Vesti -

Roditelji ispisali devetogodišnjaka s fakulteta: Ipak neće postati najmlađi diplomac

Roditelji devetogodišnjeg Lorena Simonsa ispisali su ga s Univerziteta Ajndhoven nakon što su predavači istakli da on neće biti sposoban da završi fakultet dovoljno brzo i tako postane najmlađa osoba na svetu koja je diplomirala.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Loren je trebalo da završi studije elektronskog inženjeringa do kraja godine i tako postane prva osoba koja je diplomirala na Univerzitetu pre 10. godine života. On i njegove kolege uklonjeni su s jednog od predmeta jer je njihov projekat potrebno dodatno testirati. Kako je testove nemoguće završiti pre njegovog rođendana 26. decembra, onda su mu planovi pali u vodu.

"On je veoma talentovan dečak, koji je išao kroz studije na izvanredan način“, rekao je portparol univerziteta.

Roditelji su ipak odlučili da ga ispišu sa ovog univerziteta i odvedu ga da diplomira na nekom drugom univerzitetu.

"Do prošle nedelje sve je bilo u redu, a sada pričaju o odlaganju u trajanju od 6 meseci“, rekao je razočarano njegov otac Aleksander.

Otkrio je da je sve bilo u redu do momenta kada su oni rekli da žele da njihov sin doktorira na drugom fakultetu, piše Independent.

"Postoji veliko interesovanje drugih univerziteta za njega. Svi žele da budu deo njegovog života i planova“, dodao je Aleksander.

Najmlađa osoba na svetu koja je diplomirala je Majkl Kearni iz Amerike koji je diplomirao u junu 1994. godine kada je imao 10 godina i 4 meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 116 idi na stranu