Vesti -

Kad portret Fride Kalo ukrasi tortu

Portret Fride Kalo na torti, mafini sa motivima dela Van Goga, Monea, Sezana, Pikasa - samo je deo onoga što je Saša Aleksić sa slikarskog platna preneo na slatkiše.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Dvadesettrogodišnjem dizajneru iz Svrljiga ovo je za sada samo hobi, a dok osvaja nagrade, mašta da jednom ima i svoju poslastičaru.

On slika, ali ne na platnu. U veštim rukama Saše Aleksića nastaju jestiva umetnička dela.

“Ne volim da crtam na platnu i slučajno sam došao na ideju da slikam na tortama i kolačima, dopalo mi se i u tome sam se pronašao. Hteo sam da spojim to čime se bavim i za šta se školujem, za grafičkog dizajnera, i hobi, poslastičarstvo”, kaže Aleksić.

Na mafinima i tortama koje Saša pravi su motivi dela najpoznatijih umetnika. Iako više voli moderno slikarstvo, uglavnom slika ono što je ljudima prepoznatljivo.

“Na torte sam prenosio Fridu Kalo, Modiljanija, dok su za kolačiće bili Pikaso, Van Gog, Hokni… Monea često radim jer je zahvalan i vrlo prepoznatljiv”, dodaje.

Osim sa izgledom, Saša eksperimentiše i sa ukusima, pa tako u njegovoj kuhinji možete probati i kolače sa paradajzom, šargarepom, krompirom ili graškom.

Za Sašu je, za sada, ovo samo hobi. Nagrade koje osvaja na Sajmovima hrane, za njega su dodatni motiv. I dok radi kao dizajner u firmi koja izrađuje igrice i aplikacije za mobilne telefone, mašta da jednom otvori svoju poslastičaru koja će se i po dizajnu i po ukusu kolača razlikovati od drugih.

Jedina “mana” ovih kolača je što su suviše lepi da bi se pojeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 182 idi na stranu