Vesti -

Kuguar u kanadskoj bolnici - došao na pregled?

Jedna bolnica u zapadnom kanadskom gradu Kalgariju privremeno je zatvorena nakon što je nekoliko očevidaca videlo kuguare u blizini.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kuguar, koji je još poznat kao Puma ili planinski lav je mačka koja se vrlo lako prilagođava razlicitim stanistima. Jednako se dobro oseća u snegom prekrivenim brdima kao i u tropskoj kišnoj šumi. Dugačka i vitka puma je vrlo jaka. Velike životinje, jelen npr, može da obori jednim udarcem ili ugrizom. Iako je većina puma crvene ili smeđe boje, boja krzna može da varira. Krzno puma koje žive u Patagoniji često je crvenosivo ili srebrnosivo.

Foto: Bob Haarmans/Flickr.com

Predstavnica policije izjavila je za AFP da je jedna velika mačka ubijena i da je u toku potraga za još jednom. Pripadnici službe za zbrinjavanje divljih životinja došla je kako bi uspavala i premestila mačke, ali je na kraju, iz bezbednosnih razloga, odlučila da ubije kuguara koji je stajao na travnjaku ispred glavnog ulaza u bolnicu.

"Po svemu sudeći je reč o samo jednoj životinji koja je viđena na nekoliko mesta, ali pretražujemo okolinu kako bismo bili sasvim sigurni da ih nema još", navela je portparol policije.

Divlje životinje, poput medveda, bizona, kojota, jelena i losova ne retko zalaze u kanadske gradove, uglavnom u potrazi za hranom.

Lokalni mediji pišu da se kuguari u poslednje vreme sve češće viđaju u provinciji Alberta, što je najverovatnije posledica povećanja njihovog broja srazmerno porastu broja jelena i vapitija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 140 idi na stranu