Vesti -

Dragan Petrović Pele: "Zvao sam Mikinu ženu, nisam mogao da je ne okrenem"

Glumac i profesor glume na Fakultetu dramskih umetnosti Dragan Petrović Pele, nakon bolnih ispovesti glumica Milene Radulović (25) i Ive Ilinčić (24) o seksualnom zlostavljanju i uznemiravanju od učitelja glume Miroslava Mike Aleksića (68), pružio je podršku svojim koleginicama i otkrio kako je saznao kroz kakav užas su prošle.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Katarina Žutić: "Aleksić je već mator čovek, žao mi je što se ovo nije desilo ranije"

"Ja sam saznao u subotu uveče. Moje dve studentkinje, Iva Ilinčić i još jedna koja nije u javnosti, ali je moj student, pozvale su me i rekle da imaju nešto da mi kažu, ali ne preko telefona - kroz suze, naravno. Insistirao sam da mi kažu o čemu se radi i da se nađemo odmah, i tada sam sve saznao. One su mi rekle, a onda sam krenuo da guglam i listam naslove i bio sam malo je reći zatečen. Poražen sam kao čovek, poništen, katatoničan - gledate u jednu tačku. Još uvek ne može taj adrenalin da spadne i dovede se u neku normalu", započeo je glumac, pa otkrio kakav je on imao odnos sa optuženim učiteljem.

Anica Dobra: "Devojke sa korakom od milion milja"

Rekao je da nije nikada imao kontakt sa njim da se konsultuje kakav je ko student, jer njega to nije zanimalo, niti je on o tome pričao.

"On nije bio mag za decu. Od toga se sada pravi fama, ali to nije tačno. Pedagogija u glumi, to je potpuno nešto drugo i razlikuje se od glume. Nije isto biti profesor glume i glumac. Ono što sam čuo za Aleksića je da je bio strog i to je to, nijednog trenutka nisam pomislio da se takve stvari dešavaju tamo. Sad ima različitih polemika oko FDU-a, mi imamo svoj plan i program po kome se radi kao visoko obrazovna ustanova. Najbolje bi bilo da studente pitate da vam kažu kako je na FDU, moji časovi su otvoreni za sve", rekao je on.

Nikola Đuričko i Gordan Kičić ujedinjeni u jednoj poruci FOTO

"Zvao sam Mikinu ženu, nisam mogao da je ne okrenem. Ona je dobar profesor, nikad ružnu reč nismo razmenili. Mi na FDU smo dovedeni u situaciju da se pravdamo, bez ikakve potrebe", dodao je Dragan Petrović Pele, prenosi "Blic".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 140 idi na stranu