- Seks -

Zašto muškarci ne žele da koriste kondome?

Pojedini muškarci od kondoma znaju da beže kao od kuge.

Podeli

Svi razmišljamo o tome kako bi naš seksualni život trebalo da izgleda, a Stejsi Džun za news.com.au piše da se kondomi smatraju najvećim ubicama raspoloženja.

Uzbudljiv trenutak u spavaćoj sobi može da splasne u sekundi čim se postavi pitanje "imaš li kondom".

Žene su te koje će češće postaviti pitanje, dok ga muškarci izbegavaju poput kuge. Međutim, Džun piše kako i devojke podjednako mrze da postavljaju to pitanje i pita se zašto žene gotovo uvek treba da budu odgovorne kada je o tome reč.

U međuvremenu je i pitanje želiš li biti moja devojka postalo dovoljno da muškarci odluče kako više ne trebaju da koriste kondome.

Ne smemo da zaboravimo kako nekorišćenje kondoma sa sobom nosi rizik od polno prenosivih bolesti. Porast broja određenih infekcija može se pripisati opadanju upotrebe kondoma, tvrde stručnjaci s australijskog univerziteta.

Jedna osoba u vezi ne bi trebalo da brine o tome više od druge. I muškarci i žene treba da preuzmu odgovornost za siguran seks. Međutim, čini se da devojke ipak još uvek nose veći deo tereta jer su muškarcima kondomi "nezgodni". Ali vreme je da nauče da su kondomi deo života, bitan za njihovu sigurnost i da treba da se naviknu na njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4 idi na stranu