. U Americi je najpopularniji auto generalno već decenijama.
    (DM, 26. jun 2020 08:27)

    # Link komentara

  33. @Eldorado
    Ne znam da li ste bili nekada na Balkanu ali i Nemačkoj?
    Procentaulno, u Nemačkoj, ga ima više, on je u celoj Evropi najprodavaniji auto D segmenta, Balkan, posebno Srbija, su zanemarljivi u tom broju.
    Ako ste otišli sa Balkana, očekivanja su mi da Vas neke obične stvari, posebno automobili na Balkanu, ne interesuju.
    (Dragan Nis, 26. jun 2020 07:35)

    # Link komentara

  34. Dosadno dobar auto.Steta što nikad nisu ponudili Camry-ja u karavanskoj izvedbi.
    (Treta, 26. jun 2020 01:08)

    # Link komentara

  35. @Alex
    Nastaviće stopama svojih slavnih predaka u Evropi sa brisanjem Evropske konkurencije,uostalom kao i svi Japanci u toj klasi.
    (mile, 25. jun 2020 23:33)

    # Link komentara

  36. Ako ne grešim, ovo je najprodavanija limuzina srednje veličine na svetu.
    Prednost joj je udobnost, miran rad motora i pouzdanost.
    Vozio često na rentacaru u SAD, tamo je vrlo popularna.
    Ono što je Balkancima Passat i VW, Amerima je Camry i Toyota. S tim da tamo ima daleko više Camry-a nego li Passata u Evropi.
    (Eldorado, 25. jun 2020 23:24)

    # Link komentara

  37. Kobaja Grande Arteon je za ovog Camrya Mercedes. 
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloje, 25. jun 2020 14:56) 

    Arteon je za ovog Camry-ja, kotarica na četiri točka, na kojima ti otpadaju bubrezi posle 3h vožnje.
    (Alex, 25. jun 2020 18:42)

    Arteon je ipak lepši, uta-ta!:)
    (Smuleco, 25. jun 2020 22:18)

    # Link komentara

  38. @Alex Ne znam šta imate samo od vređanja Nemaca i od ove odbrane Japanaca. Prihvatite samo da VW bolje pravi od Toyote i tjt.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloje, 25. jun 2020 18:58)

    Ako je istina za Vas uvreda, onda ne znam šta da Vam kažem.Baš zato što živim u Nemačkoj, znam o čemu govorim.A da VW pravi bolje automobile , govori mi da ste ili tinejdžer ili neki ljubitelj VW-a. Realni u svakom slučaju niste.
    (Alex, 25. jun 2020 22:09)

    # Link komentara

  39. Немам за учешће
    (СЕНОВИЋ, 25. jun 2020 20:27)

    # Link komentara

  40. Kao neko ko je vozio u cargo i arteona ( samo ja za 32 dana preso 9800km) i camry ( dobio ga novog iz salona, kolega i ja presli za 15 dana nekih 8700 km) mogu reci sledece
    Uvek bih izabrao arteona. Camry ima mnogo lose kocnice (sve kolege su se zalili), malo divljanja vas moze dovesti u veliki problem. Camry ima bolju preglednost, ako ne koristite kameru, sezore . Arteon je mnogo udobniji. Camry trosi mnogo manje. Arteon jede malu decu za one koji vole agresivnu voznju. Svastabih jos naveo, al ne verujem da neko cita romane
    (Don peon, 25. jun 2020 20:13)

    # Link komentara

  41. @Miloje
    Čovek ima verovatno neki procenat,ajd nemoj ga sad još i ti mučiti.
    (ciga, 25. jun 2020 20:04)

    # Link komentara

  42. @Alex
    Ti si vozio oba pa znaš,ili samo staro dobro lupetanje ?
    (kimi R, 25. jun 2020 19:01)

    # Link komentara

  43. @Alex Ne znam šta imate samo od vređanja Nemaca i od ove odbrane Japanaca. Prihvatite samo da VW bolje pravi od Toyote i tjt.
    (Miloje, 25. jun 2020 18:58)

    # Link komentara

  44. @Ivan, 25. jun
    CARGO
    (Prajs Voter Kuper, 25. jun 2020 18:53)

    # Link komentara

  45. @Kobaja Grande Arteon je za ovog Camrya Mercedes.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloje, 25. jun 2020 14:56)

    Arteon je za ovog Camry-ja, kotarica na četiri točka, na kojima ti otpadaju bubrezi posle 3h vožnje.
    (Alex, 25. jun 2020 18:42)

    # Link komentara

  46. Bilo je i Micubuši i Tuksona ali super B mi je najdraže.
    (Jare u mleku, 25. jun 2020 17:10)
    sta je to super B???
    (pera, 25. jun 2020 17:50)

    # Link komentara

  47. Bilo je i Micubuši i Tuksona ali super B mi je najdraže.
    (Jare u mleku, 25. jun 2020 17:10)

    # Link komentara

  48. Proci ce kao i stara verzija,tragikomicna greska u prodaji...Ovo je smesno ponuditi u ovoj klasi jednu verziju sa jednim prilicno jadnim pogonskim sklopom,ali to je vec tradicionalna osobina Tojote...
    (Molder, 25. jun 2020 16:02)

    # Link komentara

  49. Ako sam dobro uredbu o subvencijma, subvenciju od 2.500 evra je moguće dobiti samo na Camry u paketu opreme bez navigacije, jer je samo on do najviše 100 gr CO2 po NEDC (on je 99).
    Ali, ako ima navigaciju, ne ispunjava uslove ... Bem ti život, za Camry, mora da se bira, subvencija ili navigacija.
    A za RAV4 hibrid ne pomaže ni da uzmeš čak ni onaj isposnički bez zadnjih parking senzora. Nijedan nije do najviše 100 gr CO2. Onda najbolje uzeti onaj što ima Piano Black detalje na blatobranima i hromirane ručke vrata. Samo 46,2k ...
    (mali Perica, 25. jun 2020 16:01)

    # Link komentara

  50. Verovatno najbolja limuzina za duga putovanja trenutno u ponudi, ako izuzmemo luksuzne marke.
    (makao, 25. jun 2020 15:11)

    # Link komentara

  51. @Kobaja Grande Arteon je za ovog Camrya Mercedes.
    (Miloje, 25. jun 2020 14:56)

    # Link komentara

  52. Све све али пословна лимузина никако.
    Ауто за таксисте и радничку класу.
    (Ђенерал, 25. jun 2020 14:47)

    # Link komentara

  53. @Kajetano Lopez evo brate, da ti rešim dilemu. :-)

    Sic (IPA /'sik/) је латинска реч која значи тиме, па, попут, или на такав начин. У писању се ставља између угластих заграда и обично је у курзиву – [sic] – како би указала на нетачан или необичан правопис, фразу, интерпункцију и/или друго наглашавајући да је цитирани материјал доследно репродукован из оригиналног цитата и не представља транскрипциону грешку, већ је намерно тако написан. Понекад се, нарочито у полемичким текстовима и критикама, речцом sic жели скренути нарочита пажња на неки податак или тврдњу у тексту, згражавање, негодовање, неслагање и сл.
    (Kvarežma, 25. jun 2020 13:56)

    # Link komentara

  54. @Kvarežma: ne postoji Škoda Super b. Samo Superb (izvanredan, divan, izvrstan).
    (dzigi, 25. jun 2020 13:36)

    # Link komentara

  55. Некако ми изгледа обично...
    (☢ Иду дани...☢, 25. jun 2020 13:28)

    # Link komentara

  56. Jel zna neko iz Bg-a koja je fora sa mnoštvom ovih Camry-a i Arteona po gradu. Svuda ih ima, crne boje, "sveže" registrovani (BG 18XX) ?
    (Ivan, 25. jun 2020 12:15)


    Vozila koristi firma CarGo
    (jovan2cv, 25. jun 2020 12:51)

    # Link komentara

  57. [link]

    Firme koje se bave uslugama prevoza.
    (Drajver, 25. jun 2020 12:38)

    # Link komentara

  58. Ovaj ce da pomrsi konce mnogima u Evropi.Kome treba, nema bolje limuzine u toj klasi.
    (Alex, 25. jun 2020 12:20)

    # Link komentara

  59. @Kvarežma

    Čitao sam, spremao se da dam plus, ali onda sam stigao do super B...
    (Kajetano Lopez, 25. jun 2020 12:20)

    # Link komentara

  60. Jel zna neko iz Bg-a koja je fora sa mnoštvom ovih Camry-a i Arteona po gradu. Svuda ih ima, crne boje, "sveže" registrovani (BG 18XX) ?
    (Ivan, 25. jun 2020 12:15)

    # Link komentara

  61. Seca li se nekog prvog online cenovnika nove corolle? Nije li najjeftiniji 1.8 hibrid bio izmedju 19 i 20 hiljada evra?
    Tada nije bilo govora o subvencijama.
    (Drajver, 25. jun 2020 12:13)

    # Link komentara

  62. @moron aka mali perica

    ti opet ne pratiš fabulu radnje, već troluješ punom parom?

    pusti sad druge toyote i subvencije, reci ti nama, jesi li ti vozio ovaj camry? kako leži na putu, kako ubrzava i kako koči? jesu li sedišta pretvrda za balkansko seljačko dupe? smetaju li baterije voznim karakteristikama ili prostoru u kabini/prtljažniku?

    ili opet samo voziš samo po internetu, cenovnicima i salonima?
    (covid apokalipsa, 25. jun 2020 11:54)

    # Link komentara

  63. Više je Leksus, ali hajde....
    (Smuleco, 25. jun 2020 10:27)

    # Link komentara

  64. Za razliku od vlasnika hibridnog Priusa/Corolle, vlasnik h. Camryja će bar sigurno imati love da ljuljne 6000eur za nove baterije posle 10 godina.

    Samom Camryju nema mnogo šta da se zameri osim užasne dosade, nije okretan za grad, lađa. Nije ni previš udoban u odnosu na konkurenciju. Vozio sam se u Fordovom Taurusu, ima enterijer kao svemirski brod u odnosu na sve u toj klasi. Naravno nije ni blizu pouzdan kao Toyota, ali sam mnogo naučio o vrednosti enterijera automobila. Nekom je to bitno (meni ne).

    Što je najsmešnije na zapadu je to vozilo za taksi (idealno jer baterija navodno ima vremenski rok trajanja, a punjenja i pražnjenja je ne iscrpljuju toliko), za 5-6 godina pređe od pola do milion km i isplati se (ne gase je taksisti, voze u smenama). Koja je poenta Camryja u Srbiji ne znam, Škoda super B (sic) je pojede za doručak i po ceni eksploatacije, udobnosti, voznim karakteristikama, preprodaji, da ne pominjemo ostalu konkurenciju, uprkos uvozniku.

    Kao flotno vozilo, ima smisla, za ličnu garažu...pa ok, ali sa tom lovom stvarno ima pregršt izbora - bolji u vožnji Civic Sedan, bolji enterijer, bolji u vožnji Mazda 6, Đulija. Nemce i Francuze ne poznajem dovoljno, ali rekao bih da se Toyota ističe samo u pouzdanosti i da je šiju u svemu (ako se izuzme neminovna zamena baterija). Sve ostalo je čist prosek ili malo iznad.

    Kontam da će im se tako i kotirati prodaja, flotna + poneki kupac, bez mašte i vw kompleksa.
    (Kvarežma, 25. jun 2020 10:21)

    # Link komentara

  65. Klasičan hibrid nije loša stvar, ako vozite dosta po gradu. A "sada" su tu i "subvencije", pa je sve jeftinije, zar ne?
    Eto, primera radi, sa sajta Toyota.rs, vidi se da corolla karavan SOL 1,8 hibrid, uz uračunat "akcijski popust" (1.000) i "hibrdinu subvenciju" (2.500), košta samo 23.800.
    Ali, ako biste pogledali cenovnik pre uvodjenja te subvencije, ta corolla je (sa popustom, a bez subvencije) koštala 23.700. Bila jeftinija 100 evra.
    Naravno, treba biti pošten, i reći da se te dve corolle i razlikuju, ona ("bez subvencije) od 23.700 nije imala Android auto funkciju kao ova sada ("sa subvencijom"). Ali, poštenja radi, valja reći i da u cenovniku piše i da "Android auto još uvek nije dostupan u Srbiji", pa i ne možete to da koristite u Srbiji (legalno).

    Bilo kako bilo, isti slučaj sa cenema je sa svim toyota hibrdinim vozilima. Pre uvodjenja subvencija su koštala manje. Taman koliko iznose odobrene subvencije, oni su za toliko digli cene, pa je konačan rezultat za kupca nepromenjen. Drugim rečima, subvencija uopšte nije otišla kupcu (mada je Uredbom FORMALNO namenjena kupcu). Otišla je FAKTIČKI uvozniku Toyote. A iz budžeta RS. Iz džepa svih gradjana.
    (mali Perica, 25. jun 2020 09:48)

    # Link komentara

  66. Daleko je ovo od one Toyote Camry koja je bila jeftina alternativa Pasatu i 124ki.
    Ajd' da su je barem ponudili sa 2.0 benzincem, pa da i razmisljamo o njoj.
    Ova sada em je preskupa, em ne nudi nista vise od konkurencije...a sedani ionako izumiru. Plus, Arteon sjajno izgleda.
    (Kobaja Grande, 25. jun 2020 09:36)

    # Link komentara