Svetlosna signalizacija zbunjuje vozače na granici

Čekanje u pogrešnom redu na graničnom prelazu može da vas košta i vremena i živaca. Putnici su, nažalost, na ulasku i izlasku iz Srbije u Severnu Makedoniju, ovog leta za to imali pregršt prilika.

Izvor: B92, Novosti.rs
Podeli
Foto: Netfalls Remy Musser/Shutterstock
Foto: Netfalls Remy Musser/Shutterstock

Mnogi vozači koji su prelazili našu južnu granicu u više navrata su se našli u takvoj situaciji. Naime, onaj ko je poštovao uputstva sa piktograma na graničnom prelazu Preševo - našao se u najdužoj koloni, pišu Novosti.

Iz daljine je delovalo da rade samo dve trake, a da su ostale zatvorene. Tek kada bi prišli, vozači su shvatali da su u funkciji i one iznad kojih svetli crveni znak "X".

Haos je nastajao kada automobili krenu da prelaze iz punih u susedne trake. U Republičkoj direkciji za imovinu, koja je nadležna u ovom slučaju, međutim, kažu da nije u pitanju kvar.

"Proverili smo sa nadležnima na graničnom prelazu Preševo i dobili informaciju da su svi piktogrami u funkciji", stoji u odgovoru Sektora za upravljanje graničnim i pograničnim prelazima Republičke direkcije za imovinu.

"Organizovanje prilaza na graničnim prelazima je u nadležnosti Granične policije, dok je Republička direkcija za imovinu nadležna za održavanje, popravke, u ovom slučaju piktograma, po prijavi kvara od korisnika. Napominjemo da nismo imali nijedan zahtev od Uprave granične policije za popravkom istih."

Gotovo identičnu situaciji čitaoci Novosti su zabeležili i polovinom jula. Iako je signalizacija pokazivala da radi jedna traka, u funkciji su bile i one označene kao zatvorene.

Tada se, međutim, radilo na nadstrešnici i to je bio razlog kvara piktograma.

Iskustvo putnika pokazuje da i kada je u punom kapacitetu, terminal ne pokazuje uvek pravu sliku.

Kakvo je vaše iskustvo sa graničnim prelazom Preševo, ukoliko ste ga koristili ovog leta?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu