Vesti -

Preminula Barbi Keli

Još jedna tužna vest potresla je muzički svet - preminula je Barbi Keli, članica popularnog irskog benda "Keli femili" (The Kelly Family). Imala je samo 45 godina, a umrla je svega nekoliko dana pre svog rođendana.

Izvor: B92, Jutarnji list
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Informaciju o preranom odlasku omiljene muzičke zvezde objavili su članovi njene porodice na zvaničnojj internet-stranici benda, koji je devedesetih žario i palio scenom hitovima kao što su "An Angel", "Fell in Love With an Alien" i "Nanana".

"Naša voljena sestra Barbi preminula je pre nekoliko dana nakon kratke bolesti. Duboko smo ožalošćeni, beskrajno će nam nedostajati i uvek ćemo je nositi u srcu. Zahvaljujemo svima na saosećanju i molitvama", napisali su, ali nisu naveli od čega je zvezda bolovala.

Njen brat Džimi u otvorenom pismu iz 2013. otkrio je kako se Barbi dugo borila s ozbiljnim mentalnim problemima koji su joj onemogućavali samostalan život.

"Ne može se sama brinuti o sebi, mora biti pod stalnim nadzorom... Život u središtu javnosti nije bio dobar za nju", rekla je svojevremeno i Barbarina sestra Patriša.

Barbi se upravo zbog mentalne bolesti pre 20 godina povukla iz javnosti. Kao mlada, u porodičnom bendu "The Kelly Family" svirala je udaraljke i gitaru, a povremeno se s članovima porodice pojavljivala i na koncertima i učestvovala u stvaranju njihovih albuma.

Irsko-američki muzičari karijeru su započeli 1975. godine uličnim koncertima koje su održavali širom Europe. Veliki proboj na muzičkoj sceni imali su 1994. godine kad su snimili hit-album "Over the Hump", koji je braću i sestre Ejndžela, Padija, Patrišu, Maite, Keti, Barbi, Džona, Džimija i Džoija pretvorio u megazvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu