Vesti -

Slučaj Polanski: Žrtva mu oprašta, ali sud ne

Američki sudija odbacio je molbu Samante Gejmer da zatvori slučaj protiv poljskog reditelja Romana Polanskog, optuženog da ju je silovao pre 40 godina.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Još jedna žena tvrdi da ju je Polanski seksualno zlostavljao

Sudija Višeg suda u Los Anđelesu Skot Gordon doneo je presudu da Polanski mora da se vrati u Kaliforniju na sud ako očekuje da reši slučaj optužbi za seksualni napad.

Gordon je naveo da je Polanski i dalje begunac i da sud ne može da odbaci slučaj "samo zato što bi to bilo u najboljem interesu žrtve".

Gejmer je u junu tražila od suda da zatvori slučaj i okonča "40-godišnju kaznu" koju su, kako je rekla, dobili i počinitelj i žrtva.

Njen zahtev je odbijen u petak, na dan kada je Polanski napunio 84 godine.

"Njena izjava je dramatični dokaz dugotrajnog i traumatičnog uticaja koji ovi zločini i odbijanje optuženog da izvrši sudske naredbe i pojavi su na sudu imaju na njen život", napisao je Gordon u presudi.

Polanski je optužen da je drogirao i silovao Gejmer koja je tada imala 13 godina, u kući Džeka Nikolsona 1977.

Reditelj je priznao da je imao nezakonit seksualni odnos s maloletnicom u zamenu za odbacivanje težih optužbi za drogiranje i silovanje i proveo je 42 dana u pritvoru pre nego što je pušten uz kauciju, a zatim pobegao u Francusku. Njegovi advokati nisu uspevali da ubede sudije da ga osude u odsustvu.

Gejmerova je ranija izjavila da je oprostila Polanskom i više puta rekla da želi da se slučaj završi.

Polanski živi u Francuskoj. Sa 21 dugometražnim filmom, on je osam puta nagrađivan nagradom Cezar, dva puta za najbolji film, "Tesa" (1980) i "Pijanista" (2003), za koji je dobio i Oskara, i četiri puta kao najbolji reditelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 190 idi na stranu