Vesti -

CPN: Izložba o klimatskim promenama

Izložba "Peti izveštaj" o klimatskim promenama biće otvorena u utorak, 23. decembra u u Galeriji nauke i tehnike SANU, najavljeno je iz Centra za promociju nauke.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na ovoj izložbi biće predstavljeni poslednji rezultati naučnih istraživanja o globalnom zagrevanju, stanju i projekcijama budućeg ponašanja klimatskog sistema planete Zemlje.

Izložba se sastoji od 10 ilustrativnih foreksa, a sledi posle velike konferencije u Naučnom klubu CPN-a, na kojoj su o klimatskim promenama govorili vodeći svetski stručnjaci sa nekoliko evropskih univerziteta.

"Peti izveštaj", koji je objavljen početkom godine, predstavili su u Naučnom klubu CPN-a početkom decembra IPČ stručnjaci sa univerziteta u Insbruku, Lundu i Lajpcigu, a radionica se odvijala uporedo sa Klimatskim samitom u Limi, u Peruu.

U prostoru Galerije nauke i tehnike SANU biće projektovan i raznovrstan filmski materijal, kao i vizualizacije klimatskih modela.

Izložbu "Peti izveštaj" organizuje Centar za promociju nauke uz podršku Međuvladinog panela za klimatske promene (IPČ) u saradnji sa nevladinom organizacijom Jedan stepen.

Izložba će trajati do 22. januara 2015. godine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 156 idi na stranu