Vesti -

Kina: Ne zovite decu Dambldor ili Satana

Kineski mediji apelovali su na građane ove zemlje da budu pažljivi ukoliko odluče da detetu daju englesko ime, kako ne bi izabrali neko s kontroverzim značenjem, prenosi "BBC".

BBC
Podeli

Mediji upozoravaju Kineze da svojim potomcima ne biraju ime koje bi moglo da bude uvredljivo, ili jednostavno nema nikakvog smisla na sajtu državnog medija CCT News.

Mnogi Kinezi odlučuju se na englesko ime, posebno ako posluju s drugim zemljama, pogotovo onim s engleskog govornog područja.

Međutim, državni mediji savetuju da ljudi ne bi trebalo da biraju imena zamišljenih likova, imena sa seksualnom konotacijom ili nasumična imena kao što su Zmaj, Riba ili Advokat koja bi kasnije mogla da deci prave ozbiljne probleme.

Englesko ime bi trebalo da odaje utisak ili ideju o tome kakva ste osoba, i odakle dolazite, tako da bi trebalo izbegavati imena kao što su Satana ili Dambldor.

Žene se savetuju da bi trebalo da budu pažljive i izbegavaju imena hrane poput Lizalice i Šećera, koje se mogu činiti kao “imena striptizeta”.

Na sajtu se nalazi i poduže objašnjenje u vezi sa imenima sa seksualnom konotacijom, posebno kada se koriste uz Dong ili Vang, koji se koriste i kao sleng za muške genitalije.

Umesto toga, tradicionalno ime kao što je Elizabeta, Ketrin, Vilijam ili Džordž bi moglo da se smatra dobrim izborom.

“Izaberite jedno od ovih imena ako želite ‘bezbedno’ englesko ime, pošto se ona vrlo često povezuju sa bogatstvom“, stoji na sajtu.

Foto: Image courtesy of luigi diamanti at FreeDigitalPhotos.net

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu