- PR članak -

Pet načina da osvežite dom bez renoviranja

Ako vašem domu nedostaje dovoljno svetla ili imate osećaj kao da u njemu vlada mračna energija možda je vreme da nešto promenite. To ne znači da morate renovirati ceo stan, samo nekoliko promena može uticati da prostor u kojem živite postane prijatniji.

Podeli
foto: promo
foto: promo

ALUMIL grupacija

Sa više od 30 godina iskustva i 1.900 zaposlenih ALUMIL je jedna od najrazvijenijih kompanija na globalnom nivou u oblasti dizajna i proizvodnje aluminijumskih arhitektonskih sistema, sa proizvodnim linijama najmodernije tehnologije u svojih 18 fabrika širom Jugoistočne Evrope.

ALUMIL proizvodi vrhunske aluminijumske sisteme koji su projektovani i razvijani u inovativnom odeljenju za istraživanje i razvoj rupacije, a zatim testirani i sertifikovani od strane međunarodnih akreditovanih laboratorija i instituta kao što su ift Rosenheim (Nemačka), A.A.M.A (SAD), Instituto Jordano (Italija) ,CSTB (Francuska), ATG (Belgija), EXOVA (Velika Britanija) itd.

Misija Alumil-a je da svojim klijentima ponude bezbedne, funkcionalne i inovativne proizvode visokog kvaliteta u cilju unapređenja životnog standarda uz doprinos održivom razvoju.

Ako vašem domu nedostaje dovoljno svetla ili imate osećaj kao da u njemu vlada mračna energija možda je vreme da nešto promenite. To ne znači da morate renovirati ceo stan, samo nekoliko promena može uticati da prostor u kojem živite postane prijatniji.

Okrečite zidove

Promena boje zidova čini čuda za enterijer, a samo nekoliko poteza četkom u potpunosti menja energiju doma. Činjenica je da se vraćamo osnovama i da je akcenat na svetlosti. Izaberite boju koja će dozvoliti svetlosti da „prekreči“ vaše zidove. Stručnjaci za enterijer kažu da boju treba birati baš poput vina – najkvalitetnije za ono što možete da priuštite. Prvo isprobajte uzorke i posmatrajte boje na dnevnom svetlu, ali i noću. Uglavnom baš ona koja vam se najmanje dopala ispadne vaš favorit na kraju, pa svemu dajte šansu.

Promenite izgled poda

Ono što su cipele za modnu kombinaciju to su i podovi za atraktivan enterijer. Podovi zauzimaju najveći deo prostora i ostavljaju jak utisak na energiju koju prostor ostavlja. Promenite ih, promenite im boju. Ako je to već previše posla najbolje je da ih prekrijete zanimljivim tepihom koji će pružati dobar osećaj pod (bosim) stopalima.

Pustite svetlo u dom

Prozori su ključ dobrog enterijera. Oblik prozora je ono što određuje kolika će količina svetlosti obasjavati vaš prostor. Pustite svetlo u prostor, a zauzvrat ćete dobiti prozor u svet. Kompanija Alumil, najveća je i tehnološki najinovatnivnija kompanija koja proizvodi aluminijumske sisteme u građevinarstvu svojom superiornošću i višegodišnjim iskustvom u građevinarstvu potvrđenim na velikim građevinskim projektima u zemlji i inostranstvu. Alumil svoje znanje, ekspertizu i inovativnost ugrađuje u vaš dom sa svakim prozorom. A ništa ne pruža pogled u svet, kao dobar prozor.

Vizuelno veći prostor

Nesvesno, naše oko traži neki detalj koji će ga oduševiti u svakom enterijeru. To bi trebalo da budu prozori koji pružaju mnogo svetlosti, ali odlično pravljenje iluzije vizuelno većeg prozora su i ogledala koja će produbiti prostor. Takođe, taj detalj mogu biti i harmonika ili staklena vrata koja će deliti kuhinju ili hodnik od dnevnog boravka.

Naravno, postoje određeni aspekti prostora koje nećete moći da promenite. Ali, ako se setite energije koju ste osetili u nečijem domu, pokušajte da je oživite i u svom jer – to je mesto kojem se uvek vraćate.