Zimski dizel – mit ili istina?

Svake godine, tokom zimskog perioda, u fokusu je tema upotrebe zimskog dizela, ali da li zaista znamo šta je ono i na koji način pomaže našem automobilu?

Podeli
Foto: B92/NĆ
Foto: B92/NĆ

Stručnjaci koji preporučuju ovo gorivo kažu da odgovor na to pitanje leži u posebnom kompleksu aditiva kojim je zimski dizel obogaćen, a zahvaljujući kojem ima poboljšane niskotemperaturne karakteristike. Na prvom mestu, to je sprečavanje kristalizacije parafina u dizel gorivu, koja direktno utiče na pokretanje motora.

Upotreba aditiviranog dizel goriva doprinosi optimalnom radu motora i na ekstremno niskim temperaturama, zatim omogućava efikasnije sagorevanje goriva, kao i bolju startnost, veću snagu i stabilniji rad motora.

Pomenute karakteristike zimskog dizel goriva sadrži G-Drive Diesel, koji možete pronaći na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama, a koji će vam omogućiti bezbrižnu vožnju i u nepovoljnim zimskim uslovima, i na temperaturama do minus 30 stepeni.

Pored upotrebe adekvatnog goriva, treba voditi računa i o tehničkoj ispravnosti automobila, stanju akumulatora, koji se na niskim temperaturama brže prazni, ali i o filterima za vazduh, ulje i gorivo.

Svakako preporuka je da se pred početak zime zameni i motorno ulje, a sve u cilju obezbeđivanja pravilnog rada motora i optimalne potrošnje goriva. Kvalitetna ulja stabilnija su na niskim temperaturama, a proverena formula motornih ulja brenda NISOTEC, upravo obezbeđuju stabilnost, bolju funkcionalnost i zaštitu motora.

U očuvanju i pravilnom radu vašeg automobila tokom zime, pomoći će vam i upotreba odgovarajuće tečnosti za stakla koja je prilagođena zimskim uslovima sa niskom tačkom mržnjenja, kao i antrifriza kako bi se omogućila optimalna radna temperatura i zaštita motora od mržnjenja. G-Drive Diesel gorivo čuva vaš automobil, a poštedeće vas i neprijatnih situacija u nepredviđenim zimskim uslovima, te stoga predstavlja odličan izbor za bezbrižnu i bezbednu vožnju na ekstremno niskim temperaturama.

Srećan put!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu