Vesti -

Producent "predator" pomogao Klintonu u aferi "Levinski"

Harvi Vajnštajn je pružio finansijsku i moralnu podršku svom prijatelju Bilu Klintonu, kada ga je, 1998. godine, u vreme kad je bio predsednik, afera s mnogo mlađom koleginicom umalo koštala posla.

Daily Mail
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Holivudski producent bio je među šačicom onih koji su ga podržali i dao mu je ček od 10.000 dolara za pokrivanje troškova odbrane na sudu, gde je lažno svedočio o svom odnosu sa Monikom Levinski.

Klinton, koji je tada imao 49 godina, pravdao se da nije imao odnose sa Monikom Levinski, koja je tada imala 22 godine. Iako to nije bila istina, zahvaljujući više od 2,2 miliona dolara donacija od Vajnštajna i njegovih prijatelja, Klinton je ostao u Beloj kući.

To se dogodilo samo godinu nakon što je navodno silovao glumice Rouz Mekgovan i Aziju Arđento u hotelskim sobama, u kojima je maltretirao više od 40 žena.

Ipak i Vajnštajn je imao koristi od Klintonovih. Hilari Klinton je nekoliko meseci kasnije prisustvovala prikazivanju njegovog filma "Zaljubljeni Šekspir", uprkos činjenici da se u to vreme njen muž suočavao sa impičmentom pred Senatom.

Producent je takođe organizovao veliku rođendansku zabavu za Hilari 2000. i prikupio novac za njenu kandidaturu za Senat i neuspele pokušaje da uđe u trku za Belu kuću.

Hilari i njena ćerka Čelzi nisu ponudile javnu podršku Vajnštajnovim žrtvama, a bivša sekretarka SAD samo je prokomentarisala da je razočarana u reditelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu