Nedeljna galerija: Renault Captur FOTO

Najnovije fotografije popularnog francuskog krosovera stižu nam sa novinarske prezentacije održane u Grčkoj.

Podeli
Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Renault je u julu predstavio drugu generaciju modela Captur koja se dizajnom nadovezuje na prethodnika. Krosover dolazi u nešto većim dimenzijama, a stilski je inspirisan Renault Cliom.

Novi Captur je za 11 cm duži u odnosu na odlazeći model, dok je međuosovinsko rastojanje poraslo za dva centimetra. U zavisnosti od opreme dolazi na felnama veličine do 18 inča uz potpuno LED farove i zadnja svetla.

Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Captur druge generacije ima prtljažnik kapaciteta 536 litara, a što se tiče pogona biće dostupan sa sa 1.0 i 1.3-litarskim benzinskim agregatima snage 100-155 KS, kao i dve dizelske 1.5-litarske dCi jedinice sa 95 KS i 115 KS.

Novi Captur imaće po prvi put i plug-in hibridnu verziju koja će moći da pređe 45 kilometara samo na električnu energiju.

Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Bazični benzinac je 3-cilindarski 1.0 TCe sa 100 “konja” i 160 Nm. Sledi 1.3-litarski četvorocilindraš TCe 130, koji proizvodi 130 KS i 240 Nm, a u vrhu ponude je agregat iste zapremine ali sa 155 KS i 270 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Najslabiji brzinac povezan je sa 5-brzinskim manuelnim menjačem, dok je TCe 130 uparen sa 6-stepenim manuelnim prenosnim sistemom, a 7-brzinski DCT automatik sa duplim kvačilom dostupan je kao opcija. TCe 155 standardno se isporučuje sa DCT menjačem.

Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Dizelaši su 1.5 Blue dCi 95 koji razvija 95 konjskih snaga i 240 Nm i 1.5 Blue dCi 115 sa 115 “konja” i 260 Nm maksimalnog obrtnig momenta.

Oba dizel motora su opremljena 6-brzinskim manuelnim menjačem, dok se kod snažnijeg DCT automatik može naručiti kao opcija.

Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Po prvi put Renault Captur biće dostupan i u E-Tech plug-in hibridnoj verziji. Ovaj model pojaviće se na tržištu 2020. godine, a hibridni pogon predstavlja kombinaciju 1.6-litarskog benzinca i dva elektromotora.

Električna energija se skladišti u baterijama kapaciteta 9,8 kWh, kako bi vozilo moglo da pređe i do 45 km u čisto električnom režimu vožnje, pri brzinama ne većim od 135 km/h.

Više fotografija novog Renaulta Captur pogledajte u Galeriji.

Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu