Vesti -

Zbog papinih sumnji sve manje posetilaca Međugorja

Broj italijanskih hodočasnika koji posećuju Međugorje prepolovljen je od kada je papa Franja izrazio sumnje da se Gospa zaista ukazuje u Hercegovini, piše "Njujoprk tajms" čija je reporterka posetila Međugorje.

Izvor: Tanjug
Podeli

Foto: gnuckx / Flickr.com

Poglavar Rimokatoličke crkve je nedavno najavio da će rezultati vatikanske istrage o fenomenu Međugorja uskoro biti objavljeni. Konačne presude o tome priznaje li Vatikan međugorska ukazanja očekuje se vrlo skoro, a ako je suditi prema papinim nedavnim izjavama to bi mogao biti kraj "bezbrižnog" života za stanovnike hercegovačkog mesta koje se zadnjih godina obogatilo na religijskom turizmu, prenose mediji u regionu.

Papa je u više navrata ironično govorio o fenomenu Međugorja, pa je tako poručivao da "Gospa nije direktor poštanske kancelarije koji svaki dan šalje poruke", a od njegovog sarkazma nisu bili pošteđeni ni "vizionari koji nam mogu reći tačno kakvu će im poruku Gospa poslati danas (recimo) u 16 sati".

Mit o ukazanju Gospe u Međugorju nastao je pre 34 godine kada je grupa od šestoro mladih ljudi, prema vlastitim tvrdnjama, videla viziju Device Marije. Troje od njih tvrde da i dalje imaju ukazanja i to da im se Gospa ukazuje gotovo svaki dan, obično u isto vreme.

Međugorska ukazanja tokom godina su postala ogroman biznis i to nekada malo mesto, sačinjeno od kamenih kuća, danas vrvi od hotela, restorana i prodavnica suvenira. Svake godine Međugorje poseti oko milion ljudi, a većinu čine upravo italijanski hodočasnici koji u poslednje vreme, zbog papinih izjava, sve češće zaobilaze Hercegovinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 202 idi na stranu