Vesti -

Goran Dimitrijević i Ana Mitić vode Vesti Prve televizije

Jedan od najprepoznatljivijih glasova i voditelja u Srbiji, Goran Dimitrijević od ove nedelje je zvanično deo informativnog programa Prve televizije. Dugogodišnjeg prezentera I novinara B92 gledaćemo od ponedeljka 3. aprila radnim danima u 18 časova u centralnoj informativnoj emisiji – “Vesti” Prve televizije koju će voditi zajedno sa koleginicom Anom Mitić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Voditelj Zoran Baranac obavljaće ulogu direktora Informativnog programa B92 te će ova odgovornost podrazumevati rad iza kamere.

Prva je uvek važila za televiziju čiji je informativni program prepoznat kao objektivan i aktuelan. Osnovni zadatak redakcije jeste da se gledaoci informišu o temama koje nas sve zanimaju, neposredno i jednostavno, bez komentara, podučavanja i navijanja.

A o novim izazovima, Goran Dimitrijević kaže: “Prva TV svojim produkcijskim kapacitetom i mogućnostima svakako predstavlja izazov za mene koji sam dugo u ovom poslu. Pošto kompletnuIinformativnu redakciju Prve lično poznajem i odavno sarađujemo, lako ću se uklopiti u tim. Vidimo se u Vestima Prve.”

Prva je već ambiciozno zakoračila u novu programsku sezonu unoseći niz novina i osveženja kako u sadržaju tako i u redovima voditelja. Pored najgledanijeg serijskog, zabavnog i dokumentarnog programa, cilj televizije jeste dalje jačanje informativnog segmenta, što je rezultiralo uvođenjenjem kratke forme vesti „150 sekundi“ sa pregledom najvažnijih događaja tog dana, i emisije “Prva tema” koju, pored vikend-vesti Prve, vodi Nevena Madžarević.

Televizija nastavlja da unapređuje standarde i pomera granice u svim programskim segmentima, pripremajući najbolje za svoje gledaoce.

Biografija Gorana Dimitrijevića:

U periodu 1994 – 1999. bio je voditelj na Radiju B92. Za vreme masovnih uličnih demonstracija u Srbiji 1996. godine jedan je od pokretača Vesti B92 na internetu i engleske verzije sajta B92. Svakodnevno ih je citiralo više od 100 svetskih medija. Do 2000. godine pripremao je vesti B92 na engleskom jeziku, sarađivao sa sajtom B92. Tokom 2001. prelazi na novoosnovanu TV B92, gde vodi Vesti i prevodi, adaptira i snhronizuje dokumentarce u produkciji Bi-Bi-Sija. Od 2005. radi isključivo kao novinar i voditelj na televiziji, gde mu je spoljna politika glavno interesovanje. Godinama je vodio centralne Vesti B92 u tandemu sa Živanom Šaponjom Ilić.

Preveo je razne knjige, filmove i TV serije sa engleskog govornog područja. Romani „Zemlja smeha“, „Diplomac“, ili analitičke "Suočavanje s prošlošću" i "Mekmafija" objavljene su u njegovom prevodu.

Veliki je ljubitelj popularne kulture, naročito rok muzike iz njenih raznih perioda. Krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina sarađivao je sa više omladinskih časopisa i fanzina, dok ga elektronski mediji nisu uzeli pod svoje. Rođen je 1969. godine i ima kćerku Milu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 173 idi na stranu