Vesti -

Biciklisti aktivisti iz Berlina u Beogradu

Grupa od pet mladih biciklista iz Berlina u poseti je Beogradu i Srbiji sa ciljem da se upoznaju sa aktivnostima na promovisanju biciklističkog saobraćaja i da uspostave saradnju sa mladim ciklo entuzijastima iz Srbije.

Izvor: Beta
Podeli

Predstavnici udruženja MitRADgelegenheit (Let's ride together - Hajde da bicikliramo zajedno) posetili su udruženje biciklista "Jugo cikling kampanja" JCK gde su se upoznali sa aktivnostima ovog udruženja.

Florian Keiper, rukovodilac udruženja, izjavio je da su "mada su ih mmnogi beograđani gledali začuđeno dok su vozili bicikle, videli da je Beograd pogodan za bicikle, mada nema dovoljno staza i razumevanja sa vozačima automobila".

Biciklisti iz Berlina su posetili i gradski sekretarijat za saobraćaj, gde ih je koordinator za biciklizam, Novica Mićević upoznao sa akcijama Beograda u biciklističkom saobraćaju.

Oni su obećali da će poslati informacije o naporima koje Berlin ulaže u cilju obezbeđenja uslova za bicikliste i pozvali mlade biciklističke aktiviste iz Beograda da se uključe u zajedničke projekte.

"Ciljh naše gupe je da pokazemo ljudima kako je moguće da se lakše i sigurnije u biciklistickim grupama stigne do posla univerzitteta iz tačke a u tačku B, ovde smo u Beograd u da bismo upoznali druge biciklističke aktivistte", rekla je agnciji Beta Lina Mejner, iz berlinske nevladine oraganizacije.

Biciklista inače modni i duzajn fotograf Kistofer Švitio rekao je da je cilj te organizacije da se ljudima približi ideja svakodnevne vožnje bicikla.

"Ono što je zbunjujuće, nismo videli nikog da se vozi danas biciklom i što su nas petroro gledali sa čuđenjem kako po hladnoći vozimo bicikl i pitali nas iz automobila da li nam je hladno, i sa čuđenjem se osmehivali", kaze Florjan Keiper.

Bickilisti iz Berlina očekuju uspostavljanje čvršće saradnje između neformalnih grupa ova dva grada koja bi kasnije rezultirala i kontaktima na zvaničnom nivou u smislu prenošenja iskustava iz Berlina u Beograd.

Petoro biciklisti iz Berlina u petak voze u Novi Sad gde će učestvovati u novosadskoj kritičnoj masi, a u subotu će prisustvovati istom događaju u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 149 idi na stranu