Vesti -

Rudarski magnat poklonio 300 miliona dolara u dobrotvorne svrhe

Rudarski magnat Endrju Forest je danas saopštio da donira 300 miliona dolara u dobrotvorne svrhe, što je opisano kao rekord u dosadašnjoj filantropiji Australije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Forest (55) koji je šef firme "Forteskju metal grup" i njegova supruga Nikola, objavili su da će novac biti uložen u istraživanje karcinoma, istraživanja australijskog univerziteta, podršku ugroženima, među kojima su i Aboridžini, kao i za borbu protiv ropstva širom sveta, javlja AP.

Australijski premijer Malkom Turnbol opisao je ovaj gest kao "najveći pojedinačni filantropski poklon" u istoriji Australije i "najveću donaciju jednog živog Australijanca", i dodao da će ovaj gest promeniti život hiljadama ljudi.

Forestovo bogatstvo se, prema ovogodišnjem izveštaju magazina Forbs procenjuje na 4,3 milijarde dolara.

"Jednostavno poručujem Australijancima, pružite šta možete, a ukoliko to nije novac, vreme je podjednako vredno", rekao je Forest.

Najveća pojedninačna donacija u Australiji bila, pre ove, je donacija milijardera Dzejmsa Pakera, vlasnika kompanije "Kraun Rizorts" od 150 miliona dolara 2014 godine, koja je bila namenjena za umetnost i pomoć aboridžinskim zajednicama.

Forest i njegova supruga bili su prvi koji su se pridružili pokretu "Obećanje o davanju" (The giving pledge) koji su osnovali suosnivač Mikrosofta Bil Gejts i američki milijarder i filantrop Voren Bufet. Pokret obavezuje milijardere da doniraju veći deo svog bogatstva u dobrotvorne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 161 idi na stranu