Vesti -

"Ako želite sreću, ne stupajte brzo u brak i budite feministi"

Slavna glumica Helen Miren dala je grupi američkih apsolvenata savete za srećniji život, koji se svode na pet osnovnih pravila.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Prvi i najvažniji savet koji je dala studentima Univerziteta Tulejn u Nju Orleansu jeste da ne stupaju prebrzo u brak. Glumica se inače udala za svog dugogodišnjeg partnera, režisera Tejlora Hakforda, u 53. godini.

Njen drugi savet je da "tretiraju ljude kao ljude".

"Svaka osoba zaslužuje jednako poštovanje i velikodušnost", rekla je Miren.

Dodala je i da bi svaka osoba, bez obzira na pol, trebalo da bude feminista, što su studenti pozdravili gromoglasnim aplauzom.

"Kada se ženama ukaže poštovanje, i daju mogućnost i sloboda da slede svoje snove i ambicije, život postaje bolji za sve", rekla je Miren.

Glumica smatra da je feminizam neophodan ukoliko čovečanstvo želi da krene napred.

"Ja sam se izjasnila kao feministkinja i podstičem vas da učinite isto", rekla je.

Njen treći savet je da treba zanemariti sve one koji osuđuju i negativno komentarišu vaš izgled, naročito ako je u pitanju anonimna osoba koja vreba na internetu.

Četvrti biser mudrosti koji je podijelila sa studentima je da ne izbegavaju strah i da ga u trenucima kada nastaje, pogledaju "pravo u lice".

Peti i poslednji savet jeste da ne treba komplikovati stvari. Takođe, studentima je savetovala da svake nedelje bar jednom pozovu svoje roditelje i kažu im "hvala", kao i da njihova srca budu otvorena prema ljubavi.

Preporučila im je da ne puše, ne oklevaju i ne mešaju seks s ljubavlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 161 idi na stranu