Vesti -

Susret Lejdi Gage s dalaj-lamom razljutio kineske fanove

Kineski obožavatelji američke pop pevačice Lejdi Gage kritikovali su je na društvenim mrežama jer se sastala s tibetanskim duhovnim vođom dalaj-lamom, na gradonačelničkoj konferenciji u američkoj saveznoj državi Indijani.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Pevačica je na svom profilu na Instagramu objavila fotografiju na kojoj je dalaj-lama drži za ruku, što je izazvalo lavinu negativnih komentara.

"Za Kineze, to je kao da ste se rukovali s Bin Ladenom", napisao je jedan korisnik Instagrama.

Mnogi pratioci optužili su pop zvezdu da je prezrela svoje kineske obožavatelje time što je iskazala poštovanje prema "kineskom teroristi".

Na pitanje da li će susret Lejdi Gage i dalaj-lame dovesti do tenzija između pevačice i kineskih vlasti, portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hong Lei odgovorio je da ne zna ko je Lejdi Gaga.

Prema njegovim rečima, dalaj-lama promoviše nezavisnost Tibeta po celom svetu, a ljudi bi trebalo da "uvide njegovu pravu prirodu".

Američki mediji navode da je dalaj-lama u svom govoru na konferenciji izrazio nadu u bolju budućnost.

"Vreme je da Amerika postane lider u promovisanju ljudskosti, ljubavi i tolerancije, kako bi ceo svet postao bolji. Verujem da će se to desiti pre moje smrti, ali moramo odmah početi da radimo na tome", rekao je tibetanski vođa, a preneo dnevni list "Indijanapolis star".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu