Vesti -

Ispovesti drugih žrtvi Mike Aleksića: "Tražio mi je da ustanem i da se okrenem"

Nakon ispovesti glumice Milene Radulović, druge žrtve Miroslava Mike Aleksića su skupile hrabrost da podele svoja užasna iskustva sa predavačem glume.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija/Foto: Depositphotos/Zdyma4
Ilustracija/Foto: Depositphotos/Zdyma4

Pročitajte još:

Igor Jurić o hapšenju Miroslava Mike Aleksića: Jedna od priča za koju smo znali

Tihomir Stanić o Mileni Radulović: "Tražiti od žrtve bilo kakvo objašnjenje - to je zločin!"

Sara Zeljković opisala je detaljno kako je krenula u Aleksićevu školu glume kada je imala šest godina i kako su svi u grupi od prvog dana trpeli psihičku torturu od Aleksića.

"Na svako Mikino pitanje treba da imaš jasan odgovor i strah te je da li će te nazvati pogrdnim imenom - guska, glupača i slično", navodi Zeljković.

Posle podrške - napadi: Užasne poruke Mileni Radulović nakon njene ispovesti

U objavi dalje navodi da je Aleksić pravio od sebe kult ličnosti i kako je napravio "eko sistem koji mu je omogućio da ima potpunu kontrolu nad pojedincima koji pripadaju grupi", da bi potom opisala šta joj se desilo kada je imala šesnaest ili sedamnaest godina.

Mika ju je pozvao u svoju kancelariju na razgovor. Počeo je da je postavlja pitanja vezana za seks, poput "da li se kre*eš", "da li voliš da se kre*eš" i "a gde najviše voliš da se kre*eš".

"Sledeće što je uradio bilo je da mi je tražio da ustanem i da se okrenem, što sam ja poslušno uradila, da bi me on potapšao/potreskao po du*etu i rekao 'Malo je kanta ali može da prođe", napisala je ona.

Zeljković je navela da se nakon ovog događaja nije vraćala u školu i pozvala devojke da istupe ako im se desilo slično.

"Aleksić je moralna nakaza": Stižu poruke podrške za Milenu Radulović

Zeljković je podelila i jedan odgovor na njenu objavu, koji je glasio: "Isto me je pitao, ali isto".

Još jedna devojka se javila, ali anonimno, koja je rekla da je njoj isto bilo postavljeno to pitanje, a kad je Aleksiću odgovorila da nije imala seksualne odnose ni sa kim, on ju je pitao "pa šta čekaš?".

Hana Selimović: "I ja vučem traume iz Mikine škole"

Jedna Beograđanka takođe je progovorila o svom iskustvo dok je dve godine bila u njegovoj školi u Radio Beogradu.

"Mikina grupa je sa ove distance bila kao neka sekta, a on vrhovni guru. Mika je imao taj stav da kao s decom priča kao sa odraslima, a u to je ulazio neki ortački odnos s klincima koji su mu miljenici, ali i čitav spektar uvreda. Umeo da je viče deci 'kravo', 'gusko', podrugljivo je znao da kaže i – kako si se to obukla", navodi ova Beograđanka.

"Zgroženi" Miodrag Radonjić o Miki Aleksiću: "Nijedan znak nije upućivao da se dešava tako nešto"

Dodala je da je nalazio slabe tačke i tu gazio. Decu. Nekima se uvukao pod kožu, voleli su ga i plašili ga se istovremeno.

"Ja sam bila klinka, možda sam imala oko osam, devet godina tada, i te dve godine sam iz Radio Beograda kući redovno dolazila u suzama. Nisam mogla da podnesem te procene, uvrede i dranje. Dve godine sam mislila da sam ja kriva što se ne adaptiram kao neki drugi i verovala sam da sam suviše slaba. Otišla sam kad su moji roditelji primetili da mnogo plačem, lošije spavam, jedem. I danas mi je muka kad pomislim na Mikinu grupu", navela je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 140 idi na stranu