Vesti -

Deca Bila Gejtsa dobila su mobilne telefone tek sa 14 godina

Deca danas sve ranije dobijaju pametne telefone - već u prvim razredima osnovne škole, a neka čak i ranije, pa nije lako odgovoriti na pitanje kada bi roditelji detetu trebalo da kupe prvi telefon. Međutim, ako pitate jednog od osnivača Majkrosofta i najbogatijeg čoveka na svetu, on će verovatno savetovati roditelje da ne treba da žure sa kupovinom pametnih telefona svojoj deci.

Izvor: Dnevnik.hr
Podeli
GettyImages
GettyImages

Deca Bila Gejtsa su mobilne telefone dobila tek kada su napunila 14 godina. Iako su se konstantno žalili na to da su njihovi drugovi telefone dobili mnogo ranije, Dženifer (20), Rori (17) i Fibi (14) su morali da čekaju do 14. rođendana da bi dobili prvi telefon.

Gejts, u intervjuu za britanski Mirror, nije rekao koje telefone deca koriste, ali je njegova žena Melinda pre nekoliko godina izjavila da su Eplovi proizvodi zabranjeni u kući, i da njihova deca nikada nisu ni tražila da im kupe neki proizvod sa logom jabuke, tako da je sigurno da ne koriste Ajfon.

GettyImages
GettyImages

Osim što deci nisu kupili telefone pre 14. godine, Bil i Melinda su postavili još neka pravila u vezi sa upotrebom pametnih telefona - zabranjeno je njihovo korišćenje za stolom tokom ručka i večere, a deca ne smeju ni da koriste mobilne uređaje kasno uveče da im kasno surfovanje internetom ne bi poremetilo ritam spavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 165 idi na stranu