Motocikl u saobraćaju – nekima spas, drugima noćna mora VIDEO

Neprilagođena brzina, nepoštovanje putne signalizacije, preticanje, neraščišćeni putevi, neodgovarajuća oprema, ali i neopreznost vozača automobila, samo su neki od faktora koji utiču na povećan broj saobraćajnih nezgoda u kojima stradaju motociklisti. A nažalost to se u Srbiji često događa.

Podeli

Motociklisti redovno pune stranice crne hronike, što dovoljno govori o učestalosti saobraćajnih nesreća na našim putevima u kojima stradaju vozači motocikla. Zbog čega je to tako?

Naravno, daleko od toga da su samo motociklisti krivi sa saobraćajne nezgode. I ostali učesnici u saobraćaju i te kako snose deo odgovornosti.

Istraživanja pokazuju da je jul u poslednjih deset godina označen kao mesec u kome strada najveći broj vozača dvotočkaša - u Srbiji u toku godine u proseku pogine oko 50 motociklista a najviše ih je stradalo 2009. kada je živote izgubilo čak 120 motociklista...

Neke od brojki nad kojima se treba ozbiljno zamisliti.

Kao što ste čuli, u mesecu smo kada prema istraživanjima strada najveći broj motociklista, a razlog su i povoljniji uslovi za vožnju.

Na šta motociklisti, ali i vozači, moraju da obrate pažnju, za TV Prva je govorio predsednik Asocijacije za bezbednost motociklista, Vladimir Jevtić:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu