Vesti -

Arnold Švarceneger: Ja znam prave naciste. Sada počivaju u paklu

Arnold Švarceneger je javno osudio način na koji je Donald Tramp reagovao na nasilje u Virdžniji do kog je došlo zbog rasizma.

daily mail
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Nakon što je predsednik SAD okrivio "obe strane" u ovom sukobu, bodibilder, bivši guverner Kalifornije i glumac, odgovorio mu je putem videa na društvenim mrežama.

On kaže da je predsednik trebalo da jasno stane protiv svakog oblika rasizma.

"Ja znam prave naciste, jer sam rođen u Austriji 1947.", kaže Švarceneger.

"Dok sam odrastao, bio sam okružen slomljenim ljudima... ljudima koji su se iz rata vraćali puni gelera i krivice. Ljudi koje je neko prevario da se priklone gubitničkoj ideologiji. I ja vam kažem: ti duhovi koje vi glorifikujete, proveli su ostatak svojih života u sramoti a sada počivaju u paklu".

Švarceneger smatra da je Tramp imao "moralnu odgovornost" da nedvosmisleno progovori protiv rasista dodajući da u rasizmu "ne postoje dve strane".

"Mržnja nema dve strane. Ako odabereš da marširaš sa zastavom koja simbolizuje smrt miliona ljudi, tu nema dve strane. Jedini način da pobediš glasne, besne glasove mržnje je da im se suprotstaviš glasnijim i razumnijim glasom. A to uključuje i vas, predsedniče Tramp", rekao je glumac.

"Zemlja koja je pobedila Hitlerovu vojsku nije mesto u kom možete nositi nacističke zastave. Linkolnova partija neće stajati uz one koji nose ratne zastave propale Konfederacije".

Švarceneger se direktno obratio rasistima:

"Neonacisti, beli nacionalisti i neokonfederalisti, dozvolite mi da budem prost: vaši heroji su gubitnici. Nikad nije kasno da odaberete da učite i napredujete, da razumete da sva ljudska bića vrede isto".

Tramp je žestoko kritikovan, nakon što je posle marša neonacista u Šarlotvilu izjavio da "među njima ima finih ljudi" i konfederaciju nazvao "lepim delom Američke istorije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 190 idi na stranu