Vesti -

Otkrivene još dve misteriozne rupe na „kraju sveta“

Jedno od najzabačenijih mesta na svetu se izgleda polako pretvara u švajcarski sir. Dve nove rupe pojavile su se u regionu Sibira poznatom kao „kraj sveta“, prenosi "Newser".

Newser
Podeli

Krater širok 80 metara zaokupio je svetsku pažnju početkom ovog meseca, a lokalni goniči jelena upravo su otkrili još dve nove rupe.

Jedna rupa je prečnika 15 metara dok je druga, koja je umalo progutala goniča koji je nabasao na nju, prečnika 4.5 metara, ali je njena dubina procenjena na 100 metara.

„Kod poslednje rupe primetna je i zemlja sa spoljne strane, kao da ju je nešto poput eksplozije izbacilo iz rupe“, tvrdi zakonodavac koji je izvršio inspekciju obe rupe iz vazduha.

„Ne izgleda kao da je u pitanju nešto što je rezultat čovekovog mešanja, ali isto tako ne liči ni na prirodni fenomen“, izjavio je jedan od ruskih eksperata koji je zbunjen ovim fenomenom.

Neke od čudnijih teorija u vezi sa formiranjem ovih rupa uključuju vanzemaljce i testiranje naoružanja, ali najprihvaćenija teorija tvrdi da je do stvaranja rupa došlo eksplozijom prirodnih skladišta gasa, najverovatnije zbog nešto toplijih temperatura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 144 idi na stranu