Vesti -

"Ponosan sam što sam Srbin": Šta je Divac rekao CNN-u na dan početka NATO bombardovanja? VIDEO

Na današnji dan pre 20 godina počelo je bombardovanje Srbije od strane NATO alijanse. Čitava zemlja se priseća tog strašnog dana, ali i narednih 77.

Izvor: B92, Blic Sport
Podeli
GettyImages
GettyImages

Vlade Divac, tadašnji centar Sakramento Kingsa, na dan početka bombardovanja 1999. godine, dao je intervju poznatom voditelju Si-En-Ena Leriju Kingu, koji je uživo emitovan na toj televizji.

Jedna od najuticajnijih televizijskih stanica na planeti prenela je mišljenje legendarnog košarkaša, sada generalnog menadžera Kingsa, koje se poklapa sa onim koje je imala čitava nacija u teškim momentima.

"Tužan sam zbog svega što se dešava u mojoj zemlji. Znate, američki narod je obmanut o onome što se dešava u Jugoslaviji. Užasno je. Pokušavam da razgovaram sa svojom porodicom, jedva mogu da uspostavim vezu. Brat me zvao pre sat vremena. Bombardovanje je. Grozno je", rekao je Divac.

On se osvrnuo na svoju porodicu, koja je u tim trenucima bila u Srbiji.

"Brat mi je u Beogradu, porodica južno od Beograda. Pokušavaju da nađu mesta u skloništima. Čujem da ima žrtava", odgovorio je Vlade.

"Srbija je suverena zemlja. Meni je žao svih žrtava i srpskih i albanskih, ako to znači da su poginuli nevini ljudi. Problem je u nevinim ljudima koji plaćaju cenu zbog toga što političari na obe strane rade. Pokušavam da izvučem iz Srbije bebu mog brata. Tužno je što je ona u skloništu", rekao je Divac i dodao:

GettyImages
GettyImages

"Svako stoji iza svoje strane. Ja sam ponosan što sam Srbin. Nisam političar, rekao sam to, ali stvarno žalim zbog toga što se sada dešava mom narodu", zaključio je Vlade Divac 24. marta 1999. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 120 idi na stranu