Vesti -

Madona sakupila 7 miliona dolara pomoći za Malavi

Slavna američka pop pevačica Madona nastupila je na performansu u Majamiju, na kojem je prodajom njenih ličnih stvari sakupljeno više od sedam miliona dolara za pomoć afričkoj državi Malavi, prenela je danas agencija AP.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Madona je sinoć tokom svog nastupa u okviru Sajma moderne umetnosti "Art Basel" u Majamiju kritikovala novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, izjavila da se zbog njega "stidi što je Amerikanka" i poljubila koleginicu Arijanu Grande, a na humanitarnoj aukciji ponuđene su njene lične stvari, među kojima i kostim sa njene turneje i crno-bele fotografije sa njenog venčanja sa Šonom Penom 1985. godine.

Na aukciji je sakupljeno više od sedam i po miliona dolara za pomoć Malaviju, a set s tri fotografije sa Madoninog venčanja prodat je za 230.000 dolara.

Performansu su prisustvovale i druge slavne ličnosti, među kojima i Leonardo di Kaprio, Kris Rok, Dejv Čapel i Kortni Lav, a humanitarna aukcija bila je jedan od mnogih događaja organizovanih u sklopu Sajma "Art Basel".

Slika Damijena Hersta koja se dugo nalazila u Di Kaprijevoj kući u Palm Springsu prodata je za 140.000 dolara, a reprodukcija dela Trejsija Emina iz Madonine lične umetničke kolekcije za 550.000 dolara.

Madona je svog sina Dejvida, čija je majka umrla na porođaju, usvojila pre više od 10 godine iz jednog sirotišta u Malaviju, a po rečima same pevačice, kada ga je prvi put videla imao je malariju i upalu pluća.

Pevačica je takođe prikazala i video snimke iz Malavija i pozvala da se sakupi novac za izgradnju odeljenja dečje hirurgije i intenzivne nege u jednoj od tamošnjih bolnica.

Madonina fondacija "Raising Malawi" osnovana je 2006. godine i sakuplja sredstva za smeštaj, hranu, obrazovanje i lečenje siročadi u Malaviju, jednoj od najsiromašnijih zemalja Afrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu