Vesti -

"Lenji migranti" uživaju u Toskani, i to za sve pare...

Čuvena italijanska pokrajina Toskana, poznata po živopisnim pejzažima i bogatom kulturnom nasleđu, jedna je od omiljenijih turističkih destinacija u Evropi. U njoj su se ovih dana odmarali proslavljeni holivudski glumac Samjuel L. Džekson i bivši košarkaš Medžik Džonson.

Izvor: B92, independent.co.uk
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Džonson je prošle nedelje na Tviteru objavio fotografiju na kojoj se vide njih dvojica kako sede na klupi, okruženi kesama iz luksuznih prodavnica, koju je prokomentarisao rečenicom:

"Sem i ja kuliramo na klupi u Forte dei Marmi, u Italiji. Fanovi su počeli da staju u red da bi se slikali sa nama."

I ništa ne bi bilo neobično da se tu nije upleo italijanski komičar Lika Botura, koji je od fotografije napravio meme sa propratnim tekstom:

"Odmaralište Boldrini u Forte dei Marmi. Kupovina u Pradi za naših 35 evra. Podelite ovu sliku ako ste besni zbog toga".

Iznos od 35 evra migranti, primljeni u Italiju po kvotama EU, dobijaju za smeštaj.

Tekst je, u stvari, mala igra reči, koja se odnosi na italijansku političarku Lauru Boldrini, koja se otvoreno zalaže za politiku prihvatanja migrnata.

Boturina montaža je ubrzo postala viralna, a komentatori su pogrešno protumačili Boturine namere i otvoreno u komentarima izražavali svoj prezir, gađenje i "sramotu" koju bi "dvojica migranata" trebalo da osećaju zbog svoje ekstravagantne kupovine.

Botura je kasnije na Fejsbuku napisao:

"Meme je podeljen više hiljada puta i 40 odsto ljudi je shvatilo provokaciju. 30 odsto je bilo besno, a 20 procenata je bilo mišljenja da je meme rasistički i da ja nisam prepoznao Samjuela L. Džeksona i Medžika Džonsona."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 190 idi na stranu