Vesti -

Brenson otkrio kako su nastale sve njegove velike ideje

Ričard Brenson, britanski poslovni magnat, čije bogatstvo vredi više od pet milijardi dolara, dao je savet onima koji žele da budu uspešniji kako da to postignu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Prema rečima Brensona sve njegove velike ideje rođene su u kadi.

“Volim kupanje. Tu volim da se opuštam i da razmišljam”, rekao je Brenson koji je dodao da je briga o sebi ključni sastojak za uspeh.

“Mislim da ljudi koji ne brinu o sebi neće ni imati uspešne dane. Jedini način da sve obavite jeste da osetite endorfin i da se zaista osećate zdravim”, dodao je on.

Da rituali u kadi zaista mogu biti zdravi i korisni za inspiraciju ističe ipsiholog Džon Kunijus sa Univerziteta u Filadelfiji.

“Postajete manje svesni okruženja i više ste svesni svojih misli”, navodi Kunijus odgovarajući na pitanje zašto nas tuširanje i kupanje najviše inspirišu.

“Nepostojanje konkretnog zadatka je jedan od presudnih razloga za stvaranje iznenadnih ideja”.

Druga stvar koja je Brensonu pomogla da ideje pretvori u stvarnost jeste stalno posedovanje olovke i papira.

“Ono što je neophodno da uvek imate kod sebe, a što mnogi ne usvajaju, jeste beležnica i olovka. I obavezno držite otvorene oči. Toliko je stvari i konverzacija koje vas mogu inspirisati, ideja do kojih ćete doći i ubrzo zaboraviti ukoliko ih ne napišete”, priča Brenson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu