Nauka -

Noć istraživača poziva mlade da se oprobaju u ulozi naučnika

Noć istraživača poziva sve zainteresovan osnovce i srednjoškolce da prijave svoj projekat na Naučni inkubator, uđu u laboratoriju, oprobaju se u ulozi naučnika, i postanu mladi istraživači!

Podeli

Naučni inkubator je mesto gde se od učenika sa idejom proizvode mladi istraživači. Osmišljen je za osnovce i srednjoškolce koji sanjaju naučne snove. Ovo je idealna prilika da se možda i po prvi put zaviri u laboratoriju, u svet istraživača a i da se postane deo tog sveta”, objašnjava dr Tanja Adnađević, naučna saradnica Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković" i koordinatorka Noći istraživača.

Naučni inkubator je konkurs koji je otvoren do 31. marta, za pet najboljih projekata iz nekih od naučnih oblasti: astronomije, fizike, računarstva, biologije, hemije i arheologije. Prijave se vrše na sajtu "Noć istraživača", nakon čega se bira pet najboljih.

Svaki prijavljen projekat može imati najviše po tri člana istraživačkog tima. Pet odabranih će biti realizovani u Istraživačkoj stanici Petnica u jednonedeljnoj avanturi krajem maja 2017. godine. Svaki od istraživačkih timova će imati pomoć i podršku kvalifikovanog mentora. A rezultati ovih velikih-malih istraživanja, kao i naši mladi istraživači biće predstavljeni na predstojećoj Noći istraživača, u septembru 2017.godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4 idi na stranu