Vesti -

Zašto je Kim Džong-un popustljiv prema svom bratu?

Izvrsni vođa Severne Koreje navodno je svom polubratu dao posao uprkos tome što ga je njihov zajednički otac pre svoje smrti proganjao.

Izvor: Dnevnik
Podeli

44-godišnji Kim Džong-nam bio je preskočen u nasleđivanju mesta vrhovnog vladara zemlje jer je 2001. godine osramotio oca kada je uhvaćen kako pokušava ući u Japan s lažnim pasošom Dominikanske Republike. Kim Džong-nam je tada rekao da je samo hteo da poseti tokijski Diznilend.

Njegova majka je bila prva ljubavnica Kim Džong-ila, ali budući da je vođa dugo planirao da ga na čelu države zameni Kim Džng-un, rano je započeo s progonom svog nezakonitog sina.

Kim Džong-un sada je svom starijem bratu dao poziciju u Ministarstvu inostranih poslova, u sektoru za odnose s Japanom. Neko će reći da je Izvrsni vođa smekšao, no poznavaoci prilika kažu kako je verovatnije ipak reč o pomno planiranom potezu koji će rezultirati detaljnom kontrolom nad Kim Džong-namom.

Naime, u obaveštajnim krugovima postoje indicije da bi se neke nezadovoljne frakcije unutar zemlje mogle grupisati oko Kim Džong-nama i ugroziti vladavinu Kim Džong-una. Odanost nezakonitog sina Dragog vođe severnokorejskom režimu često je dovođena u pitanje jer su ga odgajili ujak i njegova žena i tokom života nije imao ni približno iste mogućnosti kao Kim Džong-un.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 200 idi na stranu