Vesti -

Iron Maiden putuje avionom kojim pilotira Brus Dikinson

Legendarni hevi-metal bend Iron Maiden prevoziće se tokom svetske turneje dogodine Boingom 747-400, dvostruko većim avionom nego Boingom 757, kojim su leteli do sada, ali kapetan će i dalje biti vodja benda i pevač Brus Dikinson.

Izvor: Tanjug
Podeli

Dikinson je trenutno u Velsu na obuci za upravljanje Boingom 747, četvoromotornim džambo-džetom, kojim će se iduće godine prevoziti bend, njihovi prijatelji i 12 tona tereta u 35 zemalja na šest kontinenata gde će Ajron Mejden imati koncerte. Tokom turneje koja nosi naziv novog albuma "The Book of Souls", preći će novom letelicom više od 88.500 kilometara.

"Najveća korist od putovanja ovim avionom je što, zahvaljujući njegovoj divovskoj veličini i transportnom kapacitetu, možemo da nosimo svu našu scensku produkciju, opremu i stolove u kargu, bez velikih strukturnih modifikacija, koje smo morali da pravimo na prethodnom modelu 757", rekao je Dikinson.

Na sajtu Ironmaiden.com objavljena je i ilustracija Boinga sa oznakama benda, naziva turneje i neizostavnog lika "Edija", maskote grupe, na repu aviona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 202 idi na stranu