Vesti -

Mašina koja će vam omogućiti da omiljeno pivo napravite kod kuće

Jedna australijska firma lansirala je neku vrstu automata za pravljenje piva, koji vam omogućava da sami pravite svoje omiljeno piće.

Mashable
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

BrewArt je projekat Coopers pivare, a reč je o automatu, sličnom onom za nes i espreso kafu, koji su osmislili zaposleni u toj kompaniji Skot Heris i Pol Burdž.

Ideja je nastala pre osam godina, kada je naglo porasla popularnost unikatnih piva iz mikropivara.

“Želeli smo da ljudi piju manje, ali kvalitetnije. Malo smo istraživali i zaključili da bi nekim ljudima trebalo da omogućimo da prave pivo i da se pritom zabavljaju”, kažu idejni tvorci BrewArt-a.

Inače, ovaj automat sastoji se od dve jedinice: BeerDroid, koji može da napravi 10 litara piva i točilice kapaciteta pet litara, sa zasebnom termoregulacijom koja se zove BrewFlo.

BeerDroid je povezan sa bežičnim internetom, što znači da putem mobilnog telefona možete da nadgledate proces fermentacije i kad niste kod kuće.

Aplikacija će vas obavestiti kada je pivo gotovo, a uređaj će početi da ga hladi, ako niste spremni odmah da ga pijete.

Uz BrewArt se mogu kupiti i svi sastojci potrebni za pravljenje piva, kao i paketi koji će vam omogućiti da napravite repliku vašeg omiljenog piva kod kuće.

BrewArt će početi da se prodaje najpre u Australiji i to od sredine jula po ceni od 799 australijskih dolara za BeerDroid i 699 dolara za BrewFlo.

Nedugo nakon toga, trebalo bi da se pojavi i u SAD i Velikoj Britaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu