Vesti -

"Zašto sam sve što imam dao u dobrotvorne svrhe"

Vest da jedan saudijski princ poklanja kompletno svoje bogatstvo odjeknula je juče širom sveta.

Arabianbusiness.com
Podeli

Saudijski princ poklanja 29 milijardi evra u dobrotvorne svrhe

Danas je na sajtu Arabian Business objavljeno i njegovo zvanično saopštenje u kom objašnjava zašto se odlučio na taj korak. Pismo ucelosti prenosimo:

Od mladosti sam imao san za koji sam se uvek nadao da će se ostvariti. Razmišljao sam o njemu tokom života i govorio o njemu s prijateljima i porodicom duže od četvrt veka. Želeo sam da se jednog dana probudim u svetu tolerancije, prihvatanja, jednakosti i mogućnosti – za sve.

Kako bih ostvario svoj san, želeo sam da doprinesem ukidanju siromaštva i gladi, da podržim razvoj, zdravlje i obrazovanje u najsiromašnijim zajednicama. Želeo sam da podstaknem društveno preduzetništvo i postignem dugoročnu, održivu promenu i na lokalnom i na globalnom planu. Želeo sam da olakšam patnju zbog ekonomske oskudice.

Na osnovu svoje posvećenosti i strasti prema filantropiji u poslednjih 35 godina sada želim da doniram sve svoje bogatstvo Alwaleed Philanthropies firmi koja se bavi glavnim oblastima međukulturnog razumevanja i podrškom siromašnim zajednicama, promoviše zdravlje, bori se protiv bolesti, uvodi struju do udaljenih sela i gradi sirotišta, škole i mnogo toga više.

Ova donacija biće alocirana u okviru dobro razrađenog plana tokom narednih godina. Biće zasnovana na strategiji koju će nadgledati i kojom će upravljati bord poverenika koji će obezbeđivati donaciju nakon moje smrti i usmeravati je u humanitarne projekte i inicijative.

Pošto većinu svog bogatstva dugujem ovoj blagoslovenoj zemlji, odlučio sam da uduživanje Saudijskoj Arabiji bude moj glavni prioritet, posle kog će naš filantropski rad biti proširen na zemlje širom sveta, prema zakonima o humanitarnim aktivnostima.

Možda se pitate zašto ovo radim.

Moj odgovor je da svako prolazi kroz neke situacije koje mu menjaju život i koje imaju veliki uticaj na njegove ili njene ključne buduće odluke. Imao sam priliku da iz prve ruke posvedočim teškim uslovima u kojima se neke zajednice nalaze i stojim među onima koji pate i kojima je potrebna pomoć. Shvatio sam i da postoje ogromne prepreke za rešavanje pojedinih problema, sastajući se sa liderima zemalja i zajednica širom sveta.

Osim toga, moja fondacija sarađuje i sa drugim filantropskim organizacijama, nevladinim i vladinim već decenijama.

Imajući u vidu sadašnje ekonomsko i društveno stanje u kom se svet nalazi i razorne efekte ratova i prirodnih katastrofa širom sveta, potrebno je udruženo delovanje svih sposobnih pojedinaca kako bi smanjili siromaštvo u najugroženijim zajednicama.

Danas objavljujem kao prikaz blagoslova Svemoćnog Boga, prateći Njegove svete reči iz svetog Kur’ana: “Ali govorite o miliosti svog Gospoda”.

Kako vidim, došlo je vreme da podelim sve što imam kako bih podržao zajednice kroz moju fondaciju Alwaleed Philanthropies čiji je cilj da podrži projekte bez obzira na veru, rasu ili pol.

Već 35 godina fondacija je razvila i održala projekte u više od 92 zemlje. Sarađujemo sa raznim filantropskim, vladinim i obrazovnim organizacijama, borimo se protiv siromaštva, osnažujemo žene i mlade, razvijamo zajednice, nudimo pomoć oblastima pogođenim prirodnim katastrofama i negujemo kulturološko razumevanje kroz obrazovanje. Zajedno možemo sagraditi mostove ka saosećajnijem, tolerantnijem i otvorenijem svetu. Verujemo u čovečanstvo bez granica i posvećenost svima

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 200 idi na stranu