Vesti -

Konačno rešena "misterija" Bermudskog trougla?

Naučnici i teoretičari zavere dosad su predložili svaki zamislivi scenario koji može da objasni misteriozne nestanke aviona i brodova u Bermudskom trouglu. Međutim, jedan australijski naučnik kaže da je došao do "jednostavnog" objašnjenja, koje dosad nije razmatrano.

daily mail
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Dr Karl Kruželnički kaže da u oblasti između Portorika, Bermuda i Majamija nema ničeg neprirodnog, nego da je reč o ljudskoj greški.

"Bermudski trougao nije ni po čemu izuzetan u odnosu na druge krajeve sveta, čak ni po broju avionskih nesreća", tvrdi on navodeći podatke Američke obalske straže.

"Blizu je ekvatora i bogatom delu sveta, pa u toj oblasti ima mnogo saobraćaja".

Kruželnički navodi primer nestanka američkog bombardera 1945. nakon kog je nestao i hidroavion koji je poslat da ga potraži.

On kaže da u tom, kao i u drugim slučajevima nestanka, presudnu ulogu igraju ljudske greške i ističe da radio transkripti nastali tokom pada aviona sugerišu da je neiskusni pilot kom je savetovano da leti ka zapadu, zapravo leteo na istok. Kad je reč o hidroavionu, Kruželnički tvrdi da je on eksplodirao i da nije nestao bez traga kako se ranije mislilo.

Ni Američka obalska straža ne priznaje postojanje takozvanog Bermudskog trougla, tvrdeći da se učestalost nesreća može pripisati samo tome što je reč o vrlo prometnoj oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu