Ukucavanje broja motora ponovo "radi", ali problem nije trajno rešen

Nakon zastoja od oko tri nedelje, ponovo je "proradilo" ukucavanje broja motora (i šasije), saznaje sajt Polovni automobili.

Podeli
Foto: B92/NP
Foto: B92/NP

Izvor: Polovni automobili; Autor: Dragan Romčević

Podsećamo, problem je nastao 18. januara. Tada su istekla stara ovlašćenja za utiskivanje broja motora i šasije.

Od tada niko od vlasnika automobila kojima su na tehničkom pregledu rekli da je broj motora nečitljiv, nije mogao da reši taj problem, niti da registruje svoj auto.

Pisali smo već o tome u posebnom tekstu.

Rešenje

Nažalost, od MUP-a do sada nismo dobili odgovor u vezi ovog problema, ali saznali smo drugim putem da je ponovo počelo ukucavanje brojeva.

Kontaktirali smo AK Kompresor, gde su nam potvrdili da ponovo rade ukucavanje (utiskivanje) broja motora i šasije, pod istim uslovima i cenama kao ranije (5.000 din za broj motora).

Da ne bude zabune - svi (sva privredna društva) koji su se do 18. januara bavili utiskivanjem broja motora i šasije - dobili su dozvolu da još 6 meseci to rade, po istim pravilima i pod istim uslovima kao ranije.

Da li je problem trajno rešen?

Nije.

Ovo je samo privremeno rešenje, koje traje 6 meseci, sa ciljem da bi se sprečilo nagomilavanje automobila koji ne mogu da se registruju zbog nečitljivog broja motora.

U ovom (produženom) roku od 6 meseci moraće da se nađe trajno rešenje. Ukoliko dobijemo više informacija od MUP-a ili saznamo nešto drugo, objavićemo u sledećem tekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu