Vesti -

Gnusna tajna čuvenog filma: Prećutao sam joj scenu silovanja

“Poslednji tango u Parizu“ pod režiserskom palicom Bernarda Bertolučija je jedan od onih filmova koji i danas uzbunjuje javnost i kritičare, iako je sniman 1972. godine.

Izvor: B92
Podeli
foto: screenshot
foto: screenshot

Svi koji su gledali film sećaju se scene Marlona Branda i tada devetnaestogodišnje Marije Šnajder. Godinama kasnije, Marija je svedočila u javnosti da je scena silovanja dvoje ostavila doživotne traume po nju tvrdeći da za nju nije ni znala.

Nedavno se pojavio još jedan video u kojem i sam režiser svedoči o detaljima snimanja sporne scene.

Kako prenosi, “Hafington post“, Bertoluči je priznao da je Brando insistirao da snime scenu silovanja o kojoj Marija neće znati mnogo toga. Uz malo reči, bez dozvole Marije, Marlon Brando je navodno silovao glumicu kako bi scena bila što upečatljivija.

“Scena sa buterom je bila ideja koju sam dogovorio sa Brandom, jutro pre snimanja“, rekao je Bertoluči u intervjuu koji je dao 2013. godine – “U neku ruku me je grizla savest što nisam rekao Mariji šta će se dogoditi. Želeo sam reakciju devojčice koja je istinski ponižena, a ne glumice. Mislim da nas je jako mrzela jer joj nismo rekli“

Rekao je da je osećao krivicu, ali da nikada nije zažalio zbog odluke koju je doneo.

“Da bi nešto prihvatila smatrao sam da mora da bude u potpunosti slobodna. Nisam želeo da prihvati te emocije i da ih odglumi već da ih u potpunosti oseti. Nakon toga celog života me je mrzela“, priznaje.

I sama glumica je otkrila da se nakon te scene osećala poniženo i silovano, kao i da nikada nije znala da će se tako nešto naći u scenariju. Ni Bertoluči, ni Brando joj se nikada nisu izvinili niti pokazali da ih je sramota zbog sporne scene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu