Vesti -

Zvezde hita "Despasito" besne na predsednika Venecuele

Zvezde svetskog hita Despasito optužile su predsednika Venecuele da je njihovu pesmu iskoristio u političke svrhe.

Izvor: BBC
Podeli
Foto: Youtube Screenshot/LuisFonsiVEVO
Foto: Youtube Screenshot/LuisFonsiVEVO

Naime, predsednik Venecuele Nikolas Maduro je u svom televizijskom šou programu ovog vikenda predstavio izmenjenu verziju ovog hita. U prepravljenom tekstu Maduro promoviše svoje planove za sastav nove kontroverzne skupštine, koja će biti izabrana u nedelju da prepravi Ustav.

Taj potez iznervirao je portorikanske zvezde Luisa Fonsija i Dedija Jenkija koji su se oglasili na društvenim mrežama.

"Nijednog trenutka nisam bio upitan niti sam odobrio izmenu teksta pesme 'Despasito' u političke svrhe, posebno ne u žalosnoj situaciji u kojoj se našla Venecuela, zemlja koju mnogo volim“, napisao je Fonsi.

"Moja muzika je namenjena svima onima koji žele da je čuju i uživaju u noj, a ne da bude korišćena kao propaganda čija je namera da manipuliše voljom naroda koji plače za slobodom“, dodao je on.

Foto: Getty
Foto: Getty

Dedi Janki je objavio fotografiju Madura pored koje je napisao: "To što ste ilegalno upotrebili našu pesmu ne može da se uporedi sa zločinima koje ste počinili u Venecueli. Vaš diktatorski režim je šala ne samo za moju braću iz Venecuele već za čitav svet“.

Venecuelu već nekoliko meseci potresaju nasilni protesti, a milionski broj stanovnika pridružio se generalnom štrajku prošle nedelje. Stotinu ljudi izgubilo je živote u nemirima.

Neverovatna popularnost pesme Luisa Fonsija i Dedija Jenkija Despasito smestila je ovaj hit na vrhu svih lista ujedno postavši najslušanija pesma ikada. Nedavno je objavljeno i da je podigla zanimanje za zemlju u kojoj su mega zvezde rođene uspevši da Portoriko ponovo oživi nakon bankrota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu