Vesti -

Uhapšena bivša devojka Džefrija Epstina: Zavodila je i dovodila maloletnice koje je on zlostavljao

Britanska naslednica Gislejn Maksvel koja je postala savetnica osramoćenog finansijera Džefrija Epstina uhapšena je danas, izjavila su dva njujorška izvora.

Izvor: nbcnewyork
Podeli
Foto: Getty Images, Mark Mainz / Staff
Foto: Getty Images, Mark Mainz / Staff

FBI ju je uhapsio u Nju Hempširu pod optužbom da je umešana u slučaj s Epstinom koji je seksualno zlostavljao maloletnike, a očekuje se da će se danas pojaviti na saveznom sudu, kažu izvori.

Kćerka medijskog mogula Roberta Maksvela, Gislejn je bila u vezi sa Epstinom i decenijama je bila na strani ovog investitora.

Ali, navodno je takođe pomagala Epstinu da dovodi i zavodi tinejdžerke kako bi one imale seksualne odnose sa ovim bogatim i moćnim čovekom.

U optužnici se navodi da je Maksvel "pomagala, olakšavala i doprinela zlostavljanju maloletnih devojčica od strane Džefrija Epstina tako što je, između ostalog, pomagala Epsteinu da regrutuje, zavodi i na kraju zlostavlja žrtve za koje su oboje znali da su mlađe od 18 godina".

Foto: GettyImages, Stephanie Keith / Stringer
Foto: GettyImages, Stephanie Keith / Stringer

Optužena je za zavođenje maloletnika kako bi se upustili u ilegalne seksualne radnje i obezbeđivanje prevoza maloletnika sa namerom da se bave nelegalnim seksualnim aktivnostima

Između 1994. i 1997. godine Maksvel je bila među Epstinovim najbližim saradnicima i takođe je bila u "prisnoj vezi" s njim, navodi se u optužnici.

U istom periodu zavodila je više maloletnih devojčica da bi se one upuštale u seksualne radnje sa Epstinom, piše u optužnici.

Pokušala je da se sprijatelji sa njima, pitajući ih o njihovim životima i porodicama, a zatim su ona i Epstin izgradili prijateljstva vodeći žrtve u bioskop ili kupovinu.

Maksvel bi "pokušala da normalizuje seksualno zlostavljanje za maloletnu žrtvu tako što bi raspravlja o seksualnim temama, skidala se pred žrtvom, bila prisutna kada se maloletna osoba skida i / ili bude prisutna tokom seksualnih činova koji uključuju maloletnu žrtvu i Epstina", navodi BBC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 126 idi na stranu